Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Kan treterrassen flislegges?

Jeg har en terrasse som består av vanlige trykkimpregnerte terassebord over jernbjelkelag som henger på fjell. Men nå ønsker vi oss en flislagt terrasse. Hvordan kan dette gjøres på enklest måte?

cloud_download
fullscreen
  • Flis utendørs er flott, men riktig fremgangsmåte og fall er avgjørende for et godt resultat.

    Foto:

  • Skal du flislegge over en treterasse, er helstøp det beste alternativet.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse

Det er fullt mulig å få til flislagt terrassegulv over det trykkimpregnerte trevirket, men det er ingen enkel jobb, og du bør mest sannsynlig få hjelp av fagfolk for å få en god konstruksjon. Det er også en forutsetning at bjelkelaget tåler den vektøkning en slik bygningsendring vil gi.

Helstøp er best

- Det finnes ingen plater som løser dette på en god måte, og det lureste er derfor å legge et komplett påstøp over hele terrassen, sier Jon Lotsberg, produktansvarlig for flis og sparkel hos Casco.

Hans anbefaling er å legge et støp på 3,5-5 cm med et minimumsfall på 1:100, for å sørge for at vannet renner raskt av. Det bør også legges en mykfug, som for eksempel Casco Marin & Teknikk, som er beregnet å tåle store bevegelser, mot alle faste installasjoner.

Flislegg som normalt

Terrassegulvet kan deretter primes og flislegges slik man normalt gjør utvendig. Det er viktig at flisene legges i 100 prosent limdekning, og det bør benyttes flytlim.

Vær også påpasselig med å velge fliser som tåler norsk vinterfrost.

Oppdatert: 01.12.2014  

Mer informasjon

Mer informasjon

www.casco.no

www.hoganes.no

Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
interiorkupp annons
[Some text some message]