Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Male vinyltapet

På kjøkkenet mitt er det et lyseblått vinyltapet. Er det mulig å male eller tapetsere over tapetet, eller er jeg nødt til å fjerne det?

  • <b>SPALTBAR: </b>Vinyltapeter som er utstyrt med dette symbolet kan spaltes. Det innebærer at overflatesjiktet kan rives vekk, mens baksidematerialet sitter igjen som underlag for maling eller ny tapet.

    Foto:

  • <b>UNDERLAG:</b> Når vinylsjiktet er revet vekk, blir tapetets bakside sittende igjen på veggen. Dette er et godt underlag for ny maling eller tapet.

    Foto: Chera Westman/ifi.no

  • <b>VASKBAR:</b> Vinyltapeter er normalt av hardfør type, som tåler å vaskes og skrubbes. Vinylsjiktet kan enkelt fjernes ved oppusing.

    Foto: Chera Westman/ifi.no

Annonse
Annonse

Nei, du bør ikke male direkte på vinyltapetet. Derimot er det som regel enkelt å fjerne vinylsjiktet, for så å male på det som sitter igjen.

Vinyltapeter har en overflate av PVC, mens baksiden i de fleste tilfeller er en fiberkvalitet eller papirbakside. Myknere i vinylsjiktet kan migrere og gjøre overflaten klebrig.

Spaltbart tapet

Spaltbar vinyltapet

SPALTBAR: Vinyltapeter som er utstyrt med dette symbolet kan spaltes. Det innebærer at overflatesjiktet kan rives vekk, mens baksidematerialet sitter igjen som underlag for maling eller ny tapet.

– Alle våre vinyltapeter er spaltbare, og det er bare å rive av det øverste sjiktet, sier Tom Rune Bergestuen, teknisk fagsjef hos Borge.

– Det anbefales ikke å male eller tapetsere over et vinyltapet uten å først spalte tapetet, sier han. 

Men når tapetet er spaltet, er veggen klar for å males eller tapetseres på ny. Før du maler må sjekke at tapetet sitter godt fast til veggen og ikke klipper i endene eller skjøtene. Der det er løst må det etterlimes.

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

VINYLTAPET:

Kalk-tapet, 512441 - BORGE

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]