Kategorier

Meny

Konto

Slottsplank på slottshotell

I et tidligere kornmagasin fra 1773, finner vi hotellet Slottsbacken i Visby. Det er innredet med respekt for byggets lange historie. Alt fra de pussede veggene, kalksteinen fra Gotland og tregulvenes brede bord holder høyeste klasse.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slottsplank på slottshotell

Foto: Arena/Alfort & Cronholm, Hotell Slottsbacken

Ingen vet eksakt hvor gammel Visby er. Noen tror byen ble anlagt rundt år 900 e.Kr., men allerede før det fantes et handelssentrum på stedet. Den elleve meter høye ringmuren som omkranser den indre delen av byen, stammer fra slutten av 1200-tallet. Visby ligger på øyen Gotland som er et yndet ferieresemål for svenskene. Stadig flere nordmenn har også oppdaget øyen med sin middelalderhistorie, og særpregede natur.

I kvartalet Arkivet, innenfor ringmuren, ligger også et gammelt kornmagasin som er blitt konvertert til 4-stjerners hotell. Magasinsbygningen ble oppført på matjorden til Visborgs festning år 1773, og er siden blitt brukt som kornlager, magasin for militæret, og arkiv for historiske bilder og dokumenter. Av festningen er bare ruiner igjen, men kornlageret er godt bevart.

Kolonialstil

– Vi ville skape en kultur og et meget personlig hotell, ved siden av de store hotellkjedenes standardiserte tilbud, forteller hotellsjefen Christina Andersson.

Innenfor entrédørens massive tyngde, merkes historiens vingeslag. Hotellet er innredet i henhold til den koloniale tradisjonen som gjennomsyrer hele byen. Materialvalg og utforming holder gjennomgående høyeste klasse, alt fra pussede vegger og den lokale kalksteinen fra Slite, til tregulvenes brede bord som utgjør en fin base i alle rom. Her er lagt ned omsorg og kvalitet i hver eneste detalj.

Dele på Pinterest Kolonialstil

Slottsplank

– Valget av Arena Slottsplank har blitt meget vellykket, gulvene bidrar til den viktige helheten og harmonien i rommene, noe vi har etterstrebet, sier Christina Andersson.

Hun har fått mange rosende kommentarer om nettopp gulvene. Med 19 centimeter brede planker i fransk eik, fasede fuger, hugde endeskjøter og innslag av bearbeidede kvister, kjennes Arena Slottsplank unektelig som et naturlig valg på Hotell Slottsbacken, selv om bygningen ikke opprinnelig har rommet et slott, men vært et lagerhus i slottets Visborgs eie.

Huset har stor arkitektonisk og kulturhistorisk verdi som et velbevart eksempel på den tidens storstilte utbygging.

Dele på Pinterest Slottsplank

Havutsikt

– Det er naturligvis både hyggelig og ansvarsfullt å få omvandle og innrede en slik bygning fra grunnen av, sier Christina Andersson, som sammen med eierne har hatt ansvaret for forvandlingen.

Hotell Slottsbacken tok imot de første gjestene sommeren 2012, og har 29 dobbeltrom, noen med utsikt mot havet.

Dele på Pinterest Havutsikt

Mer informasjon:

Arena Slottsgulv føres i Norge av Alfort & Cronholm

www.alfort.se

www.hotellslottsbacken.se

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]