Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

En god tradisjon med gul påske

Vi vet ikke hvorfor gult har blitt påskefargen, men mest sannsynlig bunner det i en gammel skikk med feiring av vårjevndøgn.

 • En god tradisjon med gul påske

  Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

 • En god tradisjon med gul påske

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • En god tradisjon med gul påske

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • En god tradisjon med gul påske

  Foto: Rørkjøp

 • En god tradisjon med gul påske

  Foto: INTAG

 • En god tradisjon med gul påske

  Foto: Green Apple

 • En god tradisjon med gul påske

  Foto: Pergo

Annonse
Annonse
morsomt med farge

HUMOR: Slå deg løs med morsomme tekstiler - da er det kjapt å endre stil innimellom. Bananstoff fra Green Apple er lekent og lett å like.
(Green Apple)

Kanskje våre forfedre bare visste at det var gult som best symboliserte det de følte og ønsket å uttrykke under feiringen?  Etter en lang, mørk vinter var det tid for å markere at solen var på vei tilbake på den nordlige halvkule.

Helt naturlig

På denne tiden våkner naturen til liv, det spretter og gror og det er optimismen som rår, og gult er optimismen og gledens farge. Gulfargen vi forbinder med påske er lysende og klar, nærmest solgul. Den lyser opp og stråler. Det er en livgivende farge, og kanskje er det ikke tilfeldig at eggeplommen er gul. Her er vi midt i påsketradisjonene med gule kyllinger og påskeegg. Og snart begynner vårblomstene å dukke fram, mange av dem også gule.

personlig med blomstertapet

BLOMSTERENG I GULT: Tapetet Kent fra Borge er en skikkelig gledesspreder. Et wow-tapet gjør hjemmet personlig og bringer humor inn i interiøret.
(Borge)

Livsbejaende og muntert

gule vegger gir varme

SOLVEGG: Folk og planter trives godt med en solvegg hjemme i stua som stråler av energi og varme.
(Flügger)

Den ivrigste og mest energiske av dem alle er hestehoven. Den spretter energisk opp av bakken mellom issvuller så snart vårsola begynnes å varme. Noe mer livsbejaende og muntert enn de første kortstilkede bustehodene skal man lete etter. Litt senere kommer løvetann, i full fart flommer den utover grønne plener med en munter mine, eller stikker hodet energisk opp gjennom hard asfalt.    

Fargene gjør noe med oss

Tanken på gule, små kyllinger, hestehov og løvetann gir følelsen av vår – glede, optimisme og forventning. Fargen gjør så definitivt noe med oss. Og det skal ikke så mye til; bare noen få hestehover i en grå grøftekant letter humøret.

Dette er en erfaringen kan vi spinne videre på. Ta med litt gulfarge inn og piff opp hjemme. Det rare er at gult passer til mye og får andre farger til å stråle.

hva passer til gult

GULV TIL GULT: Det er ikke vanskelig å finne et gulv som passer fint til gule vegger. Bare vær oppmerksom på å holde fargene nyanselike.    
(Pergo)

Gult i rom som trenger energi

MATTE FLATER: Gult trenger ikke å rope i interiøret. Velger du en mindre kulørsterk farge som Optimistic Yellow fra Beckers, passer den godt inn et et mer dempet miljø.
(Beckers)

Bruk gult i rom du trenger energi. Men ikke pøs på med for mye, hvis du ikke elsker gult, da… Det kan fort bli som med løvetann; den er fascinerende i små doser, men når den tar overhånd er den irriterende.

I en passe dose skjerper gult intellektet og gjør oss klartenkte, mens blir det for mye blir vi overstimulert og får hodepine. Du kjenner selv hva som passer deg, reguler mengden med styrken på farge og størrelsen på flaten.

kult med gult på badet

GLAD PÅ BADET: Gule detaljer passer fint til alt det hvite, grå og svarte vi ofte har på badet.
(Rørkjøp)

Oppdatert: 02.04.2020  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]