Kategorier

Meny

Konto

Pimp opp vaskerommet

Det blir både enklere og mer gøy å ta klesvasken hvis vaskerommet er innbydende og funksjonelt. Med flotte farger, praktiske overflater og god innredning blir skittentøyet rent med fornøyelse.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Pimp opp vaskerommet

Foto: Beckers, Borge, Vedum. Skisse: Åse Imset

Et vaskerom trenger ikke å være et trist rom, men kan innredes akkurat slik du ønsker. Enten med spennende farge på en vegg, tapet, skapinnredning med farge eller lignende.

Noen har vaskerom i en krok i kjelleren, andre et dedikert rom i hovedetasjen, benytter et hjørne i baderommet eller et av benkeskapene på kjøkkenet. Uansett hvor vaskemaskinen står, går skittentøysvasken lettere og blir mer forlystende å utføre dersom omgivelsene er godt planlagt og ser flotte ut.

Dele på Pinterest Med moro med farger i vaskerommet!

Med moro med farger i vaskerommet!

Her er tre tips for en ren skittentøysglede:

1. Tenk gjennom funksjoner

Hvilke funksjoner skal vaskerommet inneholde? Skal det også være familiens hovedbad, gjeste WC eller bøttekott? Må varmtvannstanken stå her og trenger vi plass til tørking også? Hvor mye oppbevaring har vi behov for?

 

Dele på Pinterest Skal vaskerommet også fungere som gjestedo?

Skal vaskerommet også fungere som gjestedo?

2. Mål opp og tegn rommet

Lag en enkel skisse med korrekte mål på rommet og plasser inn dører og vinduer. Marker hvor sluket er og hvor vannrørene går fra bad eller kjøkken, for enkel tilgang på vann til maskiner og utslagsvask.

 

Dele på Pinterest Lag en skisse over rommet.

Lag en skisse over rommet.

3. Planlegg plassen

Deretter er det enklere å fylle rommet med farger og funksjoner. Tenk trivsel - farger, interiør og belysning skal skape et miljø som passer deg og som gjør rommet innbydende og til et godt arbeidssted.

Velg så praktiske løsninger du kan - innredning og plassering av maskiner og oppheng til tørking er lurt å tenke på i forkant. Det å plassere vaskemaskin og tørketrommel ved siden av hverandre og på et høyere nivå enn gulvet gir plass til sokkelskuffer under maskinene, og benkeplass oppå. Da får du både god arbeidsstilling og mer lagringsplass. Plass til oppbevaring av ren og brettet klesvask er lurt å ta høyde for slik at det ikke blir et roterom. 

Dele på Pinterest Trenger du plass til tørking av tøy også?

Trenger du plass til tørking av tøy også?

Farger i malt vaskerom og gjestebad:

Vaskerom:

Vegg: Ballett 672

Stol: Retro 780

Skap: Retro 780

Skittentøykurv: Riddarsporre 679

Oppbevaringsesker: Kolibri 766

Klesklyper: Citron 634, Riddarsporre 679, Kokos 502 og Kolibri 766

 

Gjestebad:

Vegg: Porla 757

Skap: Gasoline787

 

Alle farger er fra Beckers

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]