Kategorier

Meny

Konto

Flislegge balkongen

Jeg skal legge fliser på en balkong i blokk hvor underlaget er betonggulv. Er det noe spesielt jeg må ta hensyn til? Er det for eksempel nødvendig med membran mellom betong og flis? Eller er det et spesielt flislim eller fugemasse jeg må bruke?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Flislegge balkongen

Foto: Produsenten

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å flislegge en balkong går fint. Hvis betongen er i god stand, er det ikke nødvendig med tetning. Det du kan gjøre er å rengjøre balkongen grundig først. Deretter påfører du primer, som gir vedheft til betongen. Primeren må tørke i ca. 1 døgn før du begynner med flisleggingen. Velg et vanlig flislim som er beregnet for utvendig bruk.

Hvis betongen derimot er gammel med store sår eller lekkasjer, anbefales det å bruke tetning i form av membran før fliseleggingen. Til dette kan du bruke en vanlig smøremembran. Etter at membranen er på, kan du følge samme fremgangsmåte som ovenfor.

Du kan bruke en helt vanlig standardfuge til flisene utvendig. Stort sett brukes det samme fugemasse innvendig og utvendig, men forsikre deg om at fugene tåler å være ute.

NB!

Pass på å bruke fliser som tåler norske vintre. Enkelte fliser blir merket for utvendig bruk lengre sør i Europa, der vintrene er mildere, og vil ikke tåle vår kalde vintre til tross for at de er merket for utebruk. Det beste er derfor å få hjelp hos din lokale flishandler, slik at du er sikker på at du får sterke nok fliser.

En annen ting du bør tenke på er om det er fall til sluk/renne eller lignende. Det er viktig at det er fall i gulvet slik at du ikke får vannansamlinger oppå flisene. Hvis det ikke er fall, bør du bygge opp slik at det blir det.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]