Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Male vinyltapet

cloud_download
fullscreen
 • Male vinyltapet

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • Male vinyltapet

  Foto:

 • Male vinyltapet

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • Male vinyltapet

  Foto: Chera Westman/ifi.no

På kjøkkenet mitt er det et lyseblått vinyltapet. Er det mulig å male eller tapetsere over tapetet, eller er jeg nødt til å fjerne det?

Annonse

Nei, du bør ikke male direkte på vinyltapetet. Derimot er det som regel enkelt å fjerne vinylsjiktet, for så å male på det som sitter igjen.

Vinyltapeter har en overflate av PVC, mens baksiden i de fleste tilfeller er en fiberkvalitet eller papirbakside. Myknere i vinylsjiktet kan migrere og gjøre overflaten klebrig.

Spaltbart tapet
Spaltbar vinyltapet

SPALTBAR: Vinyltapeter som er utstyrt med dette symbolet kan spaltes. Det innebærer at overflatesjiktet kan rives vekk, mens baksidematerialet sitter igjen som underlag for maling eller ny tapet.

– Alle våre vinyltapeter er spaltbare, og det er bare å rive av det øverste sjiktet, sier Tom Rune Bergestuen, teknisk fagsjef hos Borge.

– Det anbefales ikke å male eller tapetsere over et vinyltapet uten å først spalte tapetet, sier han. 

Men når tapetet er spaltet, er veggen klar for å males eller tapetseres på ny. Før du maler må sjekke at tapetet sitter godt fast til veggen og ikke klipper i endene eller skjøtene. Der det er løst må det etterlimes.

Dette ble brukt

VINYLTAPET:

Kalk-tapet, 512441 - BORGE

remove_circle_outline
keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]