Kategorier

Meny

Konto

Tre tips til trygg husvask

Huset ditt står ute i all slags vær. Og tåler det! Følger du disse tre gode råd, trenger du ikke å være redd at vannet skal gjøre skade når du vasker huset.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tre tips til trygg husvask

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Om våren virvler mye støv rundt i luften. Det kommer fra vinterens strøsand som ikke er blitt feid opp, fra fyring i peiser og ovner, fra trær og busker som gir fra seg pollen, fra eksosanlegget til biler og busser, og så videre. Mye av støvet legger seg til ro på biler, fasader og vinduer – og bør følgelig vaskes vekk. 

Tåler vask

 –  Mange er nok litt redd for å påføre vann på huset. Men det trenger de ikke å være. Huset tåler det. Det står jo ute i regn og all slags vær, sier Enrico Bastiani, malermester og salgsjef håndverk i Nordsjö.

Du ser fort om huset trenger å vaskes ved å dra en finger over kledningen. Blir du sort på fingertuppen, er det på tide å vaske huset. Fasaden vil ha godt av en rengjøring, og vannet vil ikke skade huset – hvis du tar noen enkle forholdsregler. Her er tre tips til trygg husvask:

Dele på Pinterest - Ikke vær redd huset ikke tåler å vaskes, sier Enrico Bastiani.

- Ikke vær redd huset ikke tåler å vaskes, sier Enrico Bastiani.

Tre tips

1. Lukk vinduer og sett igjen lufteventilene i fasaden før du setter i gang. Da renner ikke vann inn i veggen og huset.

2. Bruk hageslangen heller enn høytrykkspyleren. Du trenger mye vann og noe rengjøringskjemikalier, i kombinasjon med mekanisk børsting for å fjerne skitt og støv. En høytrykksmaskin blåser ut lite vann i stor fart, og kan presse vannet inn i treverket, bak kledningen og kanskje til og med flise opp kledningen hvis det vil seg ille.

3. Hold vinduene våte. Rengjøringsmidlene er etsende og vil kunne lage skader på vindusglass og aluminiumkarmer. Derfor er det viktig å spyle vinduene før du setter i gang, og gjerne mens du vasker også. 

Dele på Pinterest Husk å fukte vinduet mens du vasker fasaden.

Husk å fukte vinduet mens du vasker fasaden.

Vanne vinduet

 –  Ikke la vaskemiddel stå på vinduene. Det er fort gjort å blande rengjøringsmiddelet litt for sterkt, og det kan etse på glasset, sier Enrico Bastiani.

Mer informasjon:

Beckers

Bergen Malingfabrikk

Flügger

Nordsjö

Scanox

Drywood

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]