IFI logo
Se flere bilder
Puss opp med rabatt og gi bonus til foreningslivet

Foto: Chera Westman/ifi.no

Puss opp med rabatt og gi bonus til foreningslivet

Du kan får 20 prosent rabatt på all den maling, tapet og verktøy som du trenger til din oppussing – samtidig som du gir en forening eller ideell organisasjon en ekstra inntekt. Kundefordelsprogrammet Flügger Andelen deler i år ut over 550 000 kroner til veldedige formål, penger som er samlet inn gjennom kundenes oppussingsinnkjøp.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Noen ganger kan det oppleves som et luksusproblem at veggene i stuen har feil farge, eller at tapetet på soverommet føles utdatert. Da er det godt å vite at malingen, tapetene og alt verktøy og tilbehør du trenger, også kan være med på å støtte noen som gjør en forskjell for andre.

Gjennom kundefordelsprogrammet Flügger Andelen får ideelle foreninger, skolekorps, dyrevernorganisasjoner og andre klubber, lag og støttegrupper en ekstra inntekt i form av bonusstøtte fra programmet. Flügger Andelen fungerer på samme måte som Grasrotandelen til Norsk Tipping, der en del av omsetningen går tilbake til foreningslivet.

 

– Det eneste du trenger å si når du er i en Flügger-butikk er at du ønsker å støtte din lokale forening. For deg som kunder er det hyggelig å kunne gå ut av butikken med en god følelse i magen, sier Steffen Eide, initiativtaker til Flügger Andelen. 

Se flere bilder
Steffen Eide, Flügger Andelen

Foto: Chera Westman/ifi.no

SUKSESS: Steffen Kristian Eide er initiativtaker og konseptansvarlig for fordelsprogrammet Flügger Andelen. Programmet er blitt en suksess, og er innført også i Sverige, Danmark og Island. – Vi i Flügger er stolte over å kunne gi tilbake til samfunnet på denne måten, og våre kunder kommer ut av butikken med en god følelse, sier han. 

«Genial løsning»

 

– Flügger Andelen er tett på en genial løsning, sier Erland Kroken, markedsansvarlig for Stiftelsen Norsk Luftambulanse, som i år får 18 509 kroner i bonusstøtte fra fordelsprogrammet.

Stiftelsen Norsk Luftambulanse er en av nærmere 1 000 foreninger som er medlem av Flügger Andelen. Det innebærer at de oppfordrer sine medlemmer, venner og familier til å handle til oppussingen i en av kjedens butikker, slik at de kan registrere handelen på deres medlemskap ved kassen og indirekte gi en ekstra økonomisk hjelp.

 

– Kunden får da umiddelbart 20 prosent rabatt på hylleprisen, og ytterligere fem prosent går til bonusstøtte til foreningen som får dette utbetalt etter endt kalenderår. Vi spør også kunden om å få sende kun tre SMS i løpet av året – for å informere om de tre ganger vi har store kampanjer med 30 prosent rabatt i butikkene. Mange tusen mennesker ønsker allerede en SMS fra oss, og de blir flere for hver dag, sier Eide. 

Se flere bilder
bonusstøtte, Flügger Andelen

Foto: Chera Westman/ifi.no

EKSTRA INNTEKT: Ideelle foreninger, klubber, korps og mange andre lag får hvert år en ekstra inntekt i form av bonusstøtte fra kundene til Flügger farve. Til sammen har kundene samlet inn over 550 000 kroner i 2022, som blir delt ut til foreningene de har valgt. 

I forskningsfronten

For Stiftelsen Norsk Luftambulanse er Flügger Andelen en av flere måter å finansiere virksomheten på. De har over 4 000 støttebedrifter i tillegg til 300 000 støttemedlemmer blant det norske folk. Samlet ga dette i 2021 300 millioner kroner i inntekter, uten én eneste krone i statsstøtte. 

– Vi jobber for at du som blir syk eller skadet utenfor sykehusene skal få best mulig hjelp og våre inntekter brukes til forskning og utvikling. Vårt heleide datterselskap, Norsk Luftambulanse Helikopter konkurrerer med kommersielle aktører om driften av legehelikoptertjenesten i landet. I dag driver Norsk Luftambulanse alle landets 13 legehelikopterbaser. Stiftelsen har også et eget utviklingshelikopter som kun brukes til forskning og utvikling, sier Kroken.

 

– Norsk luftambulanse har utviklet madrasser som blåses opp rundt skadete personer slik at de kan transporteres forsvarlig. Vi har etablert 160 værstasjoner med kameraer som tar bilder og sender disse til analyse, slik at vi alltid skal kunne være sikre på at det er forsvarlig å fly ut med helikopter når det trengs. I et annet prosjekt tester vi om det er mulig å gjennomføre CT-skanning allerede i ambulansen, når det er mistanke om at pasienten har fått hjerneslag. 12 000 personer rammes årlig av hjerneslag i Norge til store kostnader for samfunnet, og en hurtig innsats er avgjørende for utfallet, sier han. 

Se flere bilder
Steffen Eide og Erland Kroken

Foto: Chera Westman/ifi.no

RABATT PÅ MALING: Gjennom fordelsprogrammet Flügger Andelen har Stiftelsen Norsk Luftambulanse fått over 18 000 kroner i bonusstøtte. Bonusstøtten skapes da kunder i Flüggers butikker velger å støtte en forening de har sans for, og samtidig få 20 prosent avslag på kjøpet. Steffen Eide overleverer en symbolsk verdisjekk til Erland Kroken i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Se flere bilder
Bjørn Arild Skinnpungerud Kolshus får nå et tilskudd på 3 199 kroner fra Emmelie Bohl-Vaz, avdelingsleder Flügger Farve i Askim, og Steffen Eide.

Foto: Emma Wold/ifi.no

SMÅ OG STORE foreninger kan få bonusstøtte. Alt som kreves er at de registrerer tegner en gratis avtale med Flügger Andelen, og at medlemmer og støttepersoner registrerer sine innkjøp av maling, tapet og verktøy på foreningen. IO Gaming er en e-sportforening i Askim, som ledes av Bjørn Arild Skinnpungerud Kolshus. Foreningen får nå et tilskudd på 3 199 kroner til sin virksomhet, og får den symbolske verdisjekken fra Emmelie Bohl-Vaz, avdelingsleder Flügger Farve i Askim, og Steffen Eide.

Se flere bilder
 Emmelie Bohl-Vaz og Steffen Eide overleverer bonusstøtte til Kim Anthony og Pernille Backer Lemming

Foto: Emma Wold/ifi.no

RØDE KORS i Askim får i år over 4 000 kroner i bonusstøtte fra Flügger Andelen, og får overlevert den symbolske verdisjekken fra Emmelie Bohl-Vaz, avdelingsleder Flügger Farve i Askim, og Steffen Eide. Røde kors-avdelingen har en aktiv friluftsgruppe som blant annet driver åpen kafé for ungdommer og inviterer ungdommer og voksne med på bowling, fisketurer og mye mer. Styreleder Kim Anthony og Pernille Backer Lemming er takknemlig for støtten, og sier at pengene kommer godt med når de arrangerer turer. 

Mer informasjon
Les mer
Ti på topp i Flügger Andelen

De ti største mottakerne av bonusstøtte gjennom Flügger Andelen i 2022.

  • Barnekreftforeningen
  • Fana Idrettslag
  • Stiftelsen Norsk Luftambulanse
  • Kattehjelpen Drammen & Omegn
  • Sykehusklovnene
  • Loddefjord IL
  • Strømsgodset idrettsforening
  • Norske Redningshunder Hordaland
  • Asker Golfklubb
  • Brystkreftforeningen
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.