Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Høstens trender: - Fra asfaltjungel til Østens mystikk

IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør arrangerte denne uken et forrykende show der trendanalytiker Lisbeth Larsen, i samarbeid ved studenter fra Wolff Eksponeringsdesign, ga en guidet tur gjennom høstens viktigste trender; vinterhvitt, britisk høyland, storbyliv og høstens mystikk.

 • Storbyliv: Modeller ikledd tapet og interiørtekstiler. Legg merke til vesken i mosaikkfliser.

  Foto:

 • Storbyliv: Bluse og sølvvest i tekstiler fra Intag, gardindusk rundt halsen, skjortsen er malt sort.

  Foto:

 • Storbyliv: Modellens kjole er av sølvtapet med prikker, korsettet i sort skinnimitasjon med mønster.

  Foto:

 • Østens mystikk: Kjole i rød tapet, ermer i trågardiner, belte i rød vinyl med pålimt rødt teppe. Armbåndet er av røde mosaikkfliser. Modellen bærer en gardinstang med to dekorerte rislamper.

  Foto:

 • Østens mystikk: Lang kåpe i stripet velur, både topp og krage er av tapet.

  Foto:

 • Østens mystikk: Sort singlet pyntet med drapert gullstoff. På hodet er en hette av en rislampe sprayet i sort og bronse.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

I majestetiske omgivelser viste Lisbeth Larsen frem sin tolkning av høstens interiørtrender på catwalken. IFI stod for arrangementet, der sesongens trender ble vist frem i vakker kontrast til Gamle Logens herskapelighet.

    

Interiør på catwalken

     

Malingsspann og tapet blir vanligvis ikke ansett som særlig glamorøst. Men når lekre gardinstoffer, tapeter, maling og fliser gjøres om til kreative og elegante antrekk, vist frem på en stilig catwalk, av profesjonelle modeller til heftige rytmer - da stiger glamfaktoren betraktelig! Mye arbeid var lagt ned i arbeidet og forventningene var skyhøye, men studentene ved Wolff imponerte likevel stort da en fullsatt storsal fikk presentert høstens interiørtrender.

Denne sesongen er mye tillatt i interiøret, men fire hovedlinjer peker seg ut. Disse er henholdsvis vinterhvitt, Britisk høyland, storbyliv og Østens mystikk.

Vinterhvitt

- Nå skal det nytes, forteller Lisbeth Larsen.

Og det er nettopp dette denne stilen legger opp til. Fargene er behagelige, stoffene er myke - og det er alt hvitt! Masse kremhvite farger skal skape harmoni og trygghet. Og her er stikkordet masse, det skal være mengder av tekstiler, lag på lag. Og gjerne i kombinasjon med gulv, sølv og perlemor - alt som skinner er viktig! Glem shabby chic, nå er det luksus! Også naturting kan trekkes inn i denne vinterhvite verdenen. Bambus eller ull, det er opp til deg, og kun din egen kreativitet setter begrensninger.

Britisk høyland

La tankene gå til Skottland eller de engelske tradisjoner. Drikk afternoon tea av det lekreste porselen til kaker på vakre stettefat. Denne stilen innbyr til varme og hygge, og tekstilene skal være i lune farger. Her kan du blande fritt av ulike strukturer som skinn, ull og silke. Trekk inn tweed og ruter, store ørelappstoler, stoppede møbler, mengder av store puter og luksuriøse detaljer.

Storbyliv

Her er storbyliv og design i høysete. Stilen er stram, og fargene går i sort, hvitt og gråtoner. Minimalisme og effektivitet er i fokus i denne kjølige, litt maskuline stilen. Blanke flater blir viktig, ofte i sort. Så mal gjerne gulvet ditt i sort høyglansmaling. Den rene stilen blir ekstra lekker i kombinasjon med flotte trenyanser. Gjør noe spennende, og prøv nye ting! Hvis du ønsker å gjøre stilen litt gladere og mindre streng, kan innslag av andre sterke farger kombineres. Hva med for eksempel noen røde detaljer?

Østens mystikk

Denne stilen er inspirert av fremmede kulturer og vår tids utstrakte reisevirksomhet. Vi skal innrede i sarte tekstiler i fremmedartede fargekombinasjoner - husk at dette er en kultur som kan farger. Bruk sterke, gode farger som gjør mye godt for oss i kalde nord, er Larsens oppfordring. Også i denne tekstilen er det åpent for å blande. Silke mot ull, eller kanskje litt marokkansk inspirasjon? Du kan plukke fra hele verden. Ellers kan du få et feminint uttrykk som gir ro i sinnet ved å dekorere med store blomster og sommerfugler. Eller hva med en lampe i rispapir? En viktig farge innen denne stilen er blått. Vi har allerede sett det har begynt å komme i kleskolleksjonene, og nå er den vakre kinesiske blåfargen også på vei inn i interiøret.

Oppdatert: 13.02.2014  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]