Kategorier

Meny

Konto

Milde motsetninger – kontrastfarger i lette skyggenyanser

Ønsker du en mild og myk atmosfære med lyse, lette og delikate farger? Da kan oppskriften være kontrastfarger i lette skyggenyanser.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Milde motsetninger – kontrastfarger i lette skyggenyanser

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

Kontrastfarger er farger som ligger overfor hverandre på fargesirkelen. Når de opptrer i full fargestyrke er de dristige motsetninger med masse energi som vibrerer. Når de opptrer i lyse hvitaktige nyanser framstår de som milde og rolige. Det er nesten samme effekt som når man demper musikken.

Dele på Pinterest På fargesirkelen finner vi fargene tvers overfor hverandre - blått med detaljer i gult.

På fargesirkelen finner vi fargene tvers overfor hverandre - blått med detaljer i gult.

Blått og gult

Kjølig blått mot varmt gult – mellom de to fargene er motsetningene store. Men i dette interiøret er begge fargene brukt i kulørsvake nyanser med mye hvitt i. Likevel spiller de mot hverandre og framhever hverandre.

Selv om begge har svært beskjeden fargestyrke, gjør det gule at det blå virker blåere, friskere og tydeligere. Uten de gule innslagene ville rommet virket blekere og mer forsiktig.

Dele på Pinterest Hvitt er fellesnevneren som binder alle elementene sammen.

Hvitt er fellesnevneren som binder alle elementene sammen.

Fargene

På fargesirkelen finner vi dem tvers overfor hverandre – blått med detaljer i gult. Vi finner alle fargene i området ved øverste spiss i fargetriangelet. De inneholder liten sorthet og har liten fargestyrke. Her er det hvitheten som dominerer.

De gule stripene på veggen danner ikke bare kontrast i form av farge. De er malt med en helblank maling som gir liv og glans til fargen og trer flott fram fra den matte veggflaten.

 

Dele på Pinterest De gule stripene på veggen er malt med blank maling, dette skaper ekstra liv til den duse fargen og gir en fin kontrast til den matte bunnfargen.

De gule stripene på veggen er malt med blank maling, dette skaper ekstra liv til den duse fargen og gir en fin kontrast til den matte bunnfargen.

Detaljer

Detaljene plukker opp de delikate pastelltonene av blått og gult, med friske innslag av grønt, som ligger mellom dem på fargesirkelen.

Dele på Pinterest Detaljer i samme delikate pastelltoner som hovedfargene får friskt følge at grønt som ligger mellom gult og blått på fargesirkelen.

Detaljer i samme delikate pastelltoner som hovedfargene får friskt følge at grønt som ligger mellom gult og blått på fargesirkelen.

Tekstiler

Atmosfæren er myk, delikat og behagelig, med farger og møbler som spiller på lag. Ensfagete og smårutete tekstiler understreker det rolige og enkle. Putene er i glatt bomull, mens sofaen har kraftigere struktur i veven. Gardinene er like lyse og lette som den blå veggfargen. Kvaliteten er halvt transparent slik at strukturen trer fram og skaper liv. Mye hvitt fyller rommet med lys og ro.

Dele på Pinterest Tekstiler i ulike kvaliteter med duse toner, rutemønster og ensfarget forsterker det milde og myke uttrykket.

Tekstiler i ulike kvaliteter med duse toner, rutemønster og ensfarget forsterker det milde og myke uttrykket.

Gulv

Parketten i ask har et slør av hvit pigmentering, som gir en flate som står godt til den sarte fargesettingen. Det lyse langflossede teppet luner og glir diskret inn i den myke, lyse atmosfæren.

Dette er brukt:

Bakvegg: farge NCS S 0502Y

Striper: NCS S 0510-Y

Sidevegg: NCS S 1002-B

Frontvegg: NCS S 0520-R80B

Gulv: Hvitpatinert ask

Gulvteppe: Langflosset lin

Lær mer om farger:

Lær om: Oppskrifter på fargesetting

Lær om: Fargesirkelen og fargetriangler

Lær om: NCS-systemet

Fargeoppskrifter:

Ton-i-ton

Nabofarger

Kontrastfarger

Nyanselike farger

NCS:

NCS-illustrasjoner og -koder er gjengitt med tillatelse fra NCS Norwegian Colour Senter AS. www.ncscolour.no/

NCS_system_adobergb_neg

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]