Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Matt og mørk utetrend for hytte

Matte fasader, mørke farger og varme bruntoner er førstevalget for mange hytteeiere. – Spesielt merker vi at interessen for matt utseende bare øker og øker, sier Christina Hanevold.

cloud_download
fullscreen
 • <b>BEVARINGSVERDIG FARGE: </b>Terrassen ble første gang behandlet i 2010 med Tyrilin Terrassebeis i fargen Gaupe Den er fortsatt lys, etter å ha fått 4-5 strøk opp gjennom årene.

  Foto: Tyrilin

 • <b>VALGBART: </b>For både veggen og terrassen finnes beiser med tradisjonell, blank glans og produkter med matt glans å velge blant. På denne hytten er det brukt matt beis i fargen 1208 Kjerag.

  Foto: Tyrilin

 • <b>FARGEHARMONI: </b>Varme brune farger er populære. Salget av mørke og brune farger vokser, kanskje på bekostning av gråtoner.

  Foto: Tyrilin

 • <b>MATT OG ELEGANT: </b>Matte fasader, spesielt i mørke farger, gir et delikat og harmonisk uttrykk som mange har lagt sin elsk på i det siste.

  Foto: Tyrilin

 • <b>VEDLIKEHOLDTIPS: </b>Veggen er beiset med ett strøk Tyrilin Tjærebeis, 14 Mellombrun, og ett andre strøk i fargen 11 Lys/Vedlikeholdsbeis. Vedlikeholdsbeisen lar veggen beholde farge og trestrukturen ved gjentatt påføring. Terrassebordene er behandlet med ett strøk Tyrilin Terrassebeis i fargen Jevn og vedlikeholdt med fargen Gaupe i samme produkt for å ikke bli mørkere for hvert vedlikehold.

  Foto: Tyrilin

Annonse
Annonse
Fargeharmoni

FARGEHARMONI: Varme brune farger er populære. Salget av mørke og brune farger vokser, kanskje på bekostning av gråtoner.
camera_alt (Tyrilin)

Hyttefolket har fått opp øynene for matte fasader. Matt fasademaling og matt beis har vært på markedet en tid, og gir hus og hytter et elegant og tidsriktig utseende. 

– Interessen for matt utseende ute bare øker og øker. Spesielt er de mørke tonene veldig populære, sier produktsjef Christina Hanevold hos Tyrilin.

Varme farger

Valgbart

VALGBART: For både veggen og terrassen finnes beiser med tradisjonell, blank glans og produkter med matt glans å velge blant. På denne hytten er det brukt matt beis i fargen 1208 Kjerag.
camera_alt (Tyrilin)

For både veggen og terrassen kan du nå velge mellom høy glans og matt glans. Tradisjonelt har veggbeis hatt høy glans, mens det på terrassebeis har vært et matt utseende.

­– Stadig flere ønsker nå harmoni med samme farge og glans på både vegg og veranda, sier hun.

Den matte beisen finnes i 15 farger, inspirert av fjellets fargepalett med gråtoner, varme, brune farger, og mørke og sorte nyanser.

– Vi ser spesielt at mørke beisfarger er populært. Det brukes også mer og mer varme bruntoner, kanskje på bekostning av de grå fargene, sier hun.

LES OGSÅ: Fargen blir sterkere på fasaden enn på fargekartet

Utvidet sesong

Vedlikeholdstips

VEDLIKEHOLDTIPS: Veggen er beiset med ett strøk Tyrilin Tjærebeis, 14 Mellombrun, og ett andre strøk i fargen 11 Lys/Vedlikeholdsbeis. Vedlikeholdsbeisen lar veggen beholde farge og trestrukturen ved gjentatt påføring.
camera_alt (Tyrilin)

Vedlikeholdssesongen kan være kort for hytteeiere på fjell og i innlandet. Og med begrenset plass å områ seg på, er det noen ganger utfordrende å få beiset terrasse og fasade i gode temperaturer med vanntynnede produkter. Da er tjærebeis og oljebeis et alternativ.

– Både Tyrilin Tjærebeis og Tyrilin Terrassebeis kan påføres i minusgrader, forutsatt at underlaget er tørt og rimfritt. Det gjør at du kan beise som det siste du gjør før du reiser hjem fra hytten også i påskeferien og høstferien, sier Hanevold.

LES OGSÅ: Beskytt nybeiset treverk fra regn 

Behold fargen over tid

Bevaringsverdig farge

BEVARINGSVERDIG FARGE: Terrassen ble første gang behandlet i 2010 med Tyrilin Terrassebeis i fargen Gaupe Den er fortsatt lys, etter å ha fått 4-5 strøk opp gjennom årene.
camera_alt (Tyrilin)

Siden transparente behandlinger lar underlagets utseende påvirke sluttresultatet, vil gjentatte behandlinger forsterke fargen. For å beholde beskyttelsen ved vedlikehold, uten å samtidig forandre utseendet og få en mørkere og mer intens farge for hver gang, finnes en spesiell vedlikeholdsbeis i Tyrilin-sortimentet:

– Forsetter man å benytte 11 Lys/Vedlikeholdsbeis ved hvert vedlikehold, vil veggen holde seg lys og med mye synlig trestruktur i år etter år.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]