IFI logo
Se flere bilder
Med naturen som gulv

Foto:

Med naturen som gulv

For første gang finnes teppefliser i plankeformat. Det gir muligheter for å leke seg med kombinasjoner og få et unikt gulv.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interface, verdensledende produsent av teppefliser, har utviklet en helt ny dimensjon av modulære tepper, kalt «Planks».

Verdens første teppeplanke

Nylig lanserte de kolleksjonen Urban Retreat 501. Den nye kolleksjonen teppefliser består av både plankeformat og kvadrater.

– De kan legges alene eller i kombinasjon med Interfaces kvadratiske fliser. I tillegg kan man lage organiske former på stedet, om man for eksempel ønsker å felle inn en blomst i gulvet.  Og som fliser alltid er, er de nye flisene veldig lette å legge, sier Dag Svendsen, daglig leder i Interface Norge.

Flisene i plankeformat er en videreutvikling av den tradisjonelle kvadratiske teppeflisen. Teppeplanken er en rektangulær flis, som gir gulvet enda flere designmuligheter.

Den er et eksempel på at enkle innovasjoner kan gi store effekter.

– Arkitekter søker i større grad alternativer. Det får de gjennom plankeformatet. Fleksibiliteten blir større. Det er første gang i verden at vi ser teppefliser i form av teppeplanker. Det har noe med produksjonsutstyret og evnen til å tenke annerledes å gjøre, sier han.

Inspirert av våren og høsten

Ideen bak Urban Retreat 501, er, som navnet indikerer, nettopp å bruke naturinspirerte teppefliser i urbane miljø.

– Natur har blitt trendy i hele verden. Vi ser blant arkitekter, designere og byplanleggere at naturen får større plass. Vi vil flytte naturen inn i urbane strøk. Nordmenn følger de internasjonale trendene, og henter designelementer derfra, sier Svendsen.

Urban Retreat 501 «Planks» har kvaliteter som avviker fra den flate konstruksjonen som har dominert i Norge, nemlig de mer kompakte, gjerne grå, kvadratiske teppeflisene.

De nye teppeplankene finnes i alt fra oransje, rødt, grått, beige til gult og blått.

– Kolleksjonen under ett består av farger inspirert av naturen. Det finnes både lyse og mørke farger. Teppeplankene er i større grad enn den øvrige kolleksjonen inspirert av høsten og våren - mens kvadratene er inspirert av stein, skog og gress, og fås i grønt, grått, brunt og beige, sier Svendsen.

Se flere bilder
Inspirert av våren og høsten

Foto:

Teppeplankene er enkle å legge med det limfrie TacTiles-systemet fra Interface.

Slitesterkt gulv

Teppefliser er veldig praktisk på den måten at man kan ta gulvet med seg når man flytter. Får man en vanskelig flekk, er det også lett å bytte ut flisen med en ny uten at man må skifte hele gulvet.

– Våre teppefliser er svært slitesterke. I praksis er det som at de har evig liv i boligsammenheng. I denne kolleksjonen er mykheten inspirert av skogbunn og naturen for øvrig. På tross av det stiller vi de strengeste kravene til slitestyrke, understreker Svendsen.

For mer informasjon:

www.interfaceflor.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.