Kategorier

Meny

Konto

Perfeksjon med riktig produktvalg

Å velge riktig maling eller fugemasse, kan utgjøre hele forskjellen mellom et vellykket og et mislykket oppussingsprosjekt. Her valgte huseierne å bruke produkter de kjenner og liker - og er vært fornøyd med resultatet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Perfeksjon med riktig produktvalg

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Enrico og Thrine lette lenge etter riktig leilighet, og regner med å bli boende der i overskuelig fremtid. Derfor har de omsorgsfullt pleiet detaljene – og utført alt arbeid med perfeksjon.

Ved maling av innvendig treverk har de brukt Nordsjö Superfinish, en vanntynnet PU-forsterket akrylmaling i 40-glans.

Dele på Pinterest

Som oljemaling

– Å male med denne malingen gir en følelse som er så nært opp til en gammel oljemaling som man kan komme, sier Enrico.

Malingen har lang åpentid og er ikke tiksotropisk – det vil si at den holder samme konsistens hele tiden uansett hvor mye du rører i den. Det fører med seg et flott sluttresultat uten penselstriper, men man må passe på at malingen ikke siger.

Ingen lister

Leiligheten var opprinnelig uten tak- og gulvlister, i en minimalistisk stil. De nye eierne fortsatte slik, og valgte heller pene overganger mellom materialer og flater.

– I overgangen mellom peis og parkett kunne vi ha lagt en eikelist – men syntes ikke det passet. Isteden har vi brukt en Marin & Teknikk fra Casco. Det er en fugemasse av god kvalitet, med mye limstoff og samtidig med god bevegelse. Fargen passet fint til parketten, og det ser rent ut. Med feil fugemasse blir resultatet ikke pent; det sprekker opp og blir skittent, sier han.

Dele på Pinterest Ingen lister

La tørke godt

Over peisen skjer det nok et spennende materialmøte: brannmuren møter taket og den tapetserte veggen.

– I overgangen mellom vegg og tak er det sparklet helt opp, og lagt akrylfugemasse. Det er viktig å la massen tørke skikkelig, da får man ikke sprekker etterpå, råder Enrico.

Dele på Pinterest La tørke godt

Mer informasjon:

www.nordsjo.no

www.casco.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]