IFI logo
Se flere bilder
Utsøkt inn i minste detalj

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Utsøkt inn i minste detalj

De brukte mange år på finne riktig leilighet, og et drøyt år på å pusse den opp. I dag har den før så slitte terrasseleiligheten en moden, klassisk stil, der ensfargede tapeter fremhever bilder, møbler og innredning. Alt malearbeid er delikat gjennomført ned til minste detalj.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Egentlig skulle de ikke ha et oppussingsobjekt. Etter å ha gjennomført en totalrehabilitering fra før, ville Enrico og Thrine nå finne noe de kunne flytte rett inn i.

De ventet lenge på å finne riktig leilighet, men da muligheten til å kapre seg en stor leilighet akkurat der de ville bo plutselig dukket opp, slo de til. Og de endte opp med å rive hele leiligheten inn til reisverket, for så å bygge den opp på nytt.

Finish for feinschmeckere

Resultatet ble en strøken leilighet, innredet i klassisk stil med øye for detaljene. Oppussingen er utført med en finish for feinschmeckere!

– Vi visste at leiligheten var slitt, men Thrine kunne ikke i sin villeste fantasi forestille seg hvor mye arbeid det ville være å pusse opp leiligheten til det resultatet vi ønsket, sier Enrico.

Han har fagbrev som maler og byggtapetserer, 14 års erfaring som håndverker, og er Salgssjef Håndverk i Nordsjö. Hun er den kreative parten i et profil- og reklamebyrå i Sandvika. Sammen har de klare meninger om hva de liker, og i valgøyeblikkene har de vært samkjørte.

Se flere bilder
Finish for feinschmeckere

Foto:

Enrico og Thrine lette lenge etter riktig leilighet. Da en leilighet med riktig beliggenhet dukket opp, jumpet de ut i et omfattende oppussingsarbeid.

Parkettgulv

– Alle rom, med unntak av vaskerom og bad, har parkettgulv. Og til tross for at jeg arbeider med maling elsker jag tapet, og liker å kombinere maling og tapet. Vi har valgt tapet på nesten alle vegger, med innslag av malte flater.

– I gangen ville vi ha noe brunt, som sto som kontrast til skyvedørsgarderoben i landlig stil. Der endte vi opp med et rutete tapet i Burberry-stil. I stuen ville vi ha et tapet som fremhevet sofaen, og der ble det et grått tekstiltapet.

Stilfull velkomst

Listen er lagt og standarden satt allerede i entréen, hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Det gylne tapetet er stemningsskapende og bidrar sterkt til den lune atmosfæren i rommet. Bordet lysner inntrykket og danner en fin overgang mellom gulv og vegger. Belysning er en viktig faktor, og her er det valgt en forholdsvis høy bordlampe som – uten å virke prangende – gir lys til store deler av bordet og veggen.

Se flere bilder
Stilfull velkomst

Foto:

På gangen er veggene kledd med et stilig brunt tapet med klassiske ruter.

Omfattende jobb

– Å male peisen grå var Thrines idé. Hadde den vært hvit, ville den ha dominert rommet. Nå er den malt i en farge som integrerer den med veggen, forteller han.

Samboerparet brukte drøyt ett år på å totalrehabilitere boligen, og har gjort alt selv, med unntak av baderommene og kjøkkenet.

– Dette er en omfattende jobb og ikke noe man går løs på uten erfaring. Å leie inn håndverkere til å totalrehabilitere alle rom til dette nivået ville ha medført en stor kostnad, og da kommer det godt med å ha kompetansen selv, sier Enrico.

Ro og eleganse

Peismuren er malt grå (S 3500-N) og er til forveksling lik fargen på tekstiltapetet som bekler stueveggene. På denne måten integreres den elegant i omgivelsene, mens den ville ha dominert rommet hadde den vært hvit.

Stilen strammes opp med fraværet av listverk i tak samt i overgangen mellom mur og gulv. Møblene er holdt i mørke, rolige farger, med innslag av gylne linputer som harmonerer med eikegulvet. En ren invitt til å sette seg ned og la humla suse...

 

Se flere bilder
Ro og eleganse

Foto:

Peisen er ny, og ble malt grå slik at den er integrert med veggen bak.

Gledesspreder

Her er ikke tenna i tapetet, men derimot favorittdestinasjonene! Man blir glad av å krysse denne fargerike gangen – med bad, kontor og soverom spredt rundt i Europa. Tapetet er skreddersydd for Thrine og Enrico, og fyllt med stedsnavn som betyr mye for dem.

De øvrige veggene er malt i en dempet, lyseblå farge (Blue Heaven/ S 1510-R80B), som er funnet blant reisemålene. Soverommet man får et gløtt av er holdt i mørke og roligere farger, og gulvet i eik binder rommene sammen.

 

Se flere bilder
Gledesspreder

Foto:

Fototapetet er spesialtilpasset huseierne som har sterke bånd til Bergen og Italia. Med på skiltet er også favorittbyer de gjerne reiser til.

Gjennomtenkt

Veggene i stuen er dekket av tekstiltapet i en lys gråfarge og danner en avdempet, sofistikert bakgrunn for møblene, som i dette rommet spiller førstefiolin.

Tapetet er valgt nettopp for å fremheve de grå møblene, og dets overflatestruktur utgjør et lunt element mot møblenes forholdsvis stramme stil. Bilder, puter, blomster og gulv står for de varme fargeinnslagene. Legg merke til at lister i overgangen tak/vegg er fraværende. Taklister har ofte som oppgave å gjemme bort ujevnheter – her har de imidlertid intet at skjule….

 

Se flere bilder
Gjennomtenkt

Foto:

Stilen er klassisk og moden, med nøytrale farger på veggene som fremhever møblene og bildene.

Helhetlig

Eikegulvet er lagt i alle de tørre rommene i leiligheten og skaper på den måten sammenheng og helhet. Med sin varme lød og gylne fargetone er det langt ifra nøytralt, og har vært tatt med i betraktning ved de øvrige fargevalgene i leiligheten.

Når farger er så avstemte som her, kan man tillate seg åpne rom med mange elementer uten at det blir rot og støy. Alt treverket er for øvrig malt med en ny polyuretanforsterket akrylmaling med halvblank glans. Den gir en fin kontrast til de mattere tapetene.

Se flere bilder
Helhetlig

Foto:

Paret har gjort alt arbeid selv i leiligheten, med unntak for montering av kjøkken og arbeidene i baderommene.

Dempet og raffinert

Maskulint og feminint på samme tid – slik fremstår soverommet. Veggene her har reptilmønstrete tapeter i henholdsvis sort og sølv, i spennende samspill.

Møblenes glatte flater tar vel imot tekstilene i sengen, som med sateng, bomull, lær og gobeleng bokstavelig talt tilfører rommet stofflige elementer som myker opp inntrykket. Lampene byr ikke bare på lys, men også tøffe innslag i det mørke, innbydende soverommet.

Se flere bilder
Dempet og raffinert

Foto:

Den mørke veggen på soverommet er kledd med et tapet med dyremønster.

Hvem, hva, hvor?

Dette er blitt gjort: Alle gulv ble revet ned til betongen, som ble satt inn med en støvbindende impregnering før ny parkett ble lagt oppå. Veggene var tapetsert, og alle tapeter ble fjernet med damp og skraping. Enkelte gipsplater ble skiftet ut og veggene helsparklet to ganger. Den murte peisen ble banket ned og erstattet, badene revet, og kjøkkenet bygd om. Himlingen er malt, og veggene i hovedsak tapetsert. Alle innerdører er byttet, og karmer malt opp. Vinduer og skyvedørspartier er malt hvite.

Hvem: Enrico Bastiani, salgssjef håndverk i Nordsjö, og Thrine Skage, partner i Mint Profil og Reklame.

Hva: Totalrenovert en stor, gjennomgående blokkleilighet med tre soverom, to bad, terrasse og vaskerom.

Hvor: Et stille og rolig boligområde med terrasseblokker fra midten av 80-tallet, i Bærum kommune.

Hvorfor: Thrine og Enrico brukte mange år på å finne riktig leilighet, og har lenge ønsket å bosette seg i nabolaget. Området er ettertraktet, med romslige leiligheter i solide bygninger. De som flytter inn, blir gjerne boende lenge. Til leiligheten tilhører kaldgarasje i kjelleren med heis opp til inngangsdøren, store boder, eget kjølerom på loftet, og veranda på to sider.

DETTE BLE BRUKT

GANG::

 • Tapet: Eco Tweed 9759 - BORGE

SOVEROM::

 • Tak: Inova Tak hvit - NORDSJÖ
 • Tapeter: Utgått. Se kolleksjonen African Queen fra BORGE for lignende tapeter.

STUE::

 • Tak: Inova Tak hvit - NORDSJÖ
 • Vegger: Leonardo 87474 - BORGE
 • Vinduer: Grunnet to ganger med Heftgrunn olje for å isolere det brunbeisete treverket. Flekksparklet med Snickerisparkel, pusset og grunnet med Heftgrunn V. To toppstrøk med Superfinish V 40 glans, farge hvit.
 • Gulv: Abisko Naturmatt 3-stav - FORBO
 • Pynteputer: GREEN APPLE
 • Sofa, stol og lampe: SLETTVOLL
 • Gardiner: LOFTET INTERIØR
 • Teppe: DESIGNERS GUILD
 • Salongbord, bilder, lysestake, settbord og annet løsøre: PRIVAT

KJØKKEN::

 • Tak: Inova Tak hvit - NORDSJÖ
 • Vegger: Inova Xtramatt, farge 0502-Y - NORDSJÖ
 • Gulv: Abisko Naturmatt 3-stav - FORBO
 • Dørkarmer: Dørkarmer: Nordsjö Heftgrunn V og to strøk Superfinish V 40, farge hvit - NORDSJÖ

MELLOMGANG::

 • Tak: Inova Tak hvit - NORDSJÖ
 • Malte vegger: Nordsjö Inova Xtramatt, farge Blue Heaven/S 1510-R80B - NORDSJÖ
 • Tapet: Mr Perswall - BORGE
 • Gulv: Abisko Naturmatt 3-stav - FORBO
 • Dørkarmer: Nordsjö Heftgrunn V og to strøk Superfinish V 40, farge hvit - NORDSJÖ
 • Lykt: PRIVAT
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.