Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Fargesetting

Sett farge på interiørdetaljene

  •  
  •   Publisert:
HyperFocal: 0   Beckers
Hvitt trenger ikke alltid å være hvitt. Sett farge på detaljene og gi stuen liv og lyst.
Vegg og hylle samme farge
MALING: Med enkle grep kan du skape et rom som gir et behagelig helhetsinntrykk. Hva med å male vegg og møbel i samme farge? Flügger

Vi elsker å male stueveggene i nye farger. Men hva med lister, tak, dører, karmer, vindusnisjer og ovner? De trenger slett ikke å forbli hvite. I år skal vi sette farge på detaljene.

Da fargene kom

Før fargene fant veien inn i norske stuer var de hvite detaljene usynlige. De blandet seg inn blant hvite vegger og tak. Nå som stuen er mer fargerik, blir hvite felt langt mer synlig. Med enkle grep kan du skape et rom som gir et behagelig helhetsinntrykk.

Myke kontraster

Hva med å male døren i samme farge som veggen? På den måten vil døren gi et roligere preg. Poenget er å unngå harde kontraster og brudd i interiørlinjene.

Vegg og dør samme farge
KONTRASTER: Ved å male døren i samme farge som veggen, får du en god helhet i rommet, uten skarpe kontraster. Butinox

Få «ekstra takhøyde»

Male radiator
TAKHØYDE: En av fordelene med å male vertikale linjer er at det gir en fornemmelse av ekstra takhøyde. Beckers

Rørene til en radiator kan også bli mer interessante om vi våger å sette farge på den. En fordel med å male vertikale linje er at det gir en fornemmelse av ekstra takhøyde.

LES OGSÅ: Slik maler du radiatoren

Innsiden av dørbladet

Vær kreativ og mal vindusnisjer, gjerne i duse pasteller som fint speiler seg i dagslyset. Mal gjerne med en lysere nyanse enn på veggene og skap en kontrast som også gir god romfølelse. Løft en liten og annerledes detalj ved å male innsiden av dørbladet.

Male detaljer med presisjonspensel
PRESISJON: Med en presisjonspensel fra Jordan blir det enkelt å male detaljer. Jordan

Lek med glansgrader

Ulike glansgrader på maling
GLANSGRADER: Vil du skape ekstra liv i overflatene, kan du skape kontraster ved å male vegg og dør i samme farge men med ulike glansgrader. Nordsjö

Men vil du skape litt ekstra liv i overflatene, kan du også skape kontraster ved å male vegg og dør i samme farge men med ulike glansgrader Mal døren blank og la veggen være matt. Da kan du få en spennende effekt, samtidig som det harmoniske, rolige uttrykket bevares.

Velg riktig maling

Husk at selv om dør og dørlister males i samme farge som veggen, så krever det som regel ulik maling. Malinger er beregnet for ulike oppgaver og ulike underlag, og den malingen du bruker på veggen, som er komponert spesielt til det bruket, funker kanskje ikke like godt på dør og lister. Her kreves en mer robust maling, da dette er overflater som utsettes for hardere medfart. Løsningen er alltid: Gå til din nærmeste fargehandler og fortell om prosjektet ditt. De vil gi deg riktig maling og det malerverktøyet du trenger for å lykkes.

Dette ble brukt:

Hovedbilde/TAKHØYDE:
  • Vegg: Skilla 779 – BECKERS
  • Radiator: Anis 681 – BECKERS
MALING:
  • Farge: Wegner Blue – FLÜGGER
KONTRASTER:
  • Farge vegg og dør: 5906 Olivenlund – BUTINOX
  • Farge klokke: 5904 Balsam – BUTINOX
PRESISJON:
  • Pensel: Ultimate Presisjon TriTech – JORDAN
Les også Samme farge, ulik maling!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Fargesetting

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons