Kategorier

Meny

Konto

Sett farge på inngangsdøren

En fargerik dør er både en markering av inngangen og en hyggelig velkomst.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sett farge på inngangsdøren

Foto: Chera Westman/ifi.no, Beckers, Butinox, Flügger, Nordsjö

Maler du inngangsdøren i en ny farge, kan du både markere inngangspartiet på en elegant måte samtidig som du setter et personlig preg på boligen. Og jobben er enkel og gir stor effekt.

Døren er et viktig element i husets utvendige arkitektur. Det er det første du ser når du kommer hjem, her ønsker du gjestene velkommen, og døren er viktig for førsteinntrykket.

Å velge en litt mer utradisjonell farge kan bli skikkelig tøft – men det viktigste er at du velger en farge du digger!

Dele på Pinterest Rød inngangsdør

Foto: Beckers

VELKOMMEN: En rødmalt inngangsdør ønsker velkommen inn.

Dele på Pinterest Sort inngangsdør

Foto: Butinox

SORT: Du er ikke nødt til å male døren i en sprek farge for å markere den. En sortmalt dør står elegant til den lysere fasaden.

Å sette ny farge på døren er en enkel jobb som du vil få mye igjen for. Her er oppskriften på hvordan du maler døren ny:

  • Rengjør og skyll døren før du beskytter glassvinduer og dørkarmer med maskeringstape. Beskytt gulvet inne og trappen eller bakken ute med dekkefilt, så unngår du søl.
  • En dør som er malt tidligere kan i utgangspunktet bare rengjøres, pusses og så males på nytt. Løs maling må eventuelt skrapes.

  • Skal du male en dør av teak eller edel-tre, må oljen fjernes først. Bruk maling- og lakkfjerner og les produsentens anvisning nøye.
  • Når du har klargjort døren med skikkelig rengjøring, er det på tide å pusse slik at flatene blir jevne og pene og du får god vedheft til malingen. Fjern slipestøv med en tørr mikrofiberklut. Alt bart treverk grunnes.

  • Påfør malingen med en liten rulle eller en bred pensel. Pensel brukes også til kriker og kroker, og for å glatte ut rullestrukturen. Velg en maling som tåler litt. Det finnes egne dør- og vindusmalinger egnet til bruket.
Dele på Pinterest Male inngangsdør

Foto: Nordsjö

ENKELT: å male døra er en liten jobb du får mye igjen for.

Dele på Pinterest Blå dør

Foto: Flügger

HYGGELIG: Et hyggelig inngangsparti gjør mye for helhetsinntrykket.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]