Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Slik fjerner du vond lukt

Det finnes en spray som kapsler inn vond lukt uten å lukte, så du kan bli kvitt lukten av kattemøkk, våt hund, sure sko, røyk og annen ubehagelig lukt.

 • <b>LUKTEPUS:</b> Kattemøkk lukter lite godt. Noen trykk på sprayflasken «X-it» og lukten forsvinner.

  Foto: Krefting

 • <b>VÅTE HUNDER:</b> Ei våt bikkje i bilen kan fort by på ubehagelige dufter. Heldigvis finnes det råd for å bli kvitt stanken.

  Foto: Krefting

 • <b>SPRAY BORT:</b> Det tok 10 år med forskning. «X-it» er en spray som tar livet av vond lukt uten selv å lukte. – Sprayen inneholder null prosent parfyme og parabener, sier Inger Løvaas hos Krefting.

  Foto: Krefting

Annonse
Annonse

Et raskt søk på nettet viser at det finnes flere kjerringråd mot vond lukt. Bakepulver som strøs i møbler og vask med eddikvann er to metoder. Heldigvis finnes det sikrere metoder for å bli kvitt stank fra sure sko, oppkast, røyk, kroppslukt, flekker på tekstiler og bleier.

10 år med forskning

X-it luktfri spray

SPRAY BORT: Det tok 10 år med forskning. «X-it» er en spray som tar livet av vond lukt uten selv å lukte. – Sprayen inneholder null prosent parfyme og parabener, sier Inger Løvaas hos Krefting.
(Krefting)

– Sammen med skandinaviske universitets- og forskningsmiljøer ble det utviklet en spray som fjernet lukt uten å lukte. Forskningen tok 10 år og resultatet ble «X-it». Dette er en miljøvennlig og meget effektiv spray som fjerner lukt uten å lukte, forteller Inger Løvaas hos Krefting.

Kjemiske reaksjoner

Løvaas forklarer at «X-it» nøytraliserer og fjerner luktmolekyler ved å reagere med dem kjemisk, eller ved forskjellige bindingsmekanismer som gjør at de kan nøytraliseres og felles ut.

– Enkelt sagt blir lukten kapslet inn av sprayen, og de mikroskopiske partiklene faller ned. Partiklene vaskes eller støvsuges opp ved normalt renhold, forteller hun.

Null parfyme

«X-it» skal ifølge reklamen være helt fri for gift og allergifremkallende stoffer. 

– Det stemmer. Sprayen inneholder null prosent parfyme og parabener. Og den er hundre prosent nedbrytbar i naturen, sier hun. 

Fjern vond lukt med spray

VÅTE HUNDER: Ei våt bikkje i bilen kan fort by på ubehagelige dufter. Heldigvis finnes det råd for å bli kvitt stanken.
(Krefting)

Stadig nye brukere

Norske apotek har også fått øynene opp for den luktfrie sprayen. Mange apotek har tatt inn produktet med tanke på en spesiell pasientgruppe.

– De selger luktfjerneren til stomipasienter, ettersom produktet bare fjerner vond lukt uten å lukte, sier hun. 

Bort med oppkastet

Lukt kan komme fra mange kilder. Løvaas forteller at i et rom der det eksempelvis har blitt kastet opp, så gjelder det å fjerne luktkilden først.

– Oppkastet må tørkes bort og deretter må overflatene vaskes med såpe og vann. Bruk gjerne Plumbo Rengjøring Fettløser eller Plumbo Rengjøring Universal Pluss på fuktig klut til å tørke. Er oppkastet gått på tepper, anbefaler jeg å leie en Hagerty rensemaskin som mange fargehandlere leier ut til privatpersoner. Når luktkilden er fjernet, bruker du «X-it» til å fjerne restlukten, sier hun. 

Svette sko og klær

Den magiske sprayen kan også brukes rett på illeluktende kilder.

– Spray noen ganger på det som lukter. Det kan være svette sko eller treningsklær. «X-it» begynner å jobbe umiddelbart, sier Løvaas.

Typiske kilder til vond lukt:

 • Hunde- og katteekskrementer
 • Røyklukt
 • Matos
 • Søppel
 • Matrester
 • Svette sko og treningsklær
 • Fuktighet og råteskader
 • Skitt og smuss
Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]