IFI logo
Se flere bilder
Bevisste innkjøp for en lun høst

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Bevisste innkjøp for en lun høst

Det finnes en moderne stil for enhver smak i høst. Om du liker det naturnære, det orientalske eller du er mer for sort/hvitt og grafiske mønstre - vil du uansett finne mange nye, spennende ting i interiørbutikkene.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå er tiden kommet for å lukke hagedøren, tenne stearinlysene, krype opp i sofaen og dra et pledd over beina. På Gave & Interiørmessen på Lillestrøm ble vi introdusert til høstens trender innenfor interiør og mote. Og det blir mye koselig og lunt i stuene fremover om vi skal tro det vi så.

Individualismen råder fortsatt. Det er fullt mulig å være personlig og trendy samtidig, fordi det finnes en stil og en mote for enhver.

Det naturlige

Er du flink til å strikke, hekle eller sy har du alle muligheter til å være trendy nå. Det hjemmelagede og naturinspirerte kommer på bred front, både innenfor klær og interiør. Strikkede pledd, sengetepper i lappeteknikk og broderte puter med blomstermotiver er ting du godt kan lage selv eller kan få kjøpt i interiørbutikken i høst. Pynt hjemmet i naturlig stil med boller og fat i tre, flettet never, rottingkurver og naturmaterialer som lin og ull. Jo mer naturlig og miljøvennlig materialet er, dess bedre.

Fargeskalaen går gjerne i grønt - ikke den eplegrønne, men mer mot mose og oliven - samt brunt og hvitt, og mønstrene er hentet fra terrenget; som blomster, trær, blader og fugler.

Det orientalske

Ønsker du et mer asiatisk preg står alle dører åpne. Med tekstil og gjenstander i rødt, gull og bronse, gjerne komplettert med fargesprakende telysholdere og sorte kandelabere kledd med krystaller, prismer eller glassperler, skaper du et lunt Fjerne Østen-hjem.

   

Boltre deg med puter i oransje, rødt, lilla, brunt og sort, gjerne sydd i lappeteknikk i tekstil av velur, fløyel eller silke, heng opp bronsefargede flossgardiner på gardinstangen som skal sitte høyt oppe under taket, og bruk tekstiler med medaljonger eller ornamentale blomster.

For å få en sann følelse av India i stuen, skal du bruke mange messingsgjenstander, fokusere på de varme høstfargene rødt, oransje, skoggrønt og aubergine, gjerne ha møbler i mørkt brunt tre og glassvaser i oransje eller brunt.

Det kontrastrike

Er du mer strikt i stilen, er fortsatt den sort/hvit grafiske stilen veldig populær. Krydre gjerne med noen orientalske mønstre som striper eller stiliserte asiatiske skrivetegn på tekstil, vaser og servietter. Dekk bordet med duker og bordbrikker med hvit base og sorte mønstre, gjerne med sirlige blomster eller grafiske mønstre og dekorer med sorte stearinlys i sølvkandelabere eller sorte bordlysestaker. Maten serveres på sort servise med hvite mønstre, bruk boller og fat i mattbørstet eller blankt stål og ha sorte eller hvite keramikkvaser i elegante arrangementer. Møblene må gjerne være sorte, og det samme gjelder sengetøyet.

Bortglemte ting skal frem

Se i boden din og lengst inne i skuffer og skap, for ting som er blitt borte en stund, kommer tilbake. Finn frem glasstallerkenene, bestemors linhåndklær og flettede kurver i rotting eller never, de glemte dukene og gardinene med paisleymønstre og de gamle skinnpuffene. Er ikke gjenbruk noe for deg, eller har du for lengst knust alle glasstallerkenene, skal du ikke miste motet, du kommer til å finne nye i butikken. Samtidig tenker vi oss mer nøye om når vi kjøper noe nytt til boligen enn vi har gjort tidligere.

- Tingene vi kjøper skal gjerne støtte en god sak, være resirkulerte eller laget under rettferdige forhold, sier trendanalytiker Lisbeth Larsen, som hevder at vi er blitt lei av kjøp og kast-holdningen.

- Vi vil gjerne finne de små unike tingene som betyr noe, som vi kan ta vare på i mange år, sier hun.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.