IFI logo
Se flere bilder
Robuste tregulv tilpasset norske forhold

Foto: Bjelin

Robuste tregulv tilpasset norske forhold

Da Kristin og Borgar Lindhjem skulle pusse opp, var det viktig å ha et hus som ikke trenger å vedlikeholdes i stor grad, og gulv som tåler å bli brukt med små barn i huset. Resultatet ble lyse herdede tregulv og et utypisk norsk gårdshus i Tjodalyng.

Charlotte Holberg Sveinsen

Charlotte Holberg Sveinsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Kristin Lindhjems råd til deg som vurderer herdet tregulv:

Gjør en grundig research på hvilket type herdet tregulv du vil ha.

Skal overflaten være børstet, med mattlakk eller hardvoksolje? Vi valgte et børstet gulv for å få frem strukturen, og en mattlakk. Det gjør at vi ikke trenger å vedlikeholde gulvet. Vi bruker bare litt vann og en mopp, ikke såpe.

Annonse

Kristin Lindhjem og mannen Borgar Lindhjem står bak interiørkonseptet Studio Lindhjem, en butikk med fokus på interiørdesign. Deres historie begynte med et funkishus i Oslo, som i 2017 ble kåret til Norges Vakreste Hjem av magasinet Bolig Pluss. Nå har de bosatt seg i Tjodalyng i Vestfold og har pusset opp et 400 år gammelt gårdshus. Her er det lagt vekt på bærekraft og tidløs estetikk. En stor del av interiøret ble basert på valg av gulv, for som Kristin Lindhjem sier: – gulvene er tross alt husets viktigste møbel.

Se flere bilder
stue lyst gulv piano

Foto: Bjelin

STUE:  Man tro om noen spiller på det gamle pianoet? Legg merke til at det jevnt over spill på ulike trefarger for å få frem kontraster.

Inspirasjon

Kristin Lindhjem forteller at bærekraften har vært en viktig faktor for dem:

– Vi ønsket først og fremst et hus som ville kreve minimalt vedlikehold og som ville stå seg over tid. Bærekraftighet var en viktig faktor for oss, selv om vi valgte å bygge stort.

Inspirasjon er hentet fra vakre hus i England og Italia og tilført en smak av amerikansk farmhouse-stil. Det er sprosser, mandarinbåt-formede vinduer og huset har flere vinkler, saltak og 1oo år gammel dråpeskifer på taket. Skiferen ble funnet på Finn.

–Vi har gått for det vi synes er vakkert, uavhengig av trender.

Se flere bilder
seng hvitt sengetøy lyst gulv

Foto: Bjelin

SOVEROM: Vakre detaljer. Ulike trefarger fremhever hverandre.

Gulvene er det største møbelet

I huset er det valgt herdet tregulv fra Bjelin , som bidrar til å skape en spesiell atmosfære:

– Jeg klarte ikke å velge mellom laminat og parkett. Jeg ønsket ikke det gjentagende mønsteret som laminat har, samtidig trengte jeg et gulv som tåler mer enn vanlig parkett. Etter å ha fått tips om gulvet fra sågeren min og en kunde som var svært fornøyd, falt bitene på plass. Perfekt! Her får jeg utseendet til parkett med noen av kvalitetene til laminat, i tillegg til å ta et bærekraftig valg, tenkte hun.

 Gulvene har ikke bare en estetisk funksjon, det bringer også naturen inn med sitt unike mønster fra treet. Det gir en lun og harmonisk stemning som er godt å omgås med.

Etter noen år med gulvet, har Kristin en formening om hvordan det faktisk har passet inn i deres hjem:

– Gulvet har liten fas og store flotte bord, noe som gir inntrykk av et helt og sømløst tregulv. Jeg synes farger og den matte børstede overflaten står både til interiøret og fargene vi har hjemme. Mange som er på besøk blir overrasket over at dette ikke er et vanlig parkettgulv.  Gulvet har også holdt seg veldig bra etter tre år med gutter, mye besøk og utleie.

Se flere bilder
dame jeans hvit genser

Foto: Bjelin

STUDIO LINDHJEM: Kristin Lindhjem er grunnlegger av Studio Lindhjem, som i dag er et selskap som spesialiserer seg på interiørdesign.

Larvikgulvet

Bjelin har spilt en viktig rolle i Lindhjems valg av gulv:

– Vi var heldige og fikk bli med til fabrikken i Sverige. Som Bjelin Norges første samarbeidspartner på design, fikk jeg bli med å plukke ut en farge og overflate som skulle passere det norske markedet. Bjelin ønsket å samarbeide med noen som kjenner det norske markedet, og som i tillegg har et øye for design.

– Det er selvfølgelig veldig hyggelig at de ender med meg. Som samarbeidspartner hjelper jeg med å få nordmenn til å få øynene opp for Bjelin, og det fantastiske produktet som herdet tregulv er. Siden huset vårt ligger i Larvik, ble navnet Larvik.

Larvik er et herdet tregulv med børstet mattlakk. Gulvet er laget av FSC-sertifisert eik. Den børstede overflaten gjør at det minner om et oljet gulv, mens lakken gjør gulvet mer slitesterkt og enklere å både rengjøre og vedlikeholde. 

  – Jeg landet på en lys, men varm farge. Den børstede overflaten får frem strukturen og den matte lakken gjør at man slipper å behandle gulvet. Vi har lagt det i både stue, kjøkken, spisestue, gang og soverom. 

Se flere bilder
spisestue lyst gulv lyst rom

Foto: Bjelin

SPISESTUE: Med et hus på 500 kvadratmeter, er det en kjekke med stor spisestue og langbord med plass til mange. Da gjør det heller ingenting at gulvet tåler en støtt.


Se flere bilder
soverom barnerom seng vindu

Foto: Bjelin

BARNEROM: På et barnerom er det praktisk med et gulv som tåler å bli brukt.

Mer informasjon
Les mer
Hva er Larvik?

Larvik er, i tillegg til en by i Norge, et moderne gulv i herdet tre med børstet lakkoverflate fra gulvprodusenten Bjelin. Gulvet er produsert av FSC-sertifiserteik. FSC er et miljøstyringssystem.

Den børstede lakkoverflaten gir en naturlig trefølelse, på samme måte som oljede gulv, men lakken gjør gulvet enklere å rengjøre og vedlikeholde. 

  • tre ganger mer slagfast enn andre tregulv
  • patentbeskyttet vanntett 5G Tørr gulvlås
  • slitesterkt gulv med ekte trefølelse
Se flere bilder
nærbilde gulv og annet treverk med striper

Foto: Bjelin

LARVIK: Et av Bjelins herdede tregulv heter Larvik og er laget av FSC-sertifisert eik.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.