IFI logo
Se flere bilder
Inspirasjon til innredning på vaskerom

Foto: Rørkjøp/Linn Bad

Inspirasjon til innredning på vaskerom

Et godt planlagt vaskerom med innredning av holdbare materialer gjør hverdagssyslene til en drøm. Med god lagringsplass kan du enkelt rydde unna ting som ellers ville stått fremme.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Mange oppussingsglade nordmenn har vendt blikket mot vaskerommet i senere år. Rommets betydning i hjemmet vokser, og stadig flere innser det smarte i å samle en rekke funksjoner her. I vaskerommet er det viktig med god orden for at hverdagsrutinene skal gå på skinner.

– Vi ser en sterk trend der vaskerom og grovkjøkken nå har blitt et viktig rom i huset. Vaskerom er noe som stort sett har vært forbeholdt eneboliger tidligere, men nå ser vi at vaskerom også prioriteres i mindre leiligheter, og vi ofrer gjerne areal for å kunne lage et slikt praktisk rom, forteller Judith Birkeflet, produktsjef hos en av Rørkjøps samarbeidspartnere, Brødrene Dahl.

Flerfunksjonelt rom

Vaskerommet er husets mest flerfunksjonelle rom. Utover å vaske og tørke tøy og få av søle fra småbarn og kjæledyr, skal gjerne støvsuger og vaskemopp oppbevares praktisk tilgjengelig, men ute av syne. Strykebrett, gode muligheter for å sortere og brette rent tøy, samt alskens tekniske ting som varmtvannsbereder skal også få plass.

– I dag er det mange som prioriterer å lage et stort vaskerom. Dette kombineres ofte med en grovinngang og garderobe. Her kan du sette fra deg møkkete støvler, tørke vinterdressen eller vaske en sølete hund etter en skogstur, forteller Hege Johansen hos Rørkjøp-leverandør Foss Fabrikker.

– I tillegg har mange en ekstra dusj på vaskerommet, så å sørge for tilstrekkelig ventilasjon er viktig. Er du usikker på om veggene tåler vann, eller om gulvet har membran, bør slik dusjing foregå i et dusjkabinett, sier Espen Engmann, teknisk fagsjef hos Rørkjøp. 

Se flere bilder
Espen Engmann, teknisk fagsjef hos Rørkjøp.

Foto: Robert Walmann/ifi.no

EKSPERTEN: Vaskerommet er et våtrom og skal ha sluk i gulvet. – Er du usikker på om veggene tåler vann, eller om gulvet har membran, bør dusjing foregå i et dusjkabinett, sier Espen Engmann, teknisk fagsjef hos Rørkjøp. 


Se flere bilder
komplett vaskerom

Foto: Rørkjøp

GOD PLANLEGGING: Når vaskerommet er godt planlagt, går hverdagssyslene smidig. Stadig flere nordmenn ser fordelene med å ha det et vaskerom i boligen.      

Smart innredning

For å skape et godt og hyggelig arbeidsrom er det viktig med rikelig oppbevaringsplass, god arbeidshøyde og varme gulv. Benker med integrerte kurver for sortering av skittentøy frigjør plass på gulvet og gir et mer ryddig uttrykk. Den ideelle benkeplassen vil variere i størrelse basert på dine behov, men de fleste vurderer en benkeplate som er rundt 120 centimeter lang. Invester også gjerne i en stor utslagsvask der du kan tømme vaskebøtte og skylle støvler. Vaskerommet er et arbeidsrom, så det kan være lurt å innrede på en slik måte at arbeidsflatene er i en gunstig høyde. På den måten spares ryggen mest mulig. Alle flater – vegger, gulv og også møbler – bør tåle fukt.

 – I en god vaskeromsinnredning er produktene laget spesielt for å oppfylle kravene du har til et vaskerom. Her finner du strykebrett i skuffer, uttrekkbare hyller og skap med god plass til vaskebøtter, langkost og støvsuger, forklarer Birkeflet.

Se flere bilder
INTEGRERT SORTEIRNG

Foto: Rørkjøp

INTEGRERT SORTERING: Smarte løsninger som sparer plass kan blant annet være skuffer med integrerte skittentøykurver. 


Se flere bilder
utslagsvask

Foto: Rørkjøp

UTSLAGSVASK: Sats gjerne på en stor utslagsvask. Det gjør det enkelt å skylle støvler, tømme vaskebøtten og foreta håndvask av sensitive tekstiler. 

Smart på liten plass

Men langt fra alle har plass og mulighet for å tenke stort når det kommer til vaskerommet. Det er dog fortsatt mulig å få til et effektivt vaskerom på få kvadratmeter.

– Også i et lite rom uten mulighet for utvidelse, går det an å få inn smarte løsninger, sier Johansen og peker på en rekke praktiske hjelpemidler for et ryddig og tilrettelagt vaskerom:

– For den med baderom og vaskerom i ett, finnes løsninger som tilbyr samme utførelse på baderomsinnredningen og vaskeromsinnredningen. Dette sikrer en mer helhetlig stil, sier Hege Johansen.

Se flere bilder
UTTREKKBART STRYKEBRETT

Foto: Rørkjøp

UTTREKKBART STRYKEBRETT: Med strykebrettet innlemmet i en skuff, er det lett tilgjengelig ved behov, men ute av veien ellers. 


Se flere bilder
bøttekott

Foto: Rørkjøp

BØTTEKOTT: Moppeskaft og støvsuger og alt det du trenger til vask og rengjøring kan med fordel plasseres inne i skuffer og skap. 

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.