Kategorier

Meny

Konto

Lyst og mørkt i lekker balanse

Det hvite huset i klassisk, herskapelig stil er nyoppusset til fingerspissene. Stiilmessig byr det på en overraskelse når du går over dørstokken!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Lyst og mørkt i lekker balanse

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Overraskelsesmomentet er et helt bevisst trekk fra huseiernes side, med spennende kontrast mellom husets klassiske arkitektur og det stramme, stilrene interiøret. Drømmeboligen til Hana og Håvard Opsahl sto ferdig for to år siden, og først nå er det meste av huset møblert.

Dele på Pinterest KONTRAST Husets klassiske arkitektur mot det stramme, stilrene interiøret gir en spennende og uventet kontrast.

KONTRAST Husets klassiske arkitektur mot det stramme, stilrene interiøret gir en spennende og uventet kontrast.

Gjennomtenkt

– Vårt mål har ikke vært å bli ferdig med hele huset på kortest mulig tid. Vi har tvert imot bodd oss til og jobbet oss fra rom til rom. Slik har vi funnet balansen, og dette har både et praktisk og et økonomisk aspekt som har passet oss bra, forteller paret 

Gjennomgående i de luftige rommene er matte veggflater i lyse og mørke fargenyanser, brede gulvbord og keramiske fliser i store formater. Det er jevnt over stramme linjer, med innslag av gamle ting med sjel. Naturelementer er synlige overalt – i form av treverk i ymse former, skinn og planter.

– For meg er planter viktig for atmosfæren i et hjem, og her er det grønne planter i alle rom – alt fra små urter til et to meter høyt fikentre, sier Hana, som vel kan sies å være over gjennomsnittlig interessert i farger og interiør. 

Dele på Pinterest IKKE BARE ET FIKENBLAD Her er det grønne planter i alle rom – alt fra små urter til et to meter høyt fikentre.

IKKE BARE ET FIKENBLAD Her er det grønne planter i alle rom – alt fra små urter til et to meter høyt fikentre.

Dele på Pinterest GLANSGRADER – Vi valgte høyglanset kjøkken, og da er matte vegger perfekt. Glansgradene spiller en stor rolle og skaper spennende kontraster. De hvite veggene er malt i samme gulhvite farge – en fin bakgrunnsfarge for vårt interiør, sier Hana Opsahl.

GLANSGRADER – Vi valgte høyglanset kjøkken, og da er matte vegger perfekt. Glansgradene spiller en stor rolle og skaper spennende kontraster. De hvite veggene er malt i samme gulhvite farge – en fin bakgrunnsfarge for vårt interiør, sier Hana Opsahl.

De mørke fargene

Dette husets røde tråd er av en meget mørk kaliber, og her er det tenkt helhet per rom. Fargepaletten er
gjennomgående, med elementer i mørke farger. Hana understreker at mørkt ikke er ensbetydende med
sort.
 Det finnes jo veldig mørke fargenyanser som har mye sort i seg men langt ifra er helt sorte, og som
skaper dybde. Det er den gode, lune hulefølelsen hun har jaktet på – og funnet.

Dele på Pinterest OMVENDT Her er de mørke fargene balansert ved at de tilstøtende stuene har omvendte farger, med lyse vegger mot mørke møbler, og mørke vegger mot lyse møbler. Lintøyskapet fikk samme matte kalkmaling som naborommet, og det med utrolig lekkert resultat!

OMVENDT Her er de mørke fargene balansert ved at de tilstøtende stuene har omvendte farger, med lyse vegger mot mørke møbler, og mørke vegger mot lyse møbler. Lintøyskapet fikk samme matte kalkmaling som naborommet, og det med utrolig lekkert resultat!

Jeg er også veldig glad i kalkmalinger, både fordi de er naturlige og for måten de forandrer seg på, avhengig av underlag og lys. Her har vi for eksempel valgt samme farge i flere rom, og den fremstår forskjellig alle steder, avslutter hun.

Dele på Pinterest MØRKE FARGER Mørke innslag oppfører seg forskjellig i forhold til omgivelser og underlag. Mørkt på hvitt skaper kontraster, mens mørkt på mørkt skaper spennende dybde. Her i stuen er det brukt samme matte, mørkgrå kalkmaling på vegg og bord.

MØRKE FARGER Mørke innslag oppfører seg forskjellig i forhold til omgivelser og underlag. Mørkt på hvitt skaper kontraster, mens mørkt på mørkt skaper spennende dybde. Her i stuen er det brukt samme matte, mørkgrå kalkmaling på vegg og bord.

Sofistikert

Peisen fungerer som romdeler mellom stue og spisestue og strekker seg majestetisk fra gulv til tak. Den er malt med en matt, veldig mørk grå kalkmaling, som sørger for å binde sammen de øvrige mørke innslagene i rommet. Eikegulvet er gjennomgående og ligger der som et lyst bakteppe for de dypere fargenyansene. I bakgrunnen skimtes spisestuen, med sin lysere kalkmaling på veggene. 

Dele på Pinterest FREMHEVET Peisen er synlig fra begge sider av rommet, og matt kalkmaling i en mørk gråfarge gir den et elegant preg. Her er den en viktig, synlig del av interiøret, til forskjell fra om den var hvitmalt.

FREMHEVET Peisen er synlig fra begge sider av rommet, og matt kalkmaling i en mørk gråfarge gir den et elegant preg. Her er den en viktig, synlig del av interiøret, til forskjell fra om den var hvitmalt.

Dele på Pinterest MØRKT SKILLE Mørke elementer mot lyse vegger. Peisen avgrenser stuen fra kjøkken og spisestue, som er holdt i lysere farger.

MØRKT SKILLE Mørke elementer mot lyse vegger. Peisen avgrenser stuen fra kjøkken og spisestue, som er holdt i lysere farger.

Dele på Pinterest ROM PÅ ROM Fra hallen ser man inn i en av stuene, med samme veggfarge og mørke møbler. Den sorte krukken refererer til møblene, og blanke gulvfliser reflekterer lyset.

ROM PÅ ROM Fra hallen ser man inn i en av stuene, med samme veggfarge og mørke møbler. Den sorte krukken refererer til møblene, og blanke gulvfliser reflekterer lyset.

Sanselig

Elefantgrå kalkmaling avgrenser spisestuedelen i det åpne rommet. Veggfargen står i myk kontrast til det lyse gulvet og ditto vegger, mens bord, stolben og lamper tilfører de mørkeste nyansene. Et overfylt rom med ting som ikke passer sammen oppleves ikke like bra som et rom med kun få ting som alle harmonerer.

 

Dele på Pinterest SMAKELIG Mat og oppdekning byr på farger som pirrer sansene.

SMAKELIG Mat og oppdekning byr på farger som pirrer sansene.

Dele på Pinterest VEL BEKOMME Det skulle være en smal sak å nye maten her… Veggene i hjørnet har fått en elefantfarget grånyanse, som gir en spennende effekt og markerer spisedelen av rommet.

VEL BEKOMME Det skulle være en smal sak å nye maten her… Veggene i hjørnet har fått en elefantfarget grånyanse, som gir en spennende effekt og markerer spisedelen av rommet.

Gjenbruk

Gammel seterdør blir som ny! Denne velbrukte utgaven setter standarden for stemningen på gjesterommet og er sjarmerende stilig mot de hvite omgivelsene, med vegger i gulhvit kalkmaling, akkompagnert av en hvitmalt trestubbe. 

Dele på Pinterest LANDER De hvite flatene brytes av det gamle, sjarmerende treverket.

LANDER De hvite flatene brytes av det gamle, sjarmerende treverket.

Drømmerom

Her fremkalles virkelig hulefølelsen – og full ro – og farger, teksturer og planter byr på en varm atmosfære. Veggene har fått matt kalkmaling i en varm farge som er fint avstemt mot den kaldere fargen på sengegavl og nattbord, som er påført samme type maling. Nattbordet er av teak og gammelt – snakk om forvandling! Planter og dyreskinn tilfører både farger og liv. 

Dele på Pinterest LUNT HJØRNE PÅ SOVEROMMET Ta med hjem kun det møbelet eller den gjenstanden du virkelig falt for i butikken, og prøv det ut hjemme. Kanskje havner det på et helt annet sted enn det du hadde planlagt!

LUNT HJØRNE PÅ SOVEROMMET Ta med hjem kun det møbelet eller den gjenstanden du virkelig falt for i butikken, og prøv det ut hjemme. Kanskje havner det på et helt annet sted enn det du hadde planlagt!

Dele på Pinterest HULE Mørke gråfarger, grønne planter og bruntonene i dyreskinnet – et meget bra utgangspunkt for å trives!

HULE Mørke gråfarger, grønne planter og bruntonene i dyreskinnet – et meget bra utgangspunkt for å trives!

Dele på Pinterest NYGAMMELT Fra sliten teak til tøft og grått – utrolig hva litt grå kalkmaling kan utrette!

NYGAMMELT Fra sliten teak til tøft og grått – utrolig hva litt grå kalkmaling kan utrette!

Delikat

Store, kvadratiske, melerte fliser i varme gråtoner former et innbydende bad, som ikke rommer unødige gjenstander. Vegg og gulv har faktisk like fliser – dette er et meget bra eksempel på hvordan lysrefleksjoner påvirker farger. Plantene øker trivselsfaktoren, med sine blanke, grønne blader i myke former. 

Toalettrommet har også gråmelerte fliser, samme på vegg og gulv – stilrent og lekkert.

Dele på Pinterest ELEGANT Toalettrommet har også like fliser på vegg og gulv.

ELEGANT Toalettrommet har også like fliser på vegg og gulv.

Dele på Pinterest LYSET AVGJØR Vegger og gulv har like fliser. Lyset gjør at de fremstår forskjellig.

LYSET AVGJØR Vegger og gulv har like fliser. Lyset gjør at de fremstår forskjellig.

Mer informasjon

Pure & Original

Dette ble brukt

Kjøkken

Vegger: Classico kalkmaling, farge White – PURE & ORIGINAL

Mørk skapomramming: Classico kalkmaling, farge Black Smoke – PURE & ORIGINAL

Kjøkkeninnredning: Mano, høyglans fronter – KVIK.NO

Benkeplate: Silestone – GUDBRANDSDAL STEININDUSTRI

Fat, lysestake, teppe og annet løsøre: PRIVAT

Stue m/mørke vegger

Vegger og bord: Classico kalkmaling, farge Black Smoke – PURE & ORIGINAL

Gulv: Eik Nouveau Snow – KAHRS.COM

Møbler, puter, lykt og annet løsøre: PRIVAT

Stue m/lyse vegger

Vegger: Classico kalkmaling, farge White – PURE & ORIGINAL

Skap: Classico kalkmaling, farge Black Smoke – PURE & ORIGINAL

Maling på peisen: Classico kalkmaling, farge Black Smoke – PURE & ORIGINAL

Peisinnsats: BRUNNER

Gulv: Eik Nouveau Snow – KAHRS.COM

Bord: SLETTVOLL.NO

Sofa: HAY

Puff: MISSONI

Lampe (hjemmelaget), lykt, løper og annet løsøre: PRIVAT

Hall

Vegger: Classico kalkmaling, farge White – PURE & ORIGINAL

Gulv: fliser med marmortegninger – ATLAS CONCORDE.COM

Spisestue

Lyse vegger: Classico kalkmaling, farge White – PURE & ORIGINAL

Mørke vegger: Fresco kalkmaling, farge Elephant Skin – PURE & ORIGINAL

Bord: HAY

Stoler: Eames – VITRA

Lamper: &TRADITION

Gulv: Eik Nouveau Snow – KAHRS.COM

Urne, lysestaker og annet løsøre: PRIVAT

Gjesterom

Vegger: Classico kalkmaling, farge White – PURE & ORIGINAL

Sengegavl: en gammel seterdør

Nattbord: en hvitmalt trestubbe

Sengetøy og saueskinn: PRIVAT

Soverom

Mørke vegger: Classico kalkmaling, farge Thunder Sky – PURE & ORIGINAL

Lyse vegger: Classico kalkmaling, farge White – PURE & ORIGINAL

Nattbord og sengegavl: Classico kalkmaling, farge Black Smoke – PURE & ORIGINAL

Gulv: Eik Nouveau Snow – KAHRS.COM

Dyreskinn, bord, krakk lampe, pledd, sengetøy, sengeteppe og annet løsøre: PRIVAT

Bad og toalett

Fliser på badet: Bernina Grey 60 cm x 60 cm – VILLEROY & BOCH

Fliser på toalettet: Provenza, Re-Use Concrete – FLISEKOMPANIET.NO

Innredninger: Keuco – ECDAL.NO

Badekar: Neptun

Planter, håndklær, søppelbøtte, og annet løsøre: PRIVAT

Huset

Austergaard – BOLIGPARTNER.NO

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]