Kategorier

Meny

Konto

To pikeværelser på rad

To like rom skulle bli nye soveværelser for tvillingene. Men jentene er svært ulike og hadde forskjellige syn på hvordan de ønsket å innrede.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
To pikeværelser på rad

Foto: Espen Grønli/ifi.no

Da storebror flyttet ned i kjelleretasjen, skulle tvillingene Anna og Ingrid få hvert sitt rom. Værelsene var på drøyt 15 kvadratmeter hver, så her skulle det bli nok av boltreplass. Rommene var identiske, men det er ikke søstrene, for selv om de er tvillinger, er de høyst ulike. 

Jentene fikk være med i oppussingsprosessen, og deres ønsker understreker hvor forskjellige de er. Anna ønsket rosa vegger, mens Ingrid ville ha turkise. Dette er jo sterke farger, så far og mor skjønte at her måtte det forhandlinger til. Rommene hadde ubehandlede, mørke furuvegger, så familien hadde en stor og krevende malejobb foran seg for å få lyse vegger.

– Da vi skulle sette i gang denne oppussingen, ønsket vi at resultatet måtte få lang varighet, så Anna og Ingrid forsto til slutt at vegger i knall rosa og sterk turkis kanskje ikke var så lurt likevel, forteller moren deres.

Med nøytrale, lyse vegger kunne de jo endre rommene sine om noen år ved å skifte ut tekstiler og møbler. Men selvsagt skulle jentene få både turkis og rosa i sine nye rom. Det ble løst ved å male møbler og sy puter og sengetepper i disse fargene. En rosa saccosekk og en seng med rosamønstrete tekstiler ga rommet den fargesettingen som Anna ønsket. To gamle stoler fra bestefar fikk loose-cover; den ene i hvitt, den andre i dongeri.

Dele på Pinterest Her ser vi hvor mørkt og trist rommet var før fornyelsesprosessen. Den brune sengen er nå malt hvit og står på Ingrids rom.

Her ser vi hvor mørkt og trist rommet var før fornyelsesprosessen. Den brune sengen er nå malt hvit og står på Ingrids rom.

Dele på Pinterest Anna ønsket å male veggene knall rosa, men mor og far klarte å overbevise henne om at det var lurere å velge nøytrale vegger og heller bruke nyanser av rosa på tekstiler og møbler. Med dongeriblått i tillegg er rommet blitt både feminint og tøft.

Anna ønsket å male veggene knall rosa, men mor og far klarte å overbevise henne om at det var lurere å velge nøytrale vegger og heller bruke nyanser av rosa på tekstiler og møbler. Med dongeriblått i tillegg er rommet blitt både feminint og tøft.

Overflatene

Rommene har skråtak, som var behandlet med panellakk. Nå la de et nytt strøk med samme hvitpigment for å lysne dem ytterligere. Gulvene ble hvitoljet. Veggene var trebare, og de ønsket de å male i silkematt maling i en hvitfarge. Vinduskarmer, lister og hyller ble malt i glansgrad 40. 

Dele på Pinterest Panellakk møter malte vegger. Lingardinene er hengt opp med maljer.

Panellakk møter malte vegger. Lingardinene er hengt opp med maljer.

Nyttig gjenbruk

Familien hadde en del gamle og arvede møbler som de ønsket å benytte videre, og som trengte fornyelse. Ellen Skifjeld, som var deres interiørkonsulent, foreslo blant annet å male en gammel skrivepult med rosa og hvite striper. Det samme gjorde de med dørene til det innebygde klesskapet. Jobben var ikke så vanskelig som de fryktet; de la tape i ønsket stripebredde og rullet over. Resultatet ble veldig fint, og de unge beboerne er strålende fornøyd. 

Dele på Pinterest Her ser vi hvor effektfullt det er å male en anonym skapfront. De rosa og hvite stripene går igjen i skrivepulten inne hos Anna.

Her ser vi hvor effektfullt det er å male en anonym skapfront. De rosa og hvite stripene går igjen i skrivepulten inne hos Anna.

Dele på Pinterest En gammel skrivepult ble malt rosa- og hvitstripete.

En gammel skrivepult ble malt rosa- og hvitstripete.

Bruk veggene

Bruk veggplassen til å skape dekorelementer. Vesker og andre ting som gjerne fyller opp skap og skuffer blir enda mer spennende når de kommer på veggen. Her er det vesker og bilder som pryder veggen på Annas rom.  

Dele på Pinterest Anna har prinsesseslør over sengen sin og sengeteppe og puter i nyanser av rosa og grønt.

Anna har prinsesseslør over sengen sin og sengeteppe og puter i nyanser av rosa og grønt.

Dele på Pinterest Søte, morsomme, tøffe og kule vesker.

Søte, morsomme, tøffe og kule vesker.

To senger

Ingrids rom ble møblert annerledes. En del av en gammel dobbeltseng etter besteforeldrene ble malt hvit, påsatt en ”prinsessekrone” i tyll og redd opp med fargerike, feminine tekstiler. Mors gamle teaksofa fra 70-tallet ble også hvitmalt og fylt med puter. Denne fungerer nå som en kombinasjon av sofa og gjesteseng.

Veggen over sofaen er dekorert med en herlig blanding av vesker i ulik design. Den unge damen som bor her er visstnok aldri så lite veskegal. Tvillingenes bestemor og hennes venninne har sydd puter, sengetepper og gardiner – og det er tekstilene som har satt det endelige preget på jentenes nye rom.

 

Dele på Pinterest Ingrid elsker vesker, og samlingen hennes dekorerer en hel vegg. En god idé, for vesker tar mye oppbevaringsplass. Sofaen/gjestesengen har puter og sengeteppe i morsomme mønstre. Dette har også bestemor og venninnen sydd.

Ingrid elsker vesker, og samlingen hennes dekorerer en hel vegg. En god idé, for vesker tar mye oppbevaringsplass. Sofaen/gjestesengen har puter og sengeteppe i morsomme mønstre. Dette har også bestemor og venninnen sydd.

Dele på Pinterest Her ser vi at Ingrids rom er annerledes innredet enn søster Annas. Deres interiørønsker var  høyst forskjellige, men vegger, tak og gulv er identiske.

Her ser vi at Ingrids rom er annerledes innredet enn søster Annas. Deres interiørønsker var høyst forskjellige, men vegger, tak og gulv er identiske.

Mer informasjon:

Butinox Interiør

Scanox

Trestjerner

Green Apple

Dette ble brukt:

Tak og taklister: Panellakk – SCANOX

Vegger: Panel Dør & Vindu, silkematt, farge 5639 Dun – BUTINOX INTERIØR

Gulvlister: Panel Dør & Vindu, halvblank, farge 5639 Dun – BUTINOX INTERIØR

Gulvolje, hvitpigmentert – TRESTJERNER

Bokhylle, vinduskarmer, verandadører, lister, hvit seng og sofa: Panel Dør & Vindu, halvblank, farge hvit – BUTINOX INTERIØR

Gardiner og puter m/eselmotiv: GREEN APPLE

Skrivepult og skap i rosa/hvitt: Panel Dør & Vindu, silkematt, farge hvit og S 2030-R10B – BUTINOX INTERIØR

Persienner: SILENT GLISS

Gulvtepper, persienner, puter, lamper, møbler, pledd, leker, vesker og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]