Kategorier

Meny

Konto

Hamskifte i hallen

De ønsket seg ikke bare et praktisk og hyggelig rom, men en godt fungerende løsning for hele familien – og det har de oppnådd!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Hamskifte i hallen

Foto: Mona Gundersen/ifi.no

Utgangspunktet var veldig bra – et stort, lyst og trivelig rom, med store vinduer, malt panel på veggene og parkett på gulvet. Fordi hallen er såpass stor var den vanskelig å innrede og litt upersonlig i fargene, og med lite skapplass i rommet hadde saker og ting en lei tendens til å samle seg på gulvet. Vindfanget som flukter med hallen, tar seg av skitt og smuss som skotøyet bringer med seg inn, så her var det mulig å gjøre valg uten å ta hensyn til det. 

Dele på Pinterest De opprinnelige gardinene, før omsømmen.  Rommet for øvrig var veldig nøytralt i fargene, så det gjorde seg med en oppfriskning.

De opprinnelige gardinene, før omsømmen. Rommet for øvrig var veldig nøytralt i fargene, så det gjorde seg med en oppfriskning.

Familien satset på en tidløs stil, med personlige løsninger og detaljer: nå er veggene rosa, gulvet er som før, trappetrinnene har nytt teppe, en sittebenk foran vinduene har kommet til og gardinene har gjenoppstått i nye former. Der det manglet skapplass, er nå klær, sko og andre remedier skjult i garderobeskap, kledelig nok i samme lød som gulvet. 

Dele på Pinterest Et hyggelig rom, hvor fargene harmonerer.

Et hyggelig rom, hvor fargene harmonerer.

Personlige løsninger

For å få maksimalt ut av den fine plassen ved vinduene, ble det bygget en sittebenk på stedet. Den har fått en farge som er en anelse mørkere en veggen, slik at den har en noe mer visuell tyngde. Puter i ymse farger og stoffer skaper liv, og øker det koselige inntrykket. 

Dele på Pinterest En koselig plass å slenge seg ned og la humla suse...

En koselig plass å slenge seg ned og la humla suse...

Dele på Pinterest Farger, farger, farger – godt for kropp og sjel!

Farger, farger, farger – godt for kropp og sjel!

Peisen hadde skiferdekor, noe som ga den et gammelmodig uttrykk. Huseierne ønsket seg en strammere og mer moderne variant, og ved å erstatte skiferen med keramiske fliser oppnådde de nettopp det. Brannmuren er i malt samme farge som flisene. 

Dele på Pinterest Peisen ble strammet opp ved å erstatte skiferen med keramiske fliser.

Peisen ble strammet opp ved å erstatte skiferen med keramiske fliser.

Trappen er også en del av rommet, noe det er viktig å ta med i betraktning når man skal velge materialer og farger. Familien trivdes med å ha teppe i trappen, så det ønsket de å fortsette med. Det liggende teppet var imidlertid noe utdatert, og valget falt i stedet på en sisalvariant. På gulvet ligger det et avpasset teppe i samme type, som er kantet med et rosa tekstil. 

Dele på Pinterest Både teppet i trappen og gulvteppet hadde sett bedre dager.

Både teppet i trappen og gulvteppet hadde sett bedre dager.

Dele på Pinterest Husk at trappen er en del av rommet. Trinnene har fått nytt sisalteppe.

Husk at trappen er en del av rommet. Trinnene har fått nytt sisalteppe.

Dele på Pinterest Trapp og gulv har samme teppe, i sisal, og gulvteppet er kantet med et rosa tekstil.

Trapp og gulv har samme teppe, i sisal, og gulvteppet er kantet med et rosa tekstil.

Spennende gjenbruk

Den rosa veggfargen er tatt fra gardinstoffet, som er spekket med friske rosa-, rød-, grønn- og blåfarger, og tilfører mye positivt til atmosfæren i rommet. Så var det gardinene, da. Husets frue var veldig glad i stoffet, men hadde gått lei den noe tunge gardinløsningen, med kappe og sidegardiner. Tekstilet fikk en omgang med symaskinen, og ble til liftgardiner, en i hvert vindu, kantet med et stripete stoff. Liftene tilfører rommet et mye freshere uttrykk og er et utmerket eksempel på gjenbruk – til etterfølgelse!

Dele på Pinterest Garderobeskapene går fra gulv til tak, noe som gir maksimal utnyttelse av plassen. Skapene har samme lød som gulvet, og faller naturlig inn i interiøret.

Garderobeskapene går fra gulv til tak, noe som gir maksimal utnyttelse av plassen. Skapene har samme lød som gulvet, og faller naturlig inn i interiøret.

Mer informasjon:

INTAG

Dette ble brukt:

Vegger: Silkematt Innemiljø 10, farge S 3040-Y90R – BERGEN MALINGFABRIKK

Sittebenk: Halvblank Oljemaling, farge S 4040-Y90R – BERGEN MALINGFABRIKK

Trappevanger: Halvblank Oljemaling, farge S 1005-Y20R – BERGEN MALINGFABRIKK

Diverse puter: utgått, tekstiler fra Sanderson, for alternativer se INTAG.NO

Gardiner: utgått tekstil fra Sanderson, for alternativer se INTAG.NO

Teppe i trapp + avpasset på gulv: Cunera, sisal – INTAG

Teppekant: Dinamica – INTAG

Garderobeskap: TALGØ

Speil, hylle, kurver og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]