IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Gulvtrend: Flere vil gå på plank

Foto:

Gulvtrend: Flere vil gå på plank

Plank og trestruktur preger motebildet på gulv. Det har ført til at gulvet nå har kommet mer i fokus.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trestavs eikeparkett har vært nordmenns drømmegulv ved oppussing og standard i nybygg lenge. Pent, praktisk og nøytralt har mange tenkt; for øvrig har gulvet fått lite oppmerksomhet. At gulvet er en stor flate som bidrar både til stil og påvirker fargene i rommet, har man sett bort fra.

Massivt ideal, gode kopier

Dagens interiørmote går i mange retninger, men enten man liker det lyst, enkelt og rolig, klassisk og elegant, landlig eller en mer minimalistisk stil, så er man langt på vei ved å velge riktig gulv. Elementer fra naturen og spillet mellom det rustikke og mer forfinede brukes nå uansett stil.

Stadig flere får øynene opp for gulvets muligheter i helheten. Innredernes favoritter er massive, brede plank, helst med grålig, hvitaktig eller gråbrun fargetone, og trestrukturen skal være tydelig og overflaten matt. Markedet er rikt på muligheter. Massivt tre er idealet, men tilbudet er rikt også innen parkett, laminat og vinyl. Til og med produsentene av keramiske fliser har kastet seg på tretrenden.

 

 

Mer informasjon

www.tarkett.no

www.golvabia.no

www.gerflor.no

www.sodrainterior.no

www.alfort.se

www.polyflor.no

www.forbo-flooring.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.