Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Stor luksus på liten flate

Da rørleggeren bygget eget baderom, sparte han ikke på noe. Oppussingen ble utført med millimeterpresisjon, og som en slags test på hvor mye lekkert utstyr som kan få plass på få kvadratmeter.

 • LUKSUSBAD: Det lille hovedbadet i eneboligen rommer mye luksus. Her er det installert utstyr til nærmere 300 000 kroner.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • DOBBEL SERVANT: Ut fra veggen kommer to kraner i matt platinautførelse. Kranene fyller vann i de to servantene over benkeskapet. Benkeplaten er i norsk granitt, og har en farge som perfekt matcher møbelets farge.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • HUSEIER: Espen Bjerke er rørlegger og driver Jar Rørteknikk som er medlem i Rørkjøp-kjeden. Ved oppussing av eget bad, valgte han utstyr fra øverste hylle.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • SPABAD: Her kan huseierne nyte et avkoblende bad i eget hjemmespa. Til tross for få kvadratmeter, rommer badet både badekar og dusj.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • DUSJDO: Lokket på toalettet åpnes og lukkes automatisk. Hvis du ikke vil bruke dopapir, kan en varm vannstråle gjøre deg ren, og en varm fønvind tørke deg tørr. At dette er en skånsom og meget hygienisk måte å gå på do på, er det stadig flere nordmenn som oppdager.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • DELIKAT: Alle rør er lagt inne i veggen og røropplegget er fornyet med et Sanipex rør-i-rør-system. Det er valgt samme flis på gulv og vegg, og de smale fugene møtes perfekt i overgangene.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

Annonse
Annonse
Espen Bjerke, Rørkjøp

HUSEIER: Espen Bjerke er rørlegger og driver Jar Rørteknikk som er medlem i Rørkjøp-kjeden. Ved oppussing av eget bad, valgte han utstyr fra øverste hylle. 
(Chera Westman/ifi.no)

I et veletablert villastrøk på Jar i Bærum bor Espen Bjerke og kona Katja, sammen med tenåringsbarn og en liten hund. Boligen inneholder også kjeller med utleieenhet og tenåringsrom med eget bad, og har flotte utearealer som huseieren selv har støpt i betong. Da hovedbadet i 2. etasje skulle pusses opp, ble prosjektet mer omfattende enn først antatt.

Espen er rørlegger og driver Jar Rørteknikk AS, som er en del av Rørkjøp-kjeden. Blant oppdragsgiverne er mange kapitalsterke og kresne kunder, og rehabiliteringen av eget bad ble en test på hvor mye luksus det går å stappe inn på begrenset plass.

rør i rør

DELIKAT: Alle rør er lagt inne i veggen og røropplegget er fornyet med et Sanipex rør-i-rør-system. Det er valgt samme flis på gulv og vegg, og de smale fugene møtes perfekt i overgangene. 
(Chera Westman/ifi.no)


Setninger i huset

takdusj med tropregn

TROPEREGN: Fra den store takdusjen strømmer mengder med mykt vann. I tillegg er dusjnisjen utstyrt med to hånddusjer. Sluken er plassert i veggen, istedenfor i gulvet.  
(Chera Westman/ifi.no)

Det viste seg å ikke være et helt enkelt prosjekt, for gamle hus har en tendens til å by på ubehagelige overraskelser.

– Hele huset hadde sunket og satt seg i forbindelse med en veiutbygging for mange år siden. Da vi flyttet inn og skulle pusse opp, måtte vi derfor jekke opp hele huset ti centimeter. Da vi omsider begynte å rive i badet, fant vi ut at ikke alt hadde fulgt med opp da vi løftet huset. Her var det en god del som var skakt og skeivt, forteller Espen Bjerke.

Det gamle badet ble revet helt inn til stenderverket. Vinduet ble flyttet litt til siden, og for å få plass til takdusjen, måtte deler av taket løftes. Espen er noe av en Petter Smart, dog med et snev av perfeksjonisme, og han brukte mye tid på å planlegge utformingen av badet ned til aller miste detalj: Hvor mye skulle vinduet flyttes, hvor på millimeteren nær skulle skjøtene i flisene plasseres for å skape symmetri og færrest mulig fuger, hvor stor plass tok dusjnisjen, badekaret og den doble servanten, og hvor mye plass behøves rundt en vegghengt do med dusjfunksjon? Alt er vurdert og regnet på i forkant. Likevel dukket noen overraskelser opp.

– Det viste seg at takdusjen vi hadde valgt både tok større plass og veide mer enn vi hadde tenkt. Derfor måtte vi endre litt på takkonstruksjonen, sier han. 

luksus badekar

SPABAD: Her kan huseierne nyte et avkoblende bad i eget hjemmespa. Til tross for få kvadratmeter, rommer badet både badekar og dusj.
(Chera Westman/ifi.no)


Kvalitetsprodukter

stort servantskap

SMART OPPBEVARING: Skuffene i servantskapet rommer alt som trengs på et godt utstyrt baderom. Skuffene har integrert belysning og strømuttak. 
(Chera Westman/ifi.no)

Produkter og materialer er plukket fra øverste hylle, i hovedsak fra produsenter som er faste leverandører til Rørkjøp, blant annet Villeroy & Boch, Geberit og Sanipex. Dusjnisjen er bygget inn med en spesialtilpasset glassvegg fra en lokal glassmester, og har både takdusj og doble hånddusjer. Bare selve takdusjen med til sammen 365 dyser som det kommer vann ut av, vil koste et par hundre tusen kroner… Som kona Katja sa: «at man bor sammen med rørleggeren, er ingen garanti for at det blir billig med nytt bad».

Alle rør og kraner er bygget inn i veggene og taket. En rekke spotlights i taket sørger for godt lys, sammen med innbygget lys i veggnisjer, takdusj, speilskap og servantskap. Vegger og gulv er dekket med store 60 x 60 cm fliser i en gråbeige farge. Fugene er kun 2 millimeter brede og holder samme linje mellom vegg og gulv. Nisjene for pynt og sjampoflasker, som er bygd inn i veggen over det innebygde badekaret og i dusjen, er nøye plassert med tanke på hvor fugene i flisene ville havne. Slik ble det en symmetrisk utforming og færrest mulig kutt i flisene. Her er det selvsagt også lagt inn LED-lys.

platina kraner

DOBBEL SERVANT: Ut fra veggen kommer to kraner i matt platinautførelse. Kranene fyller vann i de to servantene over benkeskapet. Benkeplaten er i norsk granitt, og har en farge som perfekt matcher møbelets farge. 
(Chera Westman/ifi.no)


Romslig oppbevaring

innebygget speilskap

INNEBYGGET: Speilskapet har en rekke finesser og er delvis bygget inn i veggen slik at det rommer mest mulig uten å ta stor plass i rommet. 
(Chera Westman/ifi.no)

Over den doble servanten er det store skapet med speil delvis felt inn i veggen, og har både belysning og innvendig strømuttak. Under skapet kommer to lekre kraner i matt platinautførelse ut fra veggen og fyller servantene med vann. Benkeplaten er spesialbestilt i norsk granitt og fargen matcher perfekt til møbelets farge. Skapets fire store skuffer rommer alt som trengs av sminke, spa-tilbehør og annet som hører hjemme på et spa-baderom.

I en egen nisje til høyre for døren henger et vegghengt toalett med dusjsfunksjon, oppvarmet sete, fjernkontroll og automatisk åpning og stenging av dolokket.

– Plasseringen av betjeningsplaten er vel det eneste jeg ikke er 100 prosent fornøyd med. Den havnet ikke helt perfekt i forhold til flisfugene, innrømmer Bjerke.  

Geberit dusjdo

DUSJDO: Lokket på toalettet åpnes og lukkes automatisk. Hvis du ikke vil bruke dopapir, kan en varm vannstråle gjøre deg ren, og en varm fønvind tørke deg tørr. At dette er en skånsom og meget hygienisk måte å gå på do på, er det stadig flere nordmenn som oppdager. 
(Chera Westman/ifi.no)


fjernkontroll til do

FJERNKONTROLL: Med Geberit-toalettet følger en fjernkontroll som brukes for å velge dine personlige brukerinnstillinger; og du kan programmere toalettet slik at alle brukere får egentilpasset spyling og tørking. 
(Chera Westman/ifi.no)


fine fuger

NØYE UTREGNET: På forhånd regnet og målte huseieren nøye ut hvor fugene i flisene skulle havne, slik at resultatet skulle bli så pent og symmetrisk som mulig. 
(Chera Westman/ifi.no)


Oppdatert: 22.10.2020  

Dette ble brukt

Badekar – Villeroy & Boch

Square Edge

Baderomsmøbler og servanter – Dornbracht

Alape

Belysning – ILS Høvik
Betjeningsplate – Tece Square

Square

Blandebatterier servant, farge matt platina – Dornbracht

Meta

Fliser – Bergersen flis

Beren Greige 60x60

Glassvegg – Glassmester Per Solberg
Hånddusjsett med individuelle rosetter, farge matt platina – Dornbracht
Papirrullholder, farge matt platina – Dornbracht
Rør-i-rør i vegger – Sanipex
Speilskap for innbygging – Keuco
Steinplate servantskap – Røyken Granitt
Stålramme rundt dør – Jomek Sveis AS
Takdusj, børstet rustfritt stål – Dornbracht

Rain Sky

Toalett – Geberit

Mera Comfort

Veggsluk – Geberit
Termostat til innbygging, farge matt platina – Dornbracht

xTOOL

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Mer informasjon

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]