Kategorier

Meny

Konto

Arbeidsrom med høy trivselsfaktor

Arbeidsrommet i dette huset er en del av et stort rom, hvor kjøkkenet befinner seg i motsatt ende. Størrelsen til tross – særlig praktisk var det ikke.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Arbeidsrom med høy trivselsfaktor

Foto: Mona Gundersen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En arbeidsbenk med hyller var på plass, for øvrig var rommet tomt. Gulnet tak og skjoldete veggpanel bidro ikke til å høyne trivselsfaktoren, og huseieren drømte om et rom så hyggelig at det var fristende å oppholde seg der også utover kontorarbeidet. I tillegg stod en gjesteseng og noen sitteplasser høyt på ønskelisten.

Det er jo ikke alle forunt å ha danseplass på arbeidsrommet, som nå også rommer en spesialbygget benk med sengemadrass – en komfortabel seng til gjester. Benken følger rommets lengde, og på dagtid fungerer den som noe pent å hvile øynene på, og et hyggelig sted å sitte. Den er kledd med stående panel som bryter linjene til veggpanelet, og dette gir en tøff effekt. Den er også beiset i veggfargen, for at den skal gå inn i helheten.  

Dele på Pinterest Før – med gulnet tak og en gang lysnede vegger som var blitt skjoldete, og åpne vegghyller som ga et noe rotete inntrykk.

Før – med gulnet tak og en gang lysnede vegger som var blitt skjoldete, og åpne vegghyller som ga et noe rotete inntrykk.

Stor forandring

Hele rommet oppleves som harmonisk, særlig fordi veggene nå er beiset mørkere og all kvisten ikke stikker seg fram slik den gjorde. Hovedfargene er rolige – mørke gråfarger – med knallrøde innslag som heller skjerper kreativiteten enn å forstyrre den, og ifølge huseieren råder det god arbeidsro. 

Dele på Pinterest Et hyggelig hjørne, med fine, avstemte farger.

Et hyggelig hjørne, med fine, avstemte farger.

Rommet får inn naturlig lys via vinduet og terrassedøren, og arbeidsbordet er strategisk plassert fra sengebenk til vegg, for å utnytte både dagslyset og plassen. Det er god takhøyde, og nå som taket er hvitbeiset, tilfører det også lys til omgivelsene. Det samme gjør gulvet, som er lysnet ved hjelp av en lutbehandling. Trappen opp til hemsen fikk samme farge som gulvet, og stikker seg derfor ikke ut, men bidrar heller til å skape helhet.

Nå har rommet antatt en så hyggelig atmosfære at det ikke oppleves som noe arbeidsrom eller kontor før man skrur på PC-en – det må vel kunne sies å være et vellykket prosjekt!

Dele på Pinterest Seng- og sittebenken er kledd med stående panel som bryter linjene til veggpanelet, og dette gir en tøff effekt. Beis og farge er de samme som på veggene.

Seng- og sittebenken er kledd med stående panel som bryter linjene til veggpanelet, og dette gir en tøff effekt. Beis og farge er de samme som på veggene.

Dele på Pinterest Trappen opp til hemsen har samme farge som gulvet, og stikker seg derfor ikke ut, men bidrar til å skape helhet.  I bakgrunnen skimtes kjøkkenet.

Trappen opp til hemsen har samme farge som gulvet, og stikker seg derfor ikke ut, men bidrar til å skape helhet. I bakgrunnen skimtes kjøkkenet.

Mer informasjon:

Beckers

Brynsløkken

Dette ble brukt

Tak: Decor Trebeis – BECKERS

Vegger: Decor Trebeis, farge Jerngrå – BECKERS

Gulv: slipt og påført Faxe Antikk Lut fra BRYNSLØKKEN og Gulv & Parkettlakk fra BECKERS

Trapp: Faxe Antikk Lut – BRYNSLØKKEN

Gardiner: utgått, for alternativer se www.borge.no

Stoler: FJORDFIESTA

Arbeidsbenk, lamper, puter, pledd og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]