Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Levende vegger med farget sparkel

  •  
  •   Publisert:
  Detale CPH/Flügger
Med en unik, farget sparket kan du få elegante og levende vegger i lekre, naturlige farger.
Sparkel med betongutseende
RÅTT: Med KC14 kan du skape levende, «rå» vegger, som fører tankene til stein og betong. Her er veggene malt med fargen Cold Steel. Detale CPH/Flügger

Detale CPH er Nordens første produsent av farget sparkel og sparkelmaling, og er nå å få hos Flügger farve.

– Med sparkelserien KC14 skaper man enkelt eksklusive vegger i hjemmet, med en helt unik og levende finish, som gir en delikat og sanselig overflate. Den gir en rå «look», som fører tankene til stein og harde, naturlige materialer. Samtidig får du en fløyelsmyk overflate, forteller Susanne Dahl hos Flügger.

Mange farger

Sparkel i farger
TRENDFARGER: Fargepaletten spenner fra de lyse, mer nøytrale nyansene, til de dype, mørke nyansene. Paletten er utviklet i samarbeid med trendforskere og designeksperter. Detale CPH/Flügger

Sparkelen finnes i 37 ulike farger, som er utviklet i samarbeid med trendforskere og designeksperter. Paletten spenner fra de helt lyse nyansene, som skaper et mer diskret nordisk utseende, til de helt dype og kraftige nyansene, som gir rommet karakter og eleganse.

Dahl har et lite tips til deg som skal velge farge.

– Jo mørkere farge, jo mer levende uttrykk. Hvis du drømmer om en veldig livlig vegg med mye spill, anbefaler vi derfor en mørkere farge. Det betyr ikke at de lyse nyansene ikke er vakre, men at de er mer dempet.

Sparkel i mørk blå
MØRKE FARGER: Spillet i overflaten kommer bedre fram jo mørkere fargen er. Detale CPH/Flügger

Fin og grov

Gul farget sparkel
GULT: Den unike sparkelen gir et livlig spill til veggen, som du ikke oppnår med vanlig maling. Her er det brukt fargen Moss. Detale CPH/Flügger

Sparkelserien finnes i to versjoner: KC14 Classic og KC14 Raw. Begge fås i alle de 37 fargene.

– KC14 Classic er en finkornet sparkel som gir en mykere struktur og finish. KC14 Raw er en grovere sparkel, som gir en mer strukturert, rustikk overflate. Fellesnevneren for dem begge er at resultatet blir vegger med en levende effekt, som ikke kan oppnås med vanlig maling, sier Dahl.

Gjør det selv

Farget sparkel på bad
ALLE ROM: KC14 fra Detale CPH kan brukes i alle rom, også våtrom, så lenge veggene ikke er i direkte kontakt med vann. Fargen på dette badet er Dark Emerald. Detale CPH/Flügger

– Du trenger ikke være profesjonell maler for å kunne påføre produktene fra Detale CPH. Ved kjøp av produktene følger det med en detaljert brukermanual som guider deg gjennom prosessen. Her står det om alt fra forarbeid og tildekning, til hvilket verktøy du trenger og påføringsteknikker.

Før du påfører produktene, skal veggen skal være jevn, tørr, bæredyktig og ensartet sugende. Sparkelen kan påføres direkte på gips, filt og malte overflater så lenge veggen er ensartet sugende. Produktene kan brukes i våtrom, så lenge veggene ikke er i direkte kontakt med vann.

KC14 Classic og KC14 Raw bestilles i sett som består av 10 liter ferdigblandet sparkel og 1 liter topcoat. KC14 Classic dekker 5-7 ferdige kvadratmeter, mens KC14 Raw dekker ca. 5 ferdige kvadratmeter. Med den spesielle overflatebehandlingen kan veggene rengjøres og vedlikeholdes tilsvarende en maling i glans 10.

Detale CPH kan bestilles hjem i utvalgte Flügger farve-butikker. Se oversikten på Flügger sine nettsider.

– Våre ansatte hjelper deg med alt fra spørsmål angående Detale CPH-produktene til tips til å lage gode fargekombinasjoner med KC14 serien, tipser, Dahl.

Dette ble brukt:

  • Detale CPH KC14 Classic – FLÜGGER
  • Detale CPH KC14 Raw – FLÜGGER
Les også Mer enn bare farger i fargekartene

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: