IFI logo
Se flere bilder
Innred med tepper og tapet fra motemerket EDDA

Foto: Hanna Alice Johnsen/High & Low

Innred med tepper og tapet fra motemerket EDDA

Edda Gimnes er designeren bak merkevaren EDDA, kjent for sine uttrykksfulle klær som bæres av blant andre superstjernene Lady Gaga, Gigi Hadid og Cardi B. Fra nå er det mulig å skape interiør med hennes design og særegne streker.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er InHouse og Storeys som lanserer en EDDA-kolleksjon med tepper og tapet. Dette er den første interiørkolleksjonen Edda Gimnes gjør. Samarbeidet mellom Storeys, InHouse og Gimnes, startet for ett år siden, og nå er kolleksjonen klar. 

Første EDDA-kolleksjon for interiør

– Det er med stor glede at vi nå kan bringe Eddas karakteristiske streker fra moteverden inn i de mange hjem, sier kreativ leder i InHouse og Storeys, Torhild Rustenberg i forbindelse med lanseringen.

–  Edda har en unik evne til å oppfatte samtiden, og bruker sin kreativitet og penn til å skape oppsiktsvekkende og tidsriktige mønstre på sine kleskreasjoner. Disse kunstverkene passer svært godt sammen med våre produkter, sier Rustenberg.


Se flere bilder
Designer Edda Gimnes

Foto: Hanna Alice Johnsen/High & Low

STJERNEDESIGNER: Edda Gimnes har base i London, og skapt seg et navn internasjonalt som designer. Hun er en av de yngste designerne som noensinne har blitt utstilt på The Met i New York, og hennes kreasjoner har blitt kjøpt inn av Nasjonalmuseet. Nå er hun aktuell med en interiørkolleksjon, i samarbeid med InHouse og Storeys.    

EDDA tepper og tapet

Edda Gimnes forklarer at tanken bak EDDA handler om å kombinere kunst og mote på en uventet måte, og skape et lekent og levende univers. Hennes særegne stil er et resultat av kombinasjonen av eklektisk design og dristige mønstre med eksperimentelle uttrykk.

–  Her får du virkelig noe som ikke alle har, sier Wenche Kristiansen i Storeys. Det er masse deilige farger, og det er jo det vi trenger nå. Med kolleksjonen dekker vi flere grupper: Det er et design i sort hvitt og et med blomster i masse deilige farger.

Kolleksjon består av i alt 12 tepper, fire matchende tapetvegger, og fire tapetsirkler.

Se flere bilder
Teppe og tapet fra kolleksjonen EDDA, Storeys og InHouse, Styling Christine Herra.

Foto: Sveinung Bråthen/InHouse/Storeys

UVENTET: Designeren er kjent for å kombinere kunst og mote på sin helt spesielle måte. Med designene gjenskapt på tepper og tapet kommer muligheten til å skape interiør med samme friske uttrykk.(Styling Christine Herra)    

Tapet og tepper i svart og hvitt

Designet i svart og hvitt er hentet fra EDDAs høst- og vinterkolleksjon for 2019.

 –  Illustrasjonene har utgangspunkt i gamle smykker og objekter med affeksjonsverdi for meg, blant annet en vintage brosje jeg fikk av vaktmesteren på skolen og gamle smykker etter mormoren min Gudrun, forteller Edda Gimnes.

Teppet bærer også mormorens navn. Designeren er godt fornøyd med hvordan kombinasjonen av det gamle håndarbeidet og hennes streker har kommet til sin rett på nye produktene, og gleder seg over at EDDA nå kan kombinere kunst og mote også i interiørverdenen.

–  Idéen er å vise frem et kunstverk på en utradisjonell måte, ta det ut av rammen og gjøre det til en sentral del av rommet, utdyper Gimnes. 

Se flere bilder
Teppe og tapet fra kolleksjonen EDDA, Storeys og InHouse, Styling Christine Herra.

Foto: Sveinung Bråthen/InHouse, Storeys

SORT HVITT: Designet fra vinterkolleksjonen 2019 er gjenskapt på tapetsirkel og teppe. Det er forstørret ulike områder fra originaldesignet, slik at mønsteret på teppet og tapet er variasjon av samme tema. Tapetsirkelen måler 1 meter i diameter, og passer godt som blikkfang over sofaen, en skjenk eller bord – der du ville hengt et bilde. (Styling: Christine Herra)

Tapet og tepper i EDDAs blomsterdesign

Kolleksjonens fargerike blomsterdesign er hentet fra EDDAs vår- og sommerkolleksjon for 2019. Her kommer designerens særegne uttrykk og raffinerte fargebruk tydelig frem. Blomstene kjenner vi igjen fra den norske floraen. De friske fargene kombinert med Edda Gimnes sin lekne streker gir et blomstermønster helt utenom det vanlige.

–  Her kan du få en flott kunsteffekt inn i hjemmet ditt. Du kan sette opp et veggpanel som et stort bilde, eller en tapetsirkel der du vil ha et fokalpunkt. Begge formatene passer i alle rom, tipser Torhild Rustenberg.

–  Den sirkelen er en ny, og artig greie, forteller Wenche Kristiansen. Sirkel er en trend, derfor tok vi den med. Og den ble så bra. Den er også svært enkel å sette opp. Her trengs ikke noe ekstra lim. Sirkelen er forlimt, så man sprayer bare på vann på sirkelens bakside.

Se flere bilder
Teppe og tapet fra kolleksjonen EDDA, Storeys og InHouse, Styling Christine Herra.

Foto: Sveinung Bråthen/InHouse, Storeys

BLOMSTER: Designet med blomstermotiv er hentet fra vår- og sommerkolleksjonen 2019.  Ulike deler av originalmønsteret er zoomet inn og tatt videre, lekt med i stort og smått, og med perfeksjonering av farger, kontraster i garn og ulike detaljer. (Styling:Christine Herra)

Ensfargede tepper i friske farger

EDDAs kolleksjoner er ofte preget av sterke statement-farger, i tillegg til hennes særegne design. Dette er inkludert i kolleksjonen gjennom en serie av ensfargede tepper.

Rustenberg opplever at ensfargede tepper i sterke farger har vært litt manko i markedet.

–  Nå er de tilgjengelig hos en stor produsent. I EDDA-kolleksjonen inngår fem ensfargede tepper i håndvevd viskose av Tencel-kvalitet. Teppene kan brukes alene, eller kombineres med tapetene, og vil bidra til å sette en frisk farge på tilværelsen, sier hun. 

Se flere bilder
Teppe og tapet fra kolleksjonen EDDA, Storeys og InHouse, Styling Christine Herra.

Foto: Sveinung Bråthen/InHouse, Storeys

STATEMENT: I kolleksjonen er det også fire ensfargede tepper i friske farger. Her er det eplegrønne kombinert med tapetvegg i sort hvitt. Teppene kommer også i rosa, lilla og blå. Alle er hentet ut fra fargene i blomsterdesignet. (Styling: Christine Herra)

Mer informasjon
Les mer
EDDA by Storeys og InHouse
  • EDDA-kolleksjonen er tilgjengelig for bestilling hos alle InHouse og Storeys forhandlere i Norge.
  • Teppene er håndtuftet/-vevd i New Zealand-ull og/eller Tencel viskose.
  • Standardstørrelse 160x230 og 200x290
  • Kan også bestilles på mål
  • Veiledende utsalgspris på teppene er fra kr 9.990
  • Tapetproduktene er laget i luksuriøs og tykk fiberkvalitet
  • Bildene størrelse B: 2,70 x H: 2,60 m
  • Sirklene er 100 cm i diameter
  • Disse produktene kan også bestilles på mål
  • Veiledende pris er kr 5.990 for tapetbilder og kr 1.490 for sirkler
Se flere bilder
Teppe og tapet fra kolleksjonen EDDA, Storeys og InHouse. Styling: Christine Herra.

Foto: Sveinung Bråthen InHouse/Storeys


Om Edda Gimnes

Med sin unike strek og uttrykksfulle kleskreasjoner, hvor mote møter kunst, har Edda Gimnes skapt seg et navn innen moteindustrien. Klærne hennes brukes av superstjerner som Lady Gaga, Gigi Hadid og Cardi B, og Edda har blitt presentert i både museer og kunstinstallasjoner. Hun er en av de yngste designerne som noensinne har blitt utstilt på The Met i New York, og hennes kreasjoner har blitt kjøpt inn av Nasjonalmuseet. Edda Gimnes har base i London.

Se flere bilder
leken strek-Foto-Hanna Alice Johnsen, High & Low

Foto:


Om Storeys

Storeys er Norges ledende leverandør av tapet og har vært i det norske markedet siden 1958. Produktene kan kjøpes hos de fleste farge- og byggevareforhandlere i Norge. I tillegg til dekortapeter satser Storeys stort på veggfornyere og overmalbare tapeter, og har også interiørtekstiler i sortimentet.  

Om InHouse

InHouse er et norsk varemerke som eies av InHouse Group. InHouse produkter kan kjøpes hos møbel- og interiørbutikker over hele Norge. InHouse Group AS er Skandinavias ledende leverandør av avpassede tepper. Det er et norskeid familieselskap med mer enn 45-års erfaring i det norske markedet. InHouse Groupfører et stort sortiment av avpassede tepper, i tillegg til gulv og terrassegress. De er også distributør av Owatrol og Maston i Norge.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.