IFI logo
Se flere bilder
Borte bra, hjemme best

Foto: Denise Kaus/Pure & Original

Borte bra, hjemme best

Inspirert av reiser over hele verden, har ekteparet laget en lun og god atmosfære preget av gode minner fra ethvert verdenshjørne og eksotiske kultur. Gjennomført fargebruk fører til en rød tråd gjennom hele huset.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ekteparet Judith og Robert-Jan så med en gang potensialet da de kjøpte 30-tallshuset for noen få år siden. Men til tross for sin sjarm, måtte huset gjennom total renovering – både vegger, gulv og tak måtte byttes ut.

Gjennomførte farger

For å skape en gjennomført atmosfære i hele huset, var huseierne opptatt av at fargene skulle fungere som et lunt bakteppe. De mange spesielle gjenstandene måtte få den oppmerksomheten de fortjente, og skulle ikke behøve å kjempe mot de øvrige fargene i interiøret. Valget falt derfor på tidsriktig kalkmaling fra Pure & Original på veggene i alle rom. De aller fleste rom fikk den helmatte malingtypen Classico, som gir et helt dødmatt utseende. En annen malingtype fra samme produsent, Fresco, med sin spesielle betonglook, ble brukt som et spennende krydder forskjellige steder i huset.

I tråd med høstens viktigste interiørtrend, er fargeskalaen holdt lun og forholdsvis mørk. Det finnes ikke en eneste hvit vegg i hele boligen, men helhetsinntrykket finnes ikke mørkt og dystert av den grunn. God belysning, lyst tak og lyse møbler gjør likevel at rommene virker åpne og lyse, og som gode sted å oppholde seg. Hovedrommene er malt med fargen River Silt – en anvendelig farge som passer til det meste.

Se flere bilder
Gjennomførte farger

Foto:

Fargebehandlet eikeparkett gir gulvet sin nødvendige tyngde.

Gulv med tyngde

Selv om hele huset er nyoppusset, ønsket ikke Judith og Robert-Jan at huset skulle virke nytt. Derfor ble det valgt et kraftig gulv av behandlet eik som gir nødvendig tyngde for å skape en illusjon om et gammelt gulv.

På hovedsoverommet i loftsetasjen var ikke det gamle gulvet i så dårlig stand, slik at der ble løsningen å male det originale gulvet lyst. Dette rommet ble inspirert av Mexico og Thailand, og Robert-Jan fikk brukt sin nevenytte da han selv lagde den spennende sengen av eik.  

Se flere bilder
Gulv med tyngde

Foto:

Hovedsoverommet har et smykke av en seng, som Robert-Jan selv har laget.

Mer informasjon

www.pure-original.com

Kalkmaling

Kalkmaling består av en blanding av kalk og naturlige fargepigmenter som gir en unik finish til den malte veggen. Pure & Original Fresco er bestselgeren i Norge, da den lager en helt spesiell betongstruktur til veggen. Pure & Original Classico er en annen variant, som lager en helt matt overflate. Begge malingtypene finnes i over 100 ferdige farger, men kan også blandes i ønsket NCS-farge. I rom med behov for ekstra slitasjestyrke kan malingene behandles med Sealer, som vil gjøre veggene mer vaskbare. 

Dette ble brukt

HOVEDSOVEROM:

  • Vegg: Pure & Original Classico i farge River Silt
  • Gulv: Pure & Original Floorpaint i farge White vonen

STUE OG SPISESTUE:

  • Vegg: Pure & Original Classico i farge River Silt

GJESTESOVEROM:

  • Vegg: Pure & Original Fresco farge Deep Earth

KJELLERSTUE:

  • Vegg: Pure & Original Fresco farge African Hut

BAD:

  • Pure & Original Fresco farge Silver Like og Pure & Original Sealer
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.