IFI logo
Se flere bilder
Inspirasjon til fargevalg på hjemmekontoret

Foto: Flügger farve/Skeidar

Inspirasjon til fargevalg på hjemmekontoret

Mange vet ikke at fargene på veggene påvirker hvordan du leverer på arbeid. Derfor vil Flügger farve inspirere deg til å endre hjemmekontoret ditt.

Erlend Lunde

Erlend Lunde
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er mange av oss nå som sitter på hjemmekontor dag ut og dag inn. Når man bruker mer tid på hjemmekontoret så kjenner man sterkere hvordan fargene påvirker oss, sier Susanne Dahl.

Dahl er markedsansvarlig for for Flügger farve og ønsker å gi inspirasjon til hvordan folk kan utforme hjemmekontorene sine.

 

– For det er faktisk slik at fargene påvirker oss, og det til en stor grad, konstaterer hun. Om man føler at rommet har en negativ påvirkning på sinnet og at du begynner å bli lei omgivelsene bør du kanskje vurdere å male om veggene.

– Når du skal male om et rom, for eksempel et rom du har laget om til et hjemmekontor, kan det være lurt å velge farger ut ifra rommets formål. Fargene har forskjellige egenskaper og måter de påvirker oss på, så det kan være lurt å finne en farge som passer til akkurat ditt behov. Særlig blått, grønt og gult passer godt til hjemmekontor. Her kan man også kombinere. Det er veldig populært å kombinere ulike nyanser av grønt eller blått, forteller hun.

Flügger farve har derfor i samarbeid med Skeidar laget tre ulike forslag til hvordan et hjemmekontor som tar hensyn til de ulike fargenes egenskaper kan se ut. 

Blått hjemmekontor – For Duracellkaninen

Se flere bilder
4474 Vinterslør, 4465 Misty Blue

Foto: Flügger farve/Skeidar

HARMONISK: 4474 Vinterslør på øvre del av veggen og 4465 Misty Blue på nedre del, møblene er fra Skeidar.

Blåfarger kan bidra til å gjøre rommet harmonisk og gjøre at veggene ikke føles påtrengende. Blått har til felles med grønt at det gir en behagelig og avbalansert atmosfære. Blått er derfor er godt valg for de som vanligvis sliter med å finne roen. Her har Flügger farve valgt å kombinere to blåfarger for å inspirasjon til et hjemmekontor som gir et godt arbeidsmiljø.

Skillet gir en god balanse i rommet. Samtidig gir nyansene en luftig atmosfære. Susanne Dahl har selv en pågående oppussing der hun omgjør en tidligere bod til et hjemmekontor. Hun ble selv inspirert av Flügger sitt forslag til hjemmekontor. Det var ikke noe tvil, det måtte bli blått!

Grønt hjemmekontor – For datanerden

Se flere bilder
4503 Vårduft IN-779 Summers Passing

Foto: Flügger farve/Skeidar

BEROLIGENDE: Her er fargene 4503 Vårduft på øvre del av veggen og IN-779 Summers Passing på nedre del, møblene er fra Skeidar.   

Grønnfarger oppleves gjerne som rolige og behagelige for øynene. Det er viktig i en arbeidshverdag hvor man bruker mye tid foran skjermen. Du er ikke alene om du opplever at skjermtiden hoper seg opp på hjemmekontoret. Samtidig kan disse fargene også hjelpe oss med å jobbe mer målbevisst og konsentrert. 

Dahl sier at hun selv ble inspirert til å kjøpe inn ekstra mange planter etter Corona for å kunne jobbe i grønne omgivelser på hjemmekontoret.

Gult hjemmekontor – For den kreative

Se flere bilder
No.37 Tawny Desert 4333 Pale Yellow

Foto: Flügger farve/Skeidar

INSPIRERENDE: Her er fargene No.37 Tawny Desert på venstre side og 4333 Pale Yellow på høyre side, møblene er fra Skeidar.           

– De gule fargene gjør oss mer optimistiske og gjør det enklere å ta inn inspirasjon fra det vi finner i omgivelsene rundt oss, i dette tilfellet hjemmekontoret. Gult kan derfor være å anbefale til de som arbeider med kreative arbeidsoppgaver. Gulfarger er som grønnfarger, de kan hjelpe oss med konsentrasjonen og virker oppløftende på sinnet, forteller Dahl tydelig engasjert.

– Et godt tips til neste gang du skal velge farger er å tenke på hvordan fargene påvirker oss i kropp og sjel, sier Dahl. Trenger du inspirasjon til farge- eller produktvalg står vi klare til å hjelpe deg hos din lokale Flügger farve, enten du skal innrede hjemmekontoret eller et annet rom.

Dette ble brukt

Blått hjemmekontor:

Grønt hjemmekontor:

Gult hjemmekontor:

Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.