IFI logo
Se flere bilder
Så enkelt fornyer du gulvet

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Så enkelt fornyer du gulvet

Gulvleggerens hemmelighet er en avrettingsmasse som består av pulver og lateks. – K60 kan brukes på alle underlag, sier Ardex-sjef Terje Strømbom Olsen.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før var det teppegulv på kontoret til direktør Terje Strømbom Olsen hos Ardex. I dag består gulvet av en hard, glatt og fin overflate. Han har brukt K60. Det er en selvutjevnende avrettingsmasse basert på lateks som kan brukes på alle underlag.

Se flere bilder
Teppegulv med savrettingsmasse

Foto: Robert Walmann/ifi.no

TYKT OG GODT: − Skal du legge K60 på et teppegulv slik vi har gjort her, bør du beregne 10 millimeter tykkelse. På andre underlag vil det som regel holde med 3-6 millimeter, sier Olsen.  

Rett på teppegulvet

− På mitt kontor helte vi avrettingsmassen rett på teppet og presset det ned med skrapsparkling før vi la et lag med flytsparkel oppå. Bruker du K60 har du et belegningsklart gulv dagen etter. Uansett tykkelse eller underlag. For det er ingen fukt som må ut. Væsken er bundet i produktet. Det er rett og slett genialt, sier han.

Se flere bilder
Påfører sparkelmasse på teppegulv

Foto: Robert Walmann/ifi.no

RETT PÅ TEPPET: Kontoret til salgsdirektør Olsen var et teppegulv. Etter en runde med K60 ble overflaten hard og glatt. – Det er utrolig enkelt å fornye alle overflater med K60. Vi filmet hele jobben og det tok bare noen timer, sier han. 

Strøm fra vindmøller

Ardex Norge sørger for at det norske markedet får levert tysk kvalitet på sparkelmasse og flislim. Produktene blir i all hovedsak produsert ved fabrikken i Hedenstad i Danmark, og der brukes kun strøm fra vindmøller i produksjonen.

  − Det er en del av det grønne skiftet, sier Olsen.         

Bland ut - og legg på.

K60 representerer også et skifte i hvor enkelt det er å rehabilitere gulv. Du kan være håndverker eller privatperson. Alle klarer ifølge Olsen å bruke K60. For her er det umulig å gjøre feil.
Pulveret leveres i en 20 kilos sekk, og lateks kommer i et spann på 4,8 kilo. Ved tre millimeters tykkelser vil dette dekke om lag fem kvadrat.

  − Du blandet pulver og lateks med en blandedrill før du sparkler det ut på gulvet. Produktet krever ingen priming. Selv rent metall kan du avrette uten først å prime. Det er selvutjevnende og tørker hurtig, forteller salgsdirektøren. 

Se flere bilder
Terje Strømbom Larsen holder en sekk med sparkelmasse

Foto: Robert Walmann/ifi.no

KOSTNAD: − Mange tenker kun kilopris når de hører ordet avrettingsmasse. Mitt tips er å se på kostnaden i sin helhet. Med vårt produkt slipper du blant annet kostnaden med priming og håndverkere som må komme flere dager, sier Olsen

Til proff og privat

I prosjektmarkedet har Ardex blant annet levert K60 til skoler og klasserom der gulvene har vært i elendig stand.

  − Etter påføring med K60 kan det legges gulvbelegg dagen etter. Fiks ferdig og ikke noe ekstra jobb. Eller om du har keramiske fliser hjemme på kjøkkenet og ønsker noe annet. Vask flisene for fett og smuss før du bruker K60, og dagen etter kan du legge belegg eller parkett. I kjellerstuer hvor du er plaget med restfukt er det også smart å bruke dette produktet fordi det tåler fukt. Kort sagt: Mange bruksområder i alle rom. Rett og slett en problemløser som gir en enklere hverdag, forteller Olsen.

Dette produktet ble brukt:

Avrettingsmasse:

  • Ardex K60
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.