IFI logo

Her ligger laminatgulvet «Lillehammer» i Lillehammer!

Da Pergo ville lage sitt beste laminatgulv noensinne, lot de seg inspirere av Lillehammer. − Lillehammer står for de verdiene vi har lagt i dette gulvet, sier Sofie Linge.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Den belgiske gulvprodusenten Unilin, som blant annet står bak merkenavnet Pergo, lot seg inspirere av omgivelsene i Lillehammer da de utviklet sitt nye laminatgulv.

Se flere bilder
Lillehammer

Foto: Robert Walmann/ifi.no

OLYMPISK ÅND: De fleste forbinder Lillehammer med Olympiske leker. Gulvprodusenten Pergo mener byen står for verdier de vil vise frem i gulvene sine. – Det handler om å prestere best mulig, sier Sofie Linge.

Speiler byen i gulvet

De ville speile naturen, omgivelsene, historien og den olympiske ånden som preger distriktet i sitt nye gulv, som naturlig nok fikk navnet «Lillehammer».
− Dette gulvet har et naturtro design med mønster som følger strukturen. Det føles og oppleves som et ekte tregulv. Det skal godt gjøres å skille «Lillehammer» fra et parkettgulv, sier markedsansvarlig i Norge, Sofie Linge.

Se flere bilder
Lillehammer

Foto: Robert Walmann/ifi.no

TRE ELLER LAMINAT: Det er ikke enkelt å merke forskjell. Folk i Lillehammer fikk prøve seg. 4 av 10 gjettet riktig. – Det forteller at gulvet «Lillehammer» oppleves som et ekte tregulv, sier Sofie Linge.

Stopper folk på gata

Linge har rigget seg opp midt i gågata i Lillehammer. På bakken har klikket sammen noen planker av «Lillehammer». Hun har også med seg en plankebit. På den ene siden er det ekte tregulv. På den andre er det laminatgulvet «Lillehammer». Hun stopper forbipasserende og spør om de kan kjenne hva som er hva. Tre eller laminat?

Se flere bilder
Lillehammer

Foto: Robert Walmann/ifi.no

STÅR PÅ LILLEHAMMER: Sofie Linge hos Pergo har montert gulvet «Lillehammer» i gågata i Lillehammer. – Det er naturlig å lansere dette gulvet her, sier hun.

Vanskelig å skille

Lillehamringene prøver. De kjenner og ser. Banker og lukter. Fire av ti gjetter riktig.
− Dette viser at vårt nye laminatgulv kan sammenliknes med et tregulv. Legger du dette laminatgulvet får du i tillegg et vannbestandig gulv som tåler høy belastning. Det er motstandsdyktig mot dyreklør og skarpe gjenstander, og egner seg derfor godt på utsatte steder som på kjøkkenet, i gangen eller på barnerommet, sier hun.

Se flere bilder
Lillehammer

Foto: Pergo

SLITESTERKT: For familier med hund og barn, kan laminat være en god ide. Fordi overflaten i gulvet er ripefast. Med andre ord: Det skal godt gjøres å få synlige riper i det kvalitetslaminat.

Klikker på plass

En kar kommer bort og spør. Han skal legge nytt gulv og lurer på om han skal velge laminat eller parkett. Sofie Linge forteller.
− Laminatgulv er et tilnærmet vedlikeholdsfritt gulv, der du slipper alt av sliping, oljing og lakkering. Med vår vannavvisende teknologi «AquaSafe» unngår du at vann, skitt og søle trekker ned i gulvet og misfarger. Det er også så enkelt å legge at de aller fleste klarer det fint selv. Det er bare å klikke bordene sammen slik jeg har gjort her i gågata, sier hun.

Se flere bilder
Lillehammer

Foto: Robert Walmann/ifi.no

ALT FOR NORGE: Pergo liker Norge. Derfor har de oppkalt sitt beste laminatgulv etter byen Lillehammer. – Gulvet «Lillehammer» er perfekt for norske forhold, sier (f.v.) Pål Gravem Knutsen, Sofie Linge og Lena Dalling.


Se flere bilder
Lillehammer

Foto: Robert Walmann/ifi.no

INSPIRERT AV NATUREN: Det belgiske selskapet Unilin, som blant annet har merkenavnet Pergo, har fått øynene opp for Lillehammer. De har tatt naturen fra området og preget den inn i sitt nye laminatgulv.


Se flere bilder
Lillehammer

Foto: Pergo

I ALLE ROM: Pergos nye laminat «Lillehammer» kommer i 14 ulike dekorer, inspirert av naturen i Lillehammer. Laminat er slitesterke og kan legges i alle rom.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.