IFI logo
Se flere bilder
Her er din neste veggfarge

Foto: Borge, Beckers, Butinox, Smartpanel

Her er din neste veggfarge

Vi befinner oss midt i en fargerevolusjon, og er nå inne i en tid der det å male eller tapetsere veggene blå, grønne eller lys lilla er like nøytralt som grått, hvitt eller beige. Fargene er endelig tilbake i de nøytrale basene, og vi liker det – når vi først drister oss utpå…

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvitt, grått og beige har de siste årene vært ansett som de nøytrale interiørfargene – de krasjer mot lite, passer til det meste og er generelt et safe valg.

Det er de fortsatt, men nå har vi nå nådd et skille hvor vi plasserer enda flere farger i den nøytrale kategorien – en tendens som er synlig både innen tapet og maling.

Se flere bilder
Blått er behagelig for kropp og sinn, og får oss til å slappe av. Her er det tapetsert med en av Borges vårnyheter Walton New Look.

Foto: Fotografie

Blått er behagelig for kropp og sinn, og får oss til å slappe av. Her er det tapetsert med en av Borges vårnyheter Walton New Look.

Farger både på maling og tapet

Blant Borges siste tapetkolleksjoner finnes det blå, grønne eller blågrønne varianter i nærmest alle tapetbøkene.

- Blågrønn er jo en farge, men på den annen side er den nesten ikke å regne som en farge lenger. Den har blitt en ny nøytral, sier produktansvarlig Birgit Torkildsby.

Ifølge Torkildsby er den blågrønne tendensen tydelig på salgsstatistikkene deres.

- Det blågrønne har ligget og vaket en stund, men nå har det virkelig begynt å røre på seg. Det ser vi helt tydelig på bestselgerlistene våre, sier hun.

Jenny Bull-Gustavsen, kategorisjef for Butinox, har også merket interessen for de dempede fargenyansene.

- Med sotede fargetoner, og spesielt de lyse, sotede fargenyansene, har nå flere tatt skrittet til å male rommene med noe mer farger, sier hun.

Se flere bilder
Vegg malt i 5877 Bølger fra Butinox Interiør.

Foto:

Vegg malt i 5877 Bølger fra Butinox Interiør.

Farger som gir oss noe

Dagny Thurmann-Hoelseth, som står bak TheDailyD, har lenge snakket varmt om mer farger til veggene, og ser med glede på at dette nå har tatt en mer kommersiell retning.

- Hvitt, grått og beige gir oss ikke noe. De blå, blågrønne og grønne fargene gir økt romfølelse og er behagelige for kropp og sinn. De får oss til å slappe av på en helt annen måte, sier hun.

Velger man de dempede variantene vil man sannsynligvis ikke tenke så mye på at det er så mye farge på veggene, men man vil likevel ha en bedre opplevelser av rommet.

- Folk reagerer positivt på disse fargene. De gir en positiv glød og en ny form for trivsel i rommet. Og samtidig får de de andre fargene til å stå ut sterkere, sier Thurmann-Hoelseth videre.

- Dessuten passer de til alle andre farger. Man har ingen begrensninger, og står minst like fritt som man ville gjort med en lys grå vegg, tipser hun.

Se flere bilder
Dempet blå er blant fargene man nå kan få ferdigmalte panelplater fra Smartpanel i.

Foto: Per Erik Jæger

Dempet blå er blant fargene man nå kan få ferdigmalte panelplater fra Smartpanel i.

Snill start

For dem som er usikre på hvor de skal begynne, har Bull-Gustavsen følgende råd:

- De lyse gråblå og varme, lyse grønntonene er nok de fargene som er minst skumle å starte med. Farger er med på å gi stemning til rommet, og vi må ikke være redd for å ta dem i bruk. Ved å bruke de sotede, dempede fargene som en start, vil du nok se at du gjerne kunne tenke deg mørkere nyanser også, sier hun.

Thurmann-Hoelseth anbefaler også at man beveger seg litt utenfor komfortsonen når man skal fargesette.

- Det er viktig å velge noe man føler seg komfortabel med, men samtidig er det lurt å ta sjansen og hoppe i det med begge beina.  De som går litt utenfor komfortsonen når de skal fargesette er de som ender opp med å ELSKE det!, sier hun.

Se flere bilder
Mossa fra Beckers er grønn, men virker nøytral i rommet.

Foto:

Mossa fra Beckers er grønn, men virker nøytral i rommet.

Mer informasjon

www.borge.no

www.beckers.no

www.butinoxinterior.no

www.smartpanel.no

www.thedailyd.com

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.