IFI logo
Se flere bilder
Lag din egen påskepynt!

Foto: Emma Wold/ifi.no

Lag din egen påskepynt!

Det er alltid litt ekstra stas med påskepynt du har laget selv, og det er både morsomt og miljøvennlig. Har du noen gamle lysestaker eller skåler er det enkelt å gjøre de om til fin påskepynt. Det er bare å la kreativiteten løpe.

Iver Valkvæ

Iver Valkvæ
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Med påsken rett rundt hjørnet er det koselig med et lite påskeverksted hvor du lar kreativiteten blomstre. IFI dro innom en bruktbutikk på Hasle i Oslo for å finne litt forskjellig vi kunne gjøre om til påskepynt ved hjelp av noen få bokser spraymaling. 

Se flere bilder
blå spray

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

TRANSPARENT: Disse malingssprayene kan brukes på glass. Avhengig av hvor transparent resultat du ønsker, kan du velge å spraye flere lag. Vi synes det ble fint med et litt gjennomsiktig resultat.

Gjenbruk og ombruk

Vi har alle noe stående i skapet som kanskje har sett bedre dager som vi vurderer å kaste. Skåler, lysestaker eller annet interiør kan raskt forvandles til påskepynt med en liten dose kreativitet. Det er både miljøvennlig og gøy med gjenbruk.

I bruktbutikken fant vi mye spennende vi tenkte kunne bli til fin påskepynt. Vi fant et par hvite lysestaker, en glasskål, en vase og et påskeegg av metall. Da var det bare å dra tilbake til kontoret å sette i gang.

Se flere bilder
utvalgt interiør,  skål, lysestake, vase, egg

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

LITT AV HVERT: Lysestaker, skåler eller påskeegg er noen av tingene du kan friske opp i nye farger til påsken.    

Fargefest

Fargen gul er nok den fargen de aller fleste av oss tenker på når noen sier påske, men det finnes også mange andre fine farger som kan brukes når du lager påskepynt, for eksempel pastellfarger. Vi bestemte oss for å bruke fargene vi hadde tilgjengelig og satte i gang med å spraymale det vi hadde kjøpt.

Se flere bilder
dus blåfarge

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

DUSE FARGER: Disse blåfargene er perfekte å kombinere med sterke påskefarger som gul, grønn eller lilla.


Se flere bilder
Kromatisk spraymaling

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

SKINNENDE EGG: Den ene spraymalingen hadde et kromatisk utseende, noe som kan passe fint til glatte overflater, som metall i dette tilfellet.

Spray riktig

Spraymalingen bør helst sprayes fra 20-30 cm avstand for best resultat. Malingen bør også påføres utendørs i plussgrader, og gjerne på en vindstille dag så ikke naboen får ny farge på bilen. Er du litt usikker på teknikken, og hvordan malingen vil bli seende ut, kan du gjerne teste malingen på et prøveark før du setter i gang og sprayer.

Se flere bilder
Lysestaker, sort maling

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

LYSESTAKER UTENOM DET VANLIGE: Kreativiteten kjenner ingen begrensinger. Hvorfor ikke spraye hvite lysestaker med en sort spray for å gi dem en marmoreffekt? 


Se flere bilder
ferdig spraymalt interiør

Foto: Emma Wold/ifi.no

SLUTTRESULTAT: Når du har spraymalt, blir malingen støvtørr på tre minutter, og berøringstørr etter cirka en time. Malingen er fullstendig herdet etter 24 timer.


Se flere bilder
påskepynt

Foto: Emma Wold/ifi.no

LA KREATIVITETEN BLOMSTRE: 24 timer etter du har spraymalt kan du trygt sette i gang og dekorere med den nye pynten. Med en fin duk, gule stearinlys, og med noen fjærkre er resultatet komplett.

Dette ble brukt
Huskelisten din
Mer informasjon
Les mer
Spraymaling


Se flere bilder
spraymaling

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

STORT UTVALG:  Spraymalingen vi brukte er fra Montana Cans. De kommer i flere varianter som fungerer på forskjellige typer overflater.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.