Kategorier

Meny

Konto

Kjellerstuen som gjenoppsto

Rommet hadde blitt brukt som lagerrom gjennom flere år, og var ikke viet videre oppmerksomhet. Familien ønsket seg et rolig leserom, og endelig ble det fart i sakene.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kjellerstuen som gjenoppsto

Foto: Sveinung Bråthen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjellerstuen delte skjebne med mange andre tilsvarende rom rundt omkring – de er ikke lenger i bruk som før, og har nærmest gått litt ut på dato, som følge av at våre vaner har endret seg. Her var møbler og diverse annet lagret, og man forserte rommet kun for å komme videre innover i huset.

Dele på Pinterest Før: sofaen dominerte rommet, som ble brukt som lager og gjennomgangsrom.

Før: sofaen dominerte rommet, som ble brukt som lager og gjennomgangsrom.

Målet var et rom med plass til bøker og gode leseplasser. Huseierne opplevde at mange dører og den store trappen gjorde det vanskelig å møblere. En dør ble fjernet, for å få en hel vegg. Sofaen tok for mye plass, og ble erstattet med to stoler, som både har god sittekomfort og er dekorative interiørelementer.

Dele på Pinterest Skapet ble malt hvitt, og sammen med stolen og de grønne plantene skaper det en hyggelig plass under trappen.

Skapet ble malt hvitt, og sammen med stolen og de grønne plantene skaper det en hyggelig plass under trappen.

Kimonoen bestemte

Den vakre brudekimonoen ble inspirasjonskilden til fargevalget. Som det kunstverket den er, får den dominere den røde veggen, og kommer mer til sin rett mot den fargede bakgrunnen enn da veggen var hvit. Rødfargen er tatt opp i stoler og gardiner, for øvrig er det hvifarger som gjelder, både på vegger, trapp, vinduer og dører.

Parketten var noe gul og mørk i løden, og var ingen god match for rødfargene i kimonoen. Gulvet ble slipt og oljet med en hvitpigmentert gulvolje, og ligger nå som en delikat flate, som tilfører rommet lys og understreker uttrykket.

I det store og det hele er det en ganske annen opplevelse å komme ned trappen nå, og leseplassen er flittig brukt. Her ble formålet med rommet først bestemt, så fikk en personlig gjenstand bestemme fargene – kanskje dette kan inspirere flere til å gjøre det samme?

 

Dele på Pinterest Mange dører gjorde møbleringen til en utfordring.

Mange dører gjorde møbleringen til en utfordring.

Dele på Pinterest En dør ble fjernet, og med en hel vegg ble det enklere å plassere både bøker og møbler. Stolene er stilige dekorelementer, og skaper fargebalanse mot den røde veggen.

En dør ble fjernet, og med en hel vegg ble det enklere å plassere både bøker og møbler. Stolene er stilige dekorelementer, og skaper fargebalanse mot den røde veggen.

Dele på Pinterest Rødt og hvitt er en fresh kombinasjon, og det oljede gulvet er et delikat element.

Rødt og hvitt er en fresh kombinasjon, og det oljede gulvet er et delikat element.

Mer informasjon:

Nordsjö

TreStjerner

Dette ble brukt:

Hvite vegger: Ambiance Silkematt, farge Mc Carthy 78125-16 – NORDSJÖ

Rød vegg: Ambiance Silkematt, farge Karl Isaksson 78124-86 – NORDSJÖ

Hvitt skap: Ambiance Superfinish 40, halvblank, farge hvit – NORDSJÖ

Gulv: TreStjerner Gulvolje, hvitpigmentert – TRESTJERNER

Peisovn: NORDPEIS

Veggteppe, gulvteppe, lamper, bilder og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]