Norsk Akustikksenter annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Terrassegulv

Artikler

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Når du bruker beis, er det håndlaget til den som fører verktøyet som bestemmer hvordan resultatet blir. Uansett om du beiser panel inne eller terrassebord ute, bør arbeidsoppgavene deles på en smart måte.

Minimalt med vedlikehold og en pen, grå farge. Det var grunnen til at eierne av rekkehuset behandlet terrassen med et middel der grunnstoffet silisium beskytter treverket i dybden.

Terrasselivet er selve symbolet på «utekos» om sommeren. Men før vi får satt barbeinte føtter på treplankene må det gjøres en jobb.

Det finnes håp for også den styggeste og mest slitte treplattingen. Etter rens og fjerning av flis og rester av gammel beis, kan et nytt strøk beis påføres. Slik holder plattingen seg fin i flere år.

Nyt late dager på terrassen med god samvittighet. Når du blir lei av å sitte stille, kan du bruke 10 minutter på å få de små – men viktige – vedlikeholdsoppgavene unnagjort litt etter litt i sommer.

Ikke vent for lenge før du behandler den nye terrassen. Også trykkimpregnert tre trenger en overflatebehandling for ikke å bli slitt. Men vent til treverket har tørket etter impregneringsbehandlingen.

En terrasse gir mye og krever lite. Det eneste vi skal gjøre er å vaske den et par ganger i året. Og når treverket har mistet livsgnisten, bør den settes inn med olje.

Stadig flere legger mer arbeid i uteplassen, vi investerer i flotte hagemøbler og pynter opp med tekstiler. Nå vil vi også ha tepper ute.

Flere artikler

Finn din nærmeste  

Beckers annons