IFI logo
Se flere bilder
Må jeg fuge alt på en gang?

Foto: Produsentene

Må jeg fuge alt på en gang?

Jeg har flislagt terrassen min som er på ca 70 kvm. Nå står fugingen igjen, og jeg lurer på om jeg er nødt til å fuge alt samtidig, eller om det går an å ta det i etapper?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å fuge 70 kvm alene på en gang er en ganske stor jobb, men det er heldigvis ingenting i veien for at du kan dele opp jobben i etapper. Skjøtene vil ikke synes så lenge du er obs på et par ting.

Blandingsforholdet

Når du skal fuge så mye som 70 kvm, kommer det til å gå med en god del fugemasse. Du kommer naturligvis ikke til å blande opp alt samtidig, men fordele det over flere ganger.

- Pass da på at du benytter samme blandingsforhold mellom fugemasse og vann. Ofte er det fort gjort å slumpe litt med dette, men du kan da risikere å få variasjoner i fargen til fugemassen, forteller Bjørn Haug hos Höganäs.

Hvis du er nøye med å skrive opp nøyaktig hvor mye vann du benyttet til hver sekk med fugemasse unngår du dette problemet, og får en helhetlig og jevn fug.

Sjekk batchnummeret

Batchnummeret er det produksjonsnummeret som står på pakningen. Like nummer på posene med fugemasse forteller deg at de er produsert samtidig, og at produktene i pakken er identiske. Ulike batchnummer behøver ikke nødvendigvis bety at fargen er forskjellig, men iblant kan det eksistere små nyanseforskjeller fordi det er brukt pigmenter fra forskjellige partier og lignende.

Vanligvis bryr man seg lite om disse små variansene, men siden disse fugene kommer til å bli lagt helt ved siden av hverandre kan det bli en synlig forskjell. Ved å passe på at batchnummeret er likt, er du sikret et mest mulig likt resultat også på fugene dine.

Mer informasjon

www.hoganes.no

www.storeys.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.