Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Porsgrund Bad annons
Byggma annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Arbeidsrom med høy trivselsfaktor

  •  
  •  
Rommet har fullstendig skiftet karakter, og gode farger får tilført mye naturlig lys på dagtid.   Bilder av: Mona Gundersen/ifi.no
Arbeidsrommet i dette huset er en del av et stort rom, hvor kjøkkenet befinner seg i motsatt ende. Størrelsen til tross – særlig praktisk var det ikke.
Før – med gulnet tak og en gang lysnede vegger som var blitt skjoldete, og åpne vegghyller som ga et noe rotete inntrykk.
Før – med gulnet tak og en gang lysnede vegger som var blitt skjoldete, og åpne vegghyller som ga et noe rotete inntrykk.

En arbeidsbenk med hyller var på plass, for øvrig var rommet tomt. Gulnet tak og skjoldete veggpanel bidro ikke til å høyne trivselsfaktoren, og huseieren drømte om et rom så hyggelig at det var fristende å oppholde seg der også utover kontorarbeidet. I tillegg stod en gjesteseng og noen sitteplasser høyt på ønskelisten.

Det er jo ikke alle forunt å ha danseplass på arbeidsrommet, som nå også rommer en spesialbygget benk med sengemadrass – en komfortabel seng til gjester. Benken følger rommets lengde, og på dagtid fungerer den som noe pent å hvile øynene på, og et hyggelig sted å sitte. Den er kledd med stående panel som bryter linjene til veggpanelet, og dette gir en tøff effekt. Den er også beiset i veggfargen, for at den skal gå inn i helheten.  

Stor forandring

Et hyggelig hjørne, med fine, avstemte farger.
Et hyggelig hjørne, med fine, avstemte farger.

Hele rommet oppleves som harmonisk, særlig fordi veggene nå er beiset mørkere og all kvisten ikke stikker seg fram slik den gjorde. Hovedfargene er rolige – mørke gråfarger – med knallrøde innslag som heller skjerper kreativiteten enn å forstyrre den, og ifølge huseieren råder det god arbeidsro. 

Rommet får inn naturlig lys via vinduet og terrassedøren, og arbeidsbordet er strategisk plassert fra sengebenk til vegg, for å utnytte både dagslyset og plassen. Det er god takhøyde, og nå som taket er hvitbeiset, tilfører det også lys til omgivelsene. Det samme gjør gulvet, som er lysnet ved hjelp av en lutbehandling. Trappen opp til hemsen fikk samme farge som gulvet, og stikker seg derfor ikke ut, men bidrar heller til å skape helhet.

Nå har rommet antatt en så hyggelig atmosfære at det ikke oppleves som noe arbeidsrom eller kontor før man skrur på PC-en – det må vel kunne sies å være et vellykket prosjekt!

Dette ble brukt:

  • Tak: Decor Trebeis – BECKERS
  • Vegger: Decor Trebeis, farge Jerngrå – BECKERS
  • Gulv: slipt og påført Faxe Antikk Lut fra BRYNSLØKKEN og Gulv & Parkettlakk fra BECKERS
  • Trapp: Faxe Antikk Lut – BRYNSLØKKEN
  • Gardiner: utgått, for alternativer se www.borge.no
  • Stoler: FJORDFIESTA
  • Arbeidsbenk, lamper, puter, pledd og annet løsøre: PRIVAT

Mer informasjon

Beckers

Brynsløkken

Les også Eksotisk forvandling

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Nyeste artikler

TilTak annons