Kategorier

Meny

Konto

Kosen er tilbake

Nåtidens interiørmote passer de norske strømprisene. Vi skal ha massevis av pledd, stearinlys og myke, varme stoffer. - Minimalismen blir etter hvert erstattet av maximalismen, sier Bjørg Owren, adm. direktør i IFI.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kosen er tilbake

Foto: EspenGrønli/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

   

Atter en gang slår Ola og Kari Nordmann rekord i oppussing. Samlet legger vi i år over 40 milliarder kroner i fornyelse av hjemmene våre.

  

- Mannen i huset er med på å dra beløpene opp. Han er blitt mer involvert og det fører at vi kjøper mer tekniske ting, badene blir utstyrt med avanserte dusjer og kjøkkenet blir større, forteller Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

 

Komfort på hytta

  

Men det er ikke kun boligen som pusses opp i rekordtempo. Hytta - eller hjem nummer to som den også blir kalt - går den samme veien.

  

- Det er helt slutt på å kjøre gamle, kasserte møbler og ting opp på hytta. Nå skal vi ha den samme komforten der som hjemme, sier Bjørg Owren, IFI.

 

 

Kos med pledd og lys

   

I både hjem nummer én og to er kosen blitt viktig igjen.

 

- Vi er på vei mot et interiør som passer høye strømpriser. Det skal være massevis av pledd i hjemmene og gardiner fra gulv til tak, sier Bjørg Owren og gir eksempler på typer interiørtekstil som det blir solgt mye av for tiden:

  

- Juksepels, lodne myke ting i jordfarger, velur, kopi av dyrehuder. Vi skal gjerne blande mykt og røft til spennende kontraster. Det er også populært med lysestaker og telysholdere i massevis, gjerne i kråkesølv, glass eller smijern. Minimalismen blir etter hvert erstattet av maksiimalismen.

  

Sy selv

  

Mange av de nye interiørtingene kan du sy selv, forteller Bjørg Owren.

- Kjøp stoff med juksepels og et nydelig silke- eller linstoff og lag et eget pledd, med minkimitasjon på den ene siden og stoff på den andre, sier hun.

 

Web-TV:

  

Se innslaget på: http://webtv.tv2.no/webtv/

Disse fører produktene

Green Apple - tlf.: 22 13 30 40

INTAG - Interiøragenturer J. Sveen AS - Tlf.: 22 54 03 00

Lama AS - tlf.: 67 14 07 22

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]