Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Sort og hvitt i morgendagens møbeltekstiler

Sort, grått og hvitt vil være møbeltekstilenes basisfarger i årene som kommer. I dag går det mest i jordfarger som beige og brunt. De ensfargete møblene hottes opp med noen få fargeklatter i pynteputer eller i stoffet i ryggen.

 • Den belgiske tekstilprodusenten Beaulieu Fabrics har en serie møbelstoffer som går veldig bra på Møre for tiden. Fargeskalaen er trendy i jordfarger, med innvevde tråder i fravikende farge som gir liv til den ellers ensfargete overflaten.

  Foto:

 • Møbelstoffene er som oftest ensfargete, men i pynteputer eller i deler av møbelet vil noen kontrastfarger og -mønstre bli brukt.

  Foto:

 • Brun er en av høstens viktige farger innenfor møbeltekstil, som på denne sofaen fra Slettvoll. Etter hvert vil sort, grått og hvitt ta over.

  Foto:

 • Interiør- og møbeltekstil i beige og brune toner med kontraster i forskjellige lilla farger er i høyeste grad på moten for tiden, her eksemplifisert med Prima Luce-kolleksjonen fra Sahco.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

      

- I dag går møbeltekstilene mest i beige og brunt, men sort, grått og hvitt vil ta teten i årene som kommer, forteller Jan F. Sveen i Interiøragenturer J. Sveen.

Selskapet forsyner mange av de norske møbelfabrikkene på Møre med stoff til sofaer, lenestoler og krakker.

- Norske møbelfabrikker følger godt med og er oppdaterte på trender. I mange tilfeller er de langt foran de svenske og danske møbelfabrikkene. Men moten veksler ikke like raskt når det gjelder møbeltekstiler som klær, sier han.

Flere krav

Men trender går ikke bare på farger - det blir etter hvert stilt flere krav til stoffene. Stoffet skal kunne vaskes, være økologisk godkjent og ikke inneholde farlige kjemikalier som brannhemmere eller andre giftige substanser.

Per i dag er møbeltekstilene oftest ensfargete, men alle kolleksjoner innholder et stoff med en form for striper. Som supplement til jordfargene blir det brukt en del dype grønne toner, terracotta, lilla, fiolett og aubergine - gjerne som fargeklatter i pynteputer eller som noen få striper i ryggstoffet. Det blir også brukt mørk turkis, nesten petroleumsblått, som kontrastfarge i blomstermønstre.

Stoff med glans

- Rødt er også på vei tilbake igjen. Men det er ikke den samme klarrøde nyansen som blir brukt på kontinentet. I Norge foretrekker vi burgunderrødt, sier han og forteller at de kulturelle forskjellene mellom Norge og Syd-Europa er store.

- For eksempel har oransje lenge vært en trend i Europa, men den fargen har aldri slått an i Norge.

Materialene går mer mot velur og velurliknende stoffer. Gjerne med innlagte shine-effekter som gir en ekstra dimensjon til stoffet.

- Det myke kommer tilbake, sier Jan F. Sveen.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]