IFI logo

Skift farge på huset med et strøk

Er kledningen malt fra før og i god stand, holder det med ett strøk for å skifte farge. Med Front Vedlikeholdsmaling fra Beckers er det enkelt å få «nytt hus».

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Det høres kanskje for bra ut til å være sant. Men dersom overflaten på kledningen er i bra stand og du følger leverandørens anvisning for påføring, så er veien til ny farge på huset kort. Da dekker malingen så godt at du kan skifte fra mørk til lys farge, eller omvendt med bare et strøk maling.

– Med Front Vedlikeholdsmaling har det aldri vært enklere å male om huset, sier Rune Nygaard malermester og distriktssjef hos Beckers.

Se flere bilder
Front vedlikeholdsmaling

Foto: Beckers

FRONT: Det holder med ett strøk, også om du skal gå fra hvitt til sort på fasaden.

Se flere bilder
skifte farge fasade

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

FRONT: For mester Rune Nygaard er det bare et strøk med Front som skal til for å skifte farge på huset fra mørkt til lyst.        


Viktig å gjøre det riktig

Han presiserer at for å oppnå god dekk, og en overflate som gir lang og holdbar beskyttelse skal det påføres rikelig med maling.

Nygaard anbefaler å påføre malingen med rull, og deretter stryke etter med pensel. Med penselen stryker du ut mønsteret fra rullen, og jobber malingen godt inn i sprekker mellom bordene og porer i treverket.

Front Vedlikeholdsmaling kan brukes utenpå tradisjonell oljemaling og akrylmaling.

– Og som ved all maling – flaten må være ren og mattet ned før maling, sier malermester Rune Nygaard.

Se flere bilder
front

Foto: Beckers

ENKELT Å MALE: Front Vedlikeholdsmaling er en maling for tidligere malte trefasader hvor overflaten fortsatt er i bra stand. Malingen påføres bare med et strøk. For å oppnå god dekk og en overflate som gir lang og holdbar beskyttelse skal det påføres rikelig med maling.     

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Når kan man beise terrassen?

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Ny terrasse på en dag
Utendørs

Ny terrasse på en dag

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Gi terrassen en ny start

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.