Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Sett farge på inngangsdøren

  •  
  •   Publisert:
  Chera Westman/ifi.no, Beckers, Butinox, Flügger, Nordsjö
En fargerik dør er både en markering av inngangen og en hyggelig velkomst.
Rød inngangsdør
VELKOMMEN: En rødmalt inngangsdør ønsker velkommen inn. Beckers

Maler du inngangsdøren i en ny farge, kan du både markere inngangspartiet på en elegant måte samtidig som du setter et personlig preg på boligen. Og jobben er enkel og gir stor effekt.

Døren er et viktig element i husets utvendige arkitektur. Det er det første du ser når du kommer hjem, her ønsker du gjestene velkommen, og døren er viktig for førsteinntrykket.

Å velge en litt mer utradisjonell farge kan bli skikkelig tøft – men det viktigste er at du velger en farge du digger!

Sort inngangsdør
SORT: Du er ikke nødt til å male døren i en sprek farge for å markere den. En sortmalt dør står elegant til den lysere fasaden. Butinox
Male inngangsdør
ENKELT: å male døra er en liten jobb du får mye igjen for. Nordsjö

Å sette ny farge på døren er en enkel jobb som du vil få mye igjen for. Her er oppskriften på hvordan du maler døren ny:

  • Rengjør og skyll døren før du beskytter glassvinduer og dørkarmer med maskeringstape. Beskytt gulvet inne og trappen eller bakken ute med dekkefilt, så unngår du søl.
  • En dør som er malt tidligere kan i utgangspunktet bare rengjøres, pusses og så males på nytt. Løs maling må eventuelt skrapes.

  • Skal du male en dør av teak eller edel-tre, må oljen fjernes først. Bruk maling- og lakkfjerner og les produsentens anvisning nøye.
  • Når du har klargjort døren med skikkelig rengjøring, er det på tide å pusse slik at flatene blir jevne og pene og du får god vedheft til malingen. Fjern slipestøv med en tørr mikrofiberklut. Alt bart treverk grunnes.

  • Påfør malingen med en liten rulle eller en bred pensel. Pensel brukes også til kriker og kroker, og for å glatte ut rullestrukturen. Velg en maling som tåler litt. Det finnes egne dør- og vindusmalinger egnet til bruket.

Blå dør
HYGGELIG: Et hyggelig inngangsparti gjør mye for helhetsinntrykket. Flügger
Les også Farg huset til den beste utgaven av seg selv

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: