IFI logo
Se flere bilder
Kul med sennepsgul

Foto: Produsentene

Kul med sennepsgul

Hva er vel ikke mer sommerriktig en sommersolens farge - gul? Tar du med sennep blir det en ekstra spiss til interiøret.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Du kan også velge blant andre nyanser av gult.

Strålende gul er illusjonen av solenergi.

Vi snakker mye i et gult rom, og beveger oss hurtigere. Derfor brukes gjerne gult der det er stor aktivitet, og gjennomfart som på flyplasser.

– Gult er en glad og optimistisk farge. Øyet oppfatter den som den lyseste. En farge som passer hele året. Det er ikke dumt for oss som bor i Norge å ha noe innslag av gult i hjemmet vårt, sier Runa Fønne, interiørdesigner i Rom for Farge.

Gult står for forhøyet kommunikasjon. Mens kombinasjonen av gult og sort derimot er et faresignal.

Men gult er vakkert! En ungdommelig farge, som er godt egnet som et friskt innslag eller prikken over i-en i interiøret.

På tapet og tekstiler er det gjerne mer dempede og lunere toner som er aktuelle. En vintage sennepsgul er vår favoritt! Den mettede, sennepsgule fargen sender tankene til de solide 1950-tallsmøblene i kraftig ullstoff.

Sammen med blått er gult den fargen på soverommet man sover best i.

Gult i hjemmet kan du få med alt fra gulv fra Armstrong og Polyflor til tekstiler eller tapet fra Borge, Astex og Tapethuset for å nevne noen.

Se bildene for inspirasjon!

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.