IFI logo
Se flere bilder
Stor luksus på liten flate

Foto: Chera Westman/ifi.no

Stor luksus på liten flate

Da rørleggeren bygget eget baderom, sparte han ikke på noe. Oppussingen ble utført med millimeterpresisjon, og som en slags test på hvor mye lekkert utstyr som kan få plass på få kvadratmeter.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et veletablert villastrøk på Jar i Bærum bor Espen Bjerke og kona Katja, sammen med tenåringsbarn og en liten hund. Boligen inneholder også kjeller med utleieenhet og tenåringsrom med eget bad, og har flotte utearealer som huseieren selv har støpt i betong. Da hovedbadet i 2. etasje skulle pusses opp, ble prosjektet mer omfattende enn først antatt.

Espen er rørlegger og driver Jar Rørteknikk AS, som er en del av Rørkjøp-kjeden. Blant oppdragsgiverne er mange kapitalsterke og kresne kunder, og rehabiliteringen av eget bad ble en test på hvor mye luksus det går å stappe inn på begrenset plass.

Se flere bilder
Espen Bjerke, Rørkjøp

Foto: Chera Westman/ifi.no

HUSEIER: Espen Bjerke er rørlegger og driver Jar Rørteknikk som er medlem i Rørkjøp-kjeden. Ved oppussing av eget bad, valgte han utstyr fra øverste hylle. 

Se flere bilder
rør i rør

Foto: Chera Westman/ifi.no

DELIKAT: Alle rør er lagt inne i veggen og røropplegget er fornyet med et Sanipex rør-i-rør-system. Det er valgt samme flis på gulv og vegg, og de smale fugene møtes perfekt i overgangene. 


Setninger i huset

Det viste seg å ikke være et helt enkelt prosjekt, for gamle hus har en tendens til å by på ubehagelige overraskelser.

– Hele huset hadde sunket og satt seg i forbindelse med en veiutbygging for mange år siden. Da vi flyttet inn og skulle pusse opp, måtte vi derfor jekke opp hele huset ti centimeter. Da vi omsider begynte å rive i badet, fant vi ut at ikke alt hadde fulgt med opp da vi løftet huset. Her var det en god del som var skakt og skeivt, forteller Espen Bjerke.

Det gamle badet ble revet helt inn til stenderverket. Vinduet ble flyttet litt til siden, og for å få plass til takdusjen, måtte deler av taket løftes. Espen er noe av en Petter Smart, dog med et snev av perfeksjonisme, og han brukte mye tid på å planlegge utformingen av badet ned til aller miste detalj: Hvor mye skulle vinduet flyttes, hvor på millimeteren nær skulle skjøtene i flisene plasseres for å skape symmetri og færrest mulig fuger, hvor stor plass tok dusjnisjen, badekaret og den doble servanten, og hvor mye plass behøves rundt en vegghengt do med dusjfunksjon? Alt er vurdert og regnet på i forkant. Likevel dukket noen overraskelser opp.

– Det viste seg at takdusjen vi hadde valgt både tok større plass og veide mer enn vi hadde tenkt. Derfor måtte vi endre litt på takkonstruksjonen, sier han. 

Se flere bilder
takdusj med tropregn

Foto: Chera Westman/ifi.no

TROPEREGN: Fra den store takdusjen strømmer mengder med mykt vann. I tillegg er dusjnisjen utstyrt med to hånddusjer. Sluken er plassert i veggen, istedenfor i gulvet.  

Se flere bilder
luksus badekar

Foto: Chera Westman/ifi.no

SPABAD: Her kan huseierne nyte et avkoblende bad i eget hjemmespa. Til tross for få kvadratmeter, rommer badet både badekar og dusj.


Kvalitetsprodukter

Produkter og materialer er plukket fra øverste hylle, i hovedsak fra produsenter som er faste leverandører til Rørkjøp, blant annet Villeroy & Boch, Geberit og Sanipex. Dusjnisjen er bygget inn med en spesialtilpasset glassvegg fra en lokal glassmester, og har både takdusj og doble hånddusjer. Bare selve takdusjen med til sammen 365 dyser som det kommer vann ut av, vil koste et par hundre tusen kroner… Som kona Katja sa: «at man bor sammen med rørleggeren, er ingen garanti for at det blir billig med nytt bad».

Alle rør og kraner er bygget inn i veggene og taket. En rekke spotlights i taket sørger for godt lys, sammen med innbygget lys i veggnisjer, takdusj, speilskap og servantskap. Vegger og gulv er dekket med store 60 x 60 cm fliser i en gråbeige farge. Fugene er kun 2 millimeter brede og holder samme linje mellom vegg og gulv. Nisjene for pynt og sjampoflasker, som er bygd inn i veggen over det innebygde badekaret og i dusjen, er nøye plassert med tanke på hvor fugene i flisene ville havne. Slik ble det en symmetrisk utforming og færrest mulig kutt i flisene. Her er det selvsagt også lagt inn LED-lys.

Se flere bilder
stort servantskap

Foto: Chera Westman/ifi.no

SMART OPPBEVARING: Skuffene i servantskapet rommer alt som trengs på et godt utstyrt baderom. Skuffene har integrert belysning og strømuttak. 

Se flere bilder
platina kraner

Foto: Chera Westman/ifi.no

DOBBEL SERVANT: Ut fra veggen kommer to kraner i matt platinautførelse. Kranene fyller vann i de to servantene over benkeskapet. Benkeplaten er i norsk granitt, og har en farge som perfekt matcher møbelets farge. 


Romslig oppbevaring

Over den doble servanten er det store skapet med speil delvis felt inn i veggen, og har både belysning og innvendig strømuttak. Under skapet kommer to lekre kraner i matt platinautførelse ut fra veggen og fyller servantene med vann. Benkeplaten er spesialbestilt i norsk granitt og fargen matcher perfekt til møbelets farge. Skapets fire store skuffer rommer alt som trengs av sminke, spa-tilbehør og annet som hører hjemme på et spa-baderom.

I en egen nisje til høyre for døren henger et vegghengt toalett med dusjsfunksjon, oppvarmet sete, fjernkontroll og automatisk åpning og stenging av dolokket.

– Plasseringen av betjeningsplaten er vel det eneste jeg ikke er 100 prosent fornøyd med. Den havnet ikke helt perfekt i forhold til flisfugene, innrømmer Bjerke.  

Se flere bilder
innebygget speilskap

Foto: Chera Westman/ifi.no

INNEBYGGET: Speilskapet har en rekke finesser og er delvis bygget inn i veggen slik at det rommer mest mulig uten å ta stor plass i rommet. 

Se flere bilder
Geberit dusjdo

Foto: Chera Westman/ifi.no

DUSJDO: Lokket på toalettet åpnes og lukkes automatisk. Hvis du ikke vil bruke dopapir, kan en varm vannstråle gjøre deg ren, og en varm fønvind tørke deg tørr. At dette er en skånsom og meget hygienisk måte å gå på do på, er det stadig flere nordmenn som oppdager. 


Se flere bilder
fjernkontroll til do

Foto: Chera Westman/ifi.no

FJERNKONTROLL: Med Geberit-toalettet følger en fjernkontroll som brukes for å velge dine personlige brukerinnstillinger; og du kan programmere toalettet slik at alle brukere får egentilpasset spyling og tørking. 


Se flere bilder
fine fuger

Foto: Chera Westman/ifi.no

NØYE UTREGNET: På forhånd regnet og målte huseieren nøye ut hvor fugene i flisene skulle havne, slik at resultatet skulle bli så pent og symmetrisk som mulig. 


Dette ble brukt

Badekar – Villeroy & Boch:

 • Square Edge

Baderomsmøbler og servanter – Dornbracht:

 • Alape

Belysning – ILS Høvik:

  Betjeningsplate – Tece Square:

  • Square

  Blandebatterier servant, farge matt platina – Dornbracht:

  • Meta

  Fliser – Bergersen flis:

  • Beren Greige 60x60

  Glassvegg – Glassmester Per Solberg:

   Hånddusjsett med individuelle rosetter, farge matt platina – Dornbracht :

    Papirrullholder, farge matt platina – Dornbracht:

     Rør-i-rør i vegger – Sanipex:

      Speilskap for innbygging – Keuco:

       Steinplate servantskap – Røyken Granitt:

        Stålramme rundt dør – Jomek Sveis AS:

         Takdusj, børstet rustfritt stål – Dornbracht:

         • Rain Sky

         Toalett – Geberit :

         • Mera Comfort

         Veggsluk – Geberit :

          Termostat til innbygging, farge matt platina – Dornbracht:

          • xTOOL
          Huskelisten din
          Finn din nærmeste
          Mest lest
          Ny farge til soverommet i 2022
          Innendørs

          Ny farge til soverommet i 2022

          Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

          Koden til farger som funker sammen
          Innendørs

          Koden til farger som funker sammen

          Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

          Godt følge til brunt
          Innendørs

          Godt følge til brunt

          Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

          Slik rengjør du laminatgulvet
          Gjør det selv

          Slik rengjør du laminatgulvet

          Folkefavoritten på norske gulv er enkle å holde rene. Bare du ikke går i såpefella. − Hva du enn gjør, ALDRI bruk grønnsåpe, sier teknisk sjef og gulvekspert, Leif Johansen.

          Annonse
          Annonse
          Nyhetsbrev
          Motta tips og ideer!

          Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.