IFI logo
Se flere bilder
Slik fant Johan Olaf sin drømmegarasje

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Slik fant Johan Olaf sin drømmegarasje

I garasjen til Johan Olaf skulle det være rom for høye biler, treningsrom, boder og avkopling på sofaen. – Jeg har lett over hele landet etter den perfekte garasjen. Nå er den funnet, sier han.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johan Olaf Førde og familien flyttet nylig inn i nytt ferdighus i Mjøndalen. På tomten var også drømmen å sette opp to flerbruksgarasjer. Her skulle det bli plass til høye biler med skiboks, treningsrom, boder og en sone for avkopling.
− La oss kalle det en avansert «man cave», ler Johan Olaf.

Se flere bilder
Garasje

Foto: Robert Walmann/ifi.no

STOLT LEVERANDØR: Tore Erik Hammer hos Bygger'n er stolt over resultatet. – Vi lever under mottoet «Du kan stole på fagfolk». Vi liker å hjelpe kunder og sørge for at resultatet blir som forventet slik som i garasjesaken til Johan Olaf, sier han.

Den store garasjejakten

De som leverte Johan Olafs ferdighus hadde ikke garasjer i sin portefølje, så han tok til tastaturet for å jakte på en leverandør som kunne innfri alle familiens garasjeønsker. Problemet var at de fleste kun leverte enkle standardløsninger. Enten var takhøyden for lav, arealet for lite, eller så var det ikke mulig å isolere. Men en dag stod det HIBA på skjermen til Johan Olaf. «Garasjer tilpasset dine behov, levert at folk som er opptatt av kvalitet og fornøyde kunder», stod det.

Se flere bilder
Garasje

Foto: Robert Walmann/ifi.no

GOD PLASS: I den ene av de to garasjene på tomta er det god plass til store og små biler. – Der skal min kone også rigge seg til med sin hobby som er blomster, sier Johan Olaf Førde.

Billigere bod

− Etter telefonsamtalen fant jeg raskt ut at jeg slett ikke måtte ta til takke med en standard løsning. For Bygger'n kunne gjøre alt av tilpasninger på den HIBA-garasjen jeg ønsket. Da jeg tegnet planløsningen i boligen, valgte jeg bevisst bort bodene. Fordi jeg ønsket å bruke garasjen som bod. Det er langt billigere å bygge garasjekvadratmetere enn å bygge boligkvadratmetere, sier han.

Se flere bilder
Garasje

Foto: Robert Walmann/ifi.no

TAR VARE PÅ VERDIENE: En garasje skal ta vare på verdiene våre. Den skal også kunne være fleksibel og romme det vi måtte ønske. – Her er det isolert så både mann og bil har det godt og varmt, sier Førde.

Fra standard til skreddersøm

− Vi leverer i utgangspunktet standard oppsett på garasjer – men vi leverer også skreddersøm med utgangspunkt i en bestemt garasjemodell. I dette tilfellet ble det «HIBA GA308» som ble modifisert. Etter praten med kunden kontaktet jeg HIBA og fikk dem til å lage noen forslagstegninger. Til slutt endte kunden opp med å kjøpe to av de garasjene, forteller daglig leder hos Bygger'n i Drammen, Tore Erik Hammer.

Se flere bilder
Garasje

Foto: Robert Walmann/ifi.no

HØYT UNDER TAKET: For å få plass til en SUV med takboks trengs det god takhøyde. − Vi måtte endre på den opprinnelige takkonstruksjonen med tanke på isolering for å få riktig høyde, sier Tore Erik Hammer hos Bygger'n.

«Ferdig utført»

Det eneste 54-åringen fra Byrkjelo angrer på er at han ikke valgte tilbudet fra Bygger'n som heter «Ferdig Utført».
− Siden jeg allerede hadde håndverkere her som satte opp huset mitt, tenkte at de også kunne sette opp garasjene. Men de hadde jo sine ukentlige planer på huset, og ekstraarbeid medførte bare rot i timeplanene. Så arbeidet ble en omstendelig prosess. Jeg burde selvsagt valgt Bygger'n til å koordinere utførelsen. Og hadde jeg visst det jeg vet i dag, hadde jeg valgt Bygger'n som leverandør av selve boligen også. For maken til service og god oppfølging har jeg aldri opplevd. Jeg er fortsatt helt svimmel når jeg tenker på all den gode hjelpen jeg har fått, sier han.

Se flere bilder
Garasjer

Foto: Robert Walmann/ifi.no

TO NØKLER: En garasje til mannen – og en garasje til konen. Hos familien Førde er garasjene både boder, treningsrom og avkoplingsrom. I tillegg til å huse bil med skiboks på taket.  – Det er billigere å bygge boder i garasjen enn boder inne i huset, sier Johan Olaf Førde. 


Se flere bilder
Garasje

Foto: Robert Walmann/ifi.no

GARASJE KLAR TIL BRUK: Familien Førde valgte to modifiserte HIBA-garasjer fra Bygger'n i Drammen. Garasjene ble strukket både i høyde og bredde. Takhøyden er godt over 3 meter og arealet byr på 50 kvadratmeter.


Se flere bilder
Garasje

Foto: Robert Walmann/ifi.no

GODKJENT: Tore Erik Hammer er daglig leder hos Bygger'n i Drammen. I dag er han på befaring hos garasjekunde Johan Olaf Førde. – Det har vært en spennende prosess og gøy å se sluttresultatet. Dette er mer en godkjent, sier han.


Se flere bilder
Garasje

Foto: Robert Walmann/ifi.no

TAKKNEMMELIG: Johan Olaf Førde er glad for tett oppfølging fra Bygger'n da han valgte garasje. – Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke valgte «Ferdig Utført». Da hadde arbeidet med utførelsen gått raskere, sier han.


Se flere bilder
Garasje

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SYKKELTUR: I garasjen til Førde er det også plass til trening. Her er det blant annet en skjerm som motiverer til lange turer. – Det er litt artigere å trå på ergometersykkel når du har noe å se på, sier Førde.


Se flere bilder
Garasje

Foto: Robert Walmann/ifi.no

VENTER PÅ SOMMEREN: Motorsykkelen står og tripper. Den vil ut å lufte seg på tørre veier. Foreløpig står den trygt i garasjen.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.