IFI logo
Se flere bilder
Gjør-det-selv-dagen

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Gjør-det-selv-dagen

Visste du at det finnes en DIY-dag? Eller Gjør-det-selv-dagen, som det heter på norsk. Tirsdag 2. april er den uoffisielle datoen, og IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør har satt sammen en liste med seks aktiviteter du kan prøve å gjøre selv.

Iver Valkvæ

Iver Valkvæ
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

DIY, eller Gjør-det-selv-fenomenet, har fått stadig større oppmerksomhet og popularitet de siste årene, mye takket være videoer fra sosiale plattformer som TikTok, Youtube og Instagram. Fra hjemmeoppussing til kreative prosjekter, denne trenden har inspirert en ny bølge av selvstendighet og kreativitet i det norske folk.

IFI har satt sammen en liste med aktiviteter vi tror alle kan få til, bare se her:

Nytt bord på 1-2-3!

De fleste av oss har et møbel i en farge som vi ikke lenger er helt fornøyde med. Istedenfor å kaste det, eller bytte det ut, så kan du male det! I denne artikkelen viser vi hvordan du maler et hvitt bord fra Ikea, og gir det en ny farge. Malermester Rune Nygaard hos Alcro deler gode tips og triks om hvordan du går frem.

Se flere bilder
male bord, Alcro

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

NYTT BORD: Vi har alle hatt et møbel i en farge som vi ikke lenger er helt fornøyde med. Istedenfor å kaste eller bytte det ut så kan du male det! I denne artikkelen viser vi hvordan du maler et hvitt bord fra Ikea, og gir det en ny frisk farge.

Lag en dessertskål av knust stettglass

Hvem har vel ikke opplevd å slå stetten av vinglasset? Eller å knuse underskålen til favorittkoppen? Ikke kast dem. Nå kan begge deler få nye liv! Charlotte Holberg Sveinsen, kreativ leder og fargesjef hos IFI og Rune Ludvigsen hos Dana Lim, viser hvordan du kan leke deg med ting som har gått i stykker.

Se flere bilder
dessertskål med lim

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

LAG EN DESSERTSKÅL:  Har du en fin kaffekopp som du er glad i, men som aldri blir brukt fordi den mangler underskål? Nå kan den få nytt liv. Sammen med stetten fra et vinglass blir den i løpet av 1-2-3 en kjempefin og personlig dessertskål. 

Puss opp en gammel kommode

Å fornye et møbel trenger ikke å tømme lommeboken. Enten det er et møbel du allerede har, eller noe du har fått til en billig penge, finnes det mange måter å friske det opp uten å påkoste møbelet så mye at du like gjerne kunne kjøpt et nytt et. Per Myhre er teknisk sjef i Nordsjö og har svennebrev som dekorasjonsmaler. Han deler gode tips og triks, og viser hvordan du kan fornye en sliten kommode.

Se flere bilder
puss opp en kommode

Foto: Chera Westman/ifi.no

PUSS OPP EN KOMMODE:  Å fornye et møbel trenger ikke å tømme lommeboken. Kommoden Per Myhre pusser opp fikk han gratis.

Frisk opp blomsterpottene

Nå som våren er rett rundt hjørnet er det nok mange som planlegger å sette i gang med hagearbeidet. Har du noen gamle blomsterpotter du vurderer å bytte ut? Hva med å spraye dem og gi dem et friskt nytt utseende? Pieter Spilling hos Inhouse Group deler gode tips om hvordan du lykkes med det.

Se flere bilder
spraymale blomsterpotter, owatrol

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

FRISK OPP BLOMSTERPOTTENE: Det finnes mange stilige spraymalinger som kan gi blomsterpottene et nytt utseende.

Gi nytt liv til gamle møbler

Linoljemaling og interiøroljer er produkter vi har brukt i Norge i flere hundre år. Har du et eldre tremøbel er sjansen stor for at det trenger å pusses opp. Tradisjonsrike og historiske produkter kan være midt i blinken når du skal ta gamle møbler inn i et moderne hjem. Zane Vucena fra Miljømal viser hvordan du kan gi nytt liv til et gammelt bord med linoljemaling og interiørolje.

Se flere bilder
interiørolje

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

NYTT LIM TIL GAMLE MØBLER: Tradisjonsrike og historiske produkter kan være midt i blinken når du skal ta gamle møbler inn i et moderne hjem.

Mal en dør

Visste du at det er populært med dører i kule farger? Enten du vil ha en kontrastfarge til veggfargen, eller går for en mer monokrom palett, kan en malt dør utgjøre en stor forskjell i rommet. Per Morten Kværne hos Teknos deler gode tips som sørger for en jevn og fin overflate på første forsøk, for dere som aldri har malt en dør før.

Se flere bilder
male en dør

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

MAL EN DØR: De aller fleste av oss har nok en dør hjemme som har sett bedre dager, eller at fargen rett og slett er litt kjedelig. Da kan den males. Ved å male døren så kan det gi rommet ditt et løft i form av både stil og personlighet.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.