Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Interiør på catwalken

Hva med et miniskjørt av vinylbelegg, et foldeskjørt av tapet eller en kjole av overmalbar med en besetning av mosaikkfliser? Et feiende moteshow viste at også interiørmote kan være glamour.

 • Modellene fra Every Body og Pholk sto for den profesjonelle gjennomføringen i samarbeid med trendinformatøren Lisbeth Larsen, koreografen Elin Høyholm og studenter ved Wolff Eksponeringsdesign.

  Foto:

 • Tema: Shabby Victoria. Modellen nærmest har korsett av tapet fra Storeys. Jakken er av transparent stoff, shortsen i boblestoff, begge fra Green Apple. Øredobber og halsbånd av gardintilbehør fra Green Apple. Modellen bak har skjørt av vinylbiter fra et Forbo gulvbelegg, mens korsettet er tapet fra Borge pyntet med fjær fra Nordisk Fjer.

  Foto:

 • Tema: Barokk. Tapetslep fra Borge, mens tekstilene kommer fra Green Apple.

  Foto:

 • Tema: Moderen. Begge modellene har kjoler av overmalbar tapet og smykkene er laget av mosaikkfliser. Kjolene males i Butinox 1050-B10G og 1070-G60Y fra Scanox.

  Foto:

 • Tema: Natur. Begge modellene er iført tapetskjørt. Modellen nærmest har cape i stoff og tilbehør fra Green Apple, mens tekstilene til modellen bak kommer fra Interiøragenturer.

  Foto:

 • Tema Barokk. Puten er i Paisley-mønster fra Green Apple - og prinsessekronen sprayes med gullmaling fra Scanox

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Til heftig musikk og fargerike spotter entret modellene scenen iført interiørbransjens allehånde produkter i en usedvanlig kreativ innpakning: Skjørt av tapet, vinyl og gardinstoff, vester av skinn, pels og grove ullstoffer, halskjede av pensler, maleruller i håret og gardinringer i ørene.

- Helt rått!, var en av de spontane kommentarene da IFI holdt sitt kick-off på Ekebergrestauranten i Oslo i oktober.

Det var trendinformatøren Lisbeth Larsen, studenter fra Wolff Eksponeringsdesign og koreografen Elin Høyholm som sto for presentasjonen sammen med modellene fra Every Body og Pholk.

- Klesbransjen klarer å gjøre mote glamorøst. Man skaper forventninger om nye stiler vår og høst med visninger fra Milano og Paris. Man skaper entusiasme og begeistring som medfører at folk løper og kjøper det miniskjørtet de aldri skulle hatt, sa Lisbeth Larsen og fortsatte: - Vi kjøper like mange interiørmagasiner som motemagasiner, men de som selger interiør til sluttbruker makter ikke å skape de samme inspirerende følelser. Kundene snubler inn i butikken gjennom malingspann og ender opp i en blandemaskin. Hvorfor kan ikke interiørbransjen gjøre det samme som motebransjen? Dere har jo alle de hotteste fargene, mønstrene og designene. Vis frem hva dere selger!

For å illustrere dette kom moteshowet som understreket høstens fire hovedtrender:

Shabby Victoria er litt slitte møbler ("gjerne nyprodusert som erstatning for den arven vi ikke fikk"), romantikk, fuglebur og badekar på løveføtter. Det er parfyme på flakonger og listverk fra en annen tid. Lyse, sarte farger, luksuriøse stoffer, og blank maling.

Retro Moderne er mye sort/hvitt, men også knallfarger i turkis, blått og grønt. Pop-art og grafiske elementer med inspirasjon fra '50, '60 og '70-tall, men i moderne design - og gjerne i plast og andre kunststoffer, samt fliser og rustfritt stål

Natur: Vi elsker naturen - vi tar gjerne haven inn og stuen ut. En rustikk, hyggelig stil med stearinlys, naturmaterialer som strie, grovt vevet ull, lin og jute supplert med skinn og pels. Trærne kommer inn som lamper og stumtjenere.

Barokk. En burlesk stil, provoserende, vågal, frekk og syndig. Tungt og varmt interiør, posementer og fløyel, lilla, aubergine, sort og gull. Stemning fra 1930-tallets berømte varieteer, kabareter og nattklubber.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]