Kategorier

Meny

Konto

Det er tid for husvask - utvendig

Det er fort gjort å få rengjort husveggene om du velger rett verktøy.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Det er tid for husvask - utvendig

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Det kan virke som en stor og tung oppgave å vaske et helt hus utvendig. Men det er ingen vei utenom; det vil si, om du ønsker at husveggen skal beholde sin opprinnelige farge, se friskt og nymalt ut år etter år – og ikke minst at malingen skal holde noen år ekstra. Dessuten er dette en perfekt jobb å gjøre på dager med dårlig vær!

Huset blir penere og malingen holder lenger

Bedre å bruke litt tid og krefter på en årlig vask, enn hyppig malearbeider. Det blir mer anstrengende og det blir dyrere.

Start rengjøringen med å fukte veggen med hageslangen. Selve vaskemiddelet kan du gjerne påføre med en trykksprøyte – begynn nede og arbeid deg oppover.  La middelet virke noen minutter før du går i gang med bearbeide flatene mekanisk - med en kost.

Veggskrubbing

Veggen skrubbes, vaskes og spyles ren ovenfra og nedover.

Tungt, vanskelig tilgjengelig - og mye søl tenker du da, men med en vaskebørste tilkoblet et teleskopskaft som tilfører vann, går husvasken som en lek. Koble hageslangen til teleskopskaftet og skrubb i vei.

Pass på at kosten er tilstrekkelig stiv til at du får løsnet skitten, samtidig som den er myk nok til at den kommer til over alt. 

Dele på Pinterest Litt skrubbing er nødvendig for at skitten skal løsne

Litt skrubbing er nødvendig for at skitten skal løsne

Nyttig – og praktisk

Med et forlengerskaft med vann, kan du plassere deg slik i forhold til vannsølet at du ikke behøver å iføre deg fullt regnhyre. Det blir nesten gøy å vaske - og det blir absolutt kjempegøy å se hvor fint huset blir når du får fjernet vinterens skitt og misfarging.

 

Dele på Pinterest Fullt regnhyre er ikke nødvendig når du har kost med teleskopskaft

Fullt regnhyre er ikke nødvendig når du har kost med teleskopskaft

Mer informasjon:

Alfort & Cronholm

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]