Kategorier

Meny

Konto

Rom for det meste

Med skråtak og meget lave knevegger var det ikke direkte danseplass, så det gjaldt å tenke praktisk. Resultatet er at det 16 kvadratmeter store rommet huser både kontor og overnattende gjester, samt en tenåring som camper der fra tid til annen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Rom for det meste

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Behovet for både gjesterom, kontor og tenåringsrom hadde meldt seg, uten at det stod tre tomme rom og ventet på å bli tatt i bruk av den grunn. Det var imidlertid ett rom i huset som hadde mistet sin misjon, nemlig det tidligere barneværelset, som hadde antatt form som et godt, gammeldags roterom. 

Dele på Pinterest Sovedelen er adskilt på en smart måte, innunder skråtaket. Puffer i steinlook sørger for ekstra sitteplasser.

Sovedelen er adskilt på en smart måte, innunder skråtaket. Puffer i steinlook sørger for ekstra sitteplasser.

Utfordring

Mye av rommet består av tak, som til alt overmål hadde gulnet furupanel, som stjal veldig mye av lyset. Veggene bar preg av 1990-tallet, med gule, svampmalte vegger, som heller ikke tilførte rommet særlig mye lys. Taket ble malt hvitt, og det i seg selv utgjorde den største forandringen – romfølelsen økte i takt med hvert panelbord som ble malt! 

Dele på Pinterest Rom med lave knevegger er en utfordring, både med tanke på møblering og fordi taket går så langt ned. Her vokste romfølelsen i takt med at taket ble hvitt.

Rom med lave knevegger er en utfordring, både med tanke på møblering og fordi taket går så langt ned. Her vokste romfølelsen i takt med at taket ble hvitt.

Dele på Pinterest Et fresht, lyst rom med gode farger, og takket være den høye glansen på tak og gulv reflekteres lyset både til hygge og nytte.

Et fresht, lyst rom med gode farger, og takket være den høye glansen på tak og gulv reflekteres lyset både til hygge og nytte.

Gjennomtenkt

Møblering er en kunst i rom med veldig skrå tak og lave knevegger. Her ble møblene plassert for å skape soner, og sittegruppen med sovesofa fikk den ene halvdelen av rommet, mens skrivebord og seng fyller den andre. 

Dele på Pinterest Sovesonen er skapt ved at sengen står innunder taket, med ryggen ut mot rommet, og ved hjelp av en transparent romdeler.

Sovesonen er skapt ved at sengen står innunder taket, med ryggen ut mot rommet, og ved hjelp av en transparent romdeler.

Gulvets gyldne farge er også historie, og gulvbordene er malt i en mørk grå, blank maling, som understreker en tøffere stil, skaper tyngde i rommet og reflekterer lyset fra vinduet. Veggene er holdt i en varm hvitfarge. Det er de løse elementene som står for de virkelige fargeinnslagene. 

Dele på Pinterest Rødt og grått – tøft teppe mot lekkert, blankt, nymalt gulv, med en farge som gir rommet tyngde og glans som sprer lyset.

Rødt og grått – tøft teppe mot lekkert, blankt, nymalt gulv, med en farge som gir rommet tyngde og glans som sprer lyset.

Dele på Pinterest Bra plassutnyttelse – bøker i pene stabler inntil den svært lave kneveggen, på lekkert, blankmalt gulv.

Bra plassutnyttelse – bøker i pene stabler inntil den svært lave kneveggen, på lekkert, blankmalt gulv.

Mer informasjon:

Teppeabo

Dette ble brukt

Dette ble brukt:

Tak, dører og listverk: farge 0502-Y

Vegger: farge 0803-Y11R

Gulv: farge S 8000-N

Gulvtepper: TEPPEABO

Sofa, lamper, hyller og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]