Kategorier

Meny

Konto

Slik skapte Flügger-Andreas en personlig stil i stuen

I løpet av en måned har malersvenn Andreas forvandlet stuen sin, fra hvitt og grått til en personlig stil med tidsriktige farger og former.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

I et stort, hvitt hus på Hyggen har malersvenn Andreas fra Flügger pusset opp og gitt stuen et nytt, personlig preg. I løpet av en måned har han helsparklet alle overflater, malt vegger og dører med ulike malingstyper og farger, byttet ut de gamle listene, lagt nytt gulv og satt inn nye vinduer – dette mens han har driftet to Flüggerbutikker på dagtid.

– For å finne de fargene som skapte uttrykket jeg ønsket, og ikke minst hvilke farger som harmonerer med hverandre, fikk jeg hjelp av en dyktig fargekonsulent hos Flügger. Resten av jobben tok jeg selv, forteller Andreas, som er daglig leder hos Flügger på Grünerløkka og Vinderen i Oslo.

Fra terrasseutgang til koselig TV-krok

Der det før var terrassedører som begrenset interiørmulighetene, er det istedenfor satt inn et vindu som passer perfekt over veloursofaen. Kontrastveggen som da var malt med grå kalkmaling har fått et sprekt, to-tonet uttrykk med metallisk sparkelmaling.

– Jeg brukte en farget sparkelmasse som heter SPACE. Den gir en spennende, metallisk effekt på veggen, og er perfekt for meg som ville ha noe mer personlig og unikt. Den er påført med bredsparkel, ved tilfeldige bevegelser, og dermed har jeg en vegg som ingen andre har, sier han.

Fargen «Element» er fra de to-tonede fargealternativene, der finishen er satt sammen av to farger – en grunnfarge og en komplimenterende farge med et sterkere metalluttrykk. Den mørkeblå fargen komplementerer rosatonen i veggfargen ved siden av. 

Dele på Pinterest HVITT OG GRÅTT: Før var stuen hvit, med grå kalkmaling på kontrastveggen.

Foto: Robert Walmann/ifi.no

HVITT OG GRÅTT: Før var stuen hvit, med grå kalkmaling på kontrastveggen.        


Dele på Pinterest PERSONLIG OG FARGERIKT: Nå har de en koselig TV-krok med harmonerende farger og en unik og personlig kontrastvegg.

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

PERSONLIG OG FARGERIKT: Nå har de en koselig TV-krok med harmonerende farger og en unik og personlig kontrastvegg.         


Dele på Pinterest Her ser du stuen fra en annen vinkel.

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Her ser du stuen fra en annen vinkel.        


Dele på Pinterest TO-TONET METALLUTTRYKK: SPACE kommer i 12 spennende farger, hvor du kan velge et ton-i-ton-uttrykk eller et to-tonet uttrykk. I sistnevnte vil den metalliske effekten skinne sporadisk over overflaten og skape spennende kontraster.

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

TO-TONET METALLUTTRYKK: SPACE kommer i 12 spennende farger, hvor du kan velge et ton-i-ton-uttrykk eller et to-tonet uttrykk. I sistnevnte vil den metalliske effekten skinne sporadisk over overflaten og skape spennende kontraster.        

Et sted for avkobling

I den andre enden av stuen har vinduene ut mot panoramautsikten blitt byttet ut, og både tak og vegg har fått en dus, avslappende brunrosa farge. Den nydelige utsikten og lune veggfargen danner en herlig sone for kontemplasjon.

– Her har jeg testet ut den nye, ultramatte malingen Dekso 1 i fargen Time 18 - Glass Hall. Det er den matteste malingen jeg har kjennskap til, med overraskende gode vaskeegenskaper. Jeg er veldig fornøyd med hvordan den var å påføre både i taket og på veggen, og hvor pen fargen ble, sier han.

Andreas vet at det i de fleste tilfeller er en god idé å male taket i samme farge som veggen. Spesielt med de lysere fargetonene. Årsaken er at hvitt ikke er en del av fargesirkelen, og dermed vil kontrasten bli så sterk at den kan skape en disharmoni i rommene.

– Maler du taket i samme farge som veggen får du en mye bedre romfølelse, sier han.

Dele på Pinterest PANORAMAUTSIKT MED FORBEDRINGSPOTENSIALE: Før var det hvite vegger og vinduer i ulik størrelse på denne siden av stuen.

Foto: Robert Walmann/ifi.no

PANORAMAUTSIKT MED POTENSIALE: Før var det hvite vegger og vinduer i ulik størrelse på denne siden av stuen.         


Dele på Pinterest UTNYTTET TIL DET FULLE: Nå har tre store vinduer blitt satt inn, og veggen fått en dus og behagelig rosatone.

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

UTNYTTET TIL DET FULLE: Nå har tre store vinduer blitt satt inn, og veggen fått en dus og behagelig rosatone.        


Dele på Pinterest ROSA TAK OG VEGG: Tak og vegg er malt med den ultramatte malingen Dekso 1 i fargen «Time 18 – Glass Hall».

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

ROSA TAK OG VEGG: Tak og vegg er malt med den ultramatte malingen Dekso 1 i fargen «Time 18 – Glass Hall».         

Detaljer gjør underverker

Ved overgangen fra stuen til kjøkkenet har han malt den hvite døra matt sort. På veggen ved siden av har SPACE-malingen blitt brukt til å skape en annerledes, symmetrisk oppmerksomhet.

–  Jeg synes disse detaljene har forandret hele uttrykket totalt. Etter jeg malte døra og rektangelet på veggen har denne sonen gått fra å være flat og kjedelig, til livlig og spennende, sier han.

Dele på Pinterest FLATT OG HVITT: Denne sonen var fargeløs og manglet personlighet.

Foto: Robert Walmann/ifi.no

FLATT OG HVITT: Denne sonen var fargeløs og manglet personlighet. 


Dele på Pinterest DETALJER SPRITER OPP: Andreas har malt den hvite døra matt sort, og et symmetrisk rektangel på veggen med SPACE i den to-tonede fargen «Element».

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

DETALJER SPRITER OPP: Andreas har malt den hvite døra matt sort, og et symmetrisk rektangel på veggen med SPACE i den to-tonede fargen «Element». 

Listefritt for det moderne uttrykket

Gulv-, tak-, dør-, og -vinduslister er fjernet. Langs gulvet er det lagt lyslister, og rundt døra er det nye karmlister. Over panoramautsikten har Andreas laget spotkasse av inkassingslister. Alle listene er fra Deco Systems.

– Spotkassen er jeg ekstra fornøyd med. Her har jeg nemlig skåret til høyden selv, slik at den er lengre i dybden enn i høyden. Listene og spotkassen var superenkle å montere. Å gjøre det listefritt rundt vinduene tok litt tid, med gipsforing, vinkeljern og sparkling. Neste gang kommer jeg nok til å bruke ferdige smygplater, som leveres malingsklare med 90 graders vinkel, sier han.

Listene er laget av polyuretan, et materiale som holder seg pent over lang tid.

– Det er et ekstremt slitesterkt materiale. Polyuretan tåler fukt, og det er bøyelig selv om det er hardere enn gips. Sistnevnte gjør at det er mye enklere å jobbe med enn for eksempel gips og tre, forteller han.  

Dele på Pinterest GAMLE LISTER: Her ser du de gamle listene som var rundt vinduene og langs taket.

Foto: Robert Walmann/ifi.no

GAMLE LISTER: Her ser du de gamle listene som var rundt vinduene og langs taket.


Dele på Pinterest HJEMMELAGET SPOTKASSE: Spotkassen er laget med «INNKASSING L1 PU» fra Deco Systems, som originalt var 15x15 cm. Andreas har selv skjært til høyden for å passe hans preferanser.

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

HJEMMELAGET SPOTKASSE: Spotkassen er laget med «INNKASSING L1 PU» fra Deco Systems, som originalt var 15x15 cm. Andreas har selv skjært til høyden for å passe hans preferanser.


Dele på Pinterest Her ser du de gamle listene fra en annen vinkel.

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Her ser du de gamle listene fra en annen vinkel.


Dele på Pinterest LISTEFRITT: Andreas har laget listefri løsning rundt vinduene på gamlemåten, med gipsforing, vinkeljern og sparkling. Neste gang skal han bruke smygplater.

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

LISTEFRITT: Andreas har laget listefri løsning rundt vinduene på gamlemåten, med gipsforing, vinkeljern og sparkling. Neste gang skal han bruke smygplater.        


Dele på Pinterest Slik så tak- og dørlistene ut.

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Slik så tak- og dørlistene ut.        


Dele på Pinterest NYE DØRLISTER: Rundt den malte døra har Andreas brukt «KARMLIST WD1 HDPS».

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

NYE DØRLISTER: Rundt den malte døra har Andreas brukt «KARMLIST WD1 HDPS».        


Dele på Pinterest Bærebjelken hadde også taklist.

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Bærebjelken hadde også taklist.        


Dele på Pinterest Nå er bærebjelken listefri.

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

Nå er bærebjelken listefri.   

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]