Kategorier

Meny

Konto

Slik blir det enkelt å skrape bort maling

Å skrape vekk løs maling går faktisk raskere enn å bruke kjemikalier. Ved ommaling må underlaget være rent, tørt og fast!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Gammel løs maling må fjernes når døren skal males om. Malingfilmen kan fjernes på flere måter – for eksempel mekanisk ved skraping, eller kjemisk med malingfjerner.

– Maling som sitter godt fast behøver ikke slipes vekk. Det vesentligste er å fjerne all løs maling, sier Jostein Brekka i Jordan.

– Ofte går det faktisk raskere med en skrape enn med kjemikalier. Jeg bruker skrape til store flater, og malingfjerner til profilene, fortsetter han.

Riktig skrape i riktig retning

Det er viktig å skrape med fiberretningen – ellers skades underlaget. Til beslag og profiler anbefales å benytte en effektiv og miljøvennlig malingsfjerner eller å være meget forsiktig med en liten skrape. Alle rester av kjemikalier må fjernes ved skylling, slik at de ikke hindrer vedheft. Benytt vanlig hageslange – ikke høytrykksspyler.

Dele på Pinterest tohandsskrape

Foto: Kristian Owren/ifi.no

TOHANDSSKRAPE: En kvalitetsskrape med tohåndsgrep letter arbeidet.

Flere ulike skraper

Skrapearbeidet går raskt med en kvalitetsskrape med tohåndsgrep. Da vil du kunne fjerne all løs maling vesentlig raskere og med langt mindre støv og søl enn med kjemikalier, varmepistol eller sandblåsing. Skrapene finnes i ulike størrelser, og med en god skrape kreves lite kraft for å skrape seg helt ned til bart treverk. En god og effektiv malingsskrape skal ha nytt eller nyslipt blad, med en egg som er formet i en svak bue. Noen skraper kan også brukes for å slå inn, eller trekke ut, eventuelle stifter og spiker som du kommer over ved skrapingen.Er deler av treverket blitt grått og flisete av eksponering for vær og vind, skrapes den døde veden vekk med en stålbørste. Bruk en børste med flate tråder som ikke riper treverket.

– Med slipepapir fjernes fiberreisning og overganger mellom maling som ikke skrapes vekk og bart tre, avslutter Brekka.

Dele på Pinterest stålbørste

Foto: Kristian Owren/ifi.no

SKÅNSOM: En stålbørste fjerner død ved, uten å skade eller ripe treverket.

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]