Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Full makeover av kjelleren

Har du en kjeller som du egentlig ikke helt vet hva er til for, bortsett fra å samle skrot? Da sitter du muligens på en liten arealperle, slik interiørstylist Signe Schineller gjorde.

cloud_download
fullscreen
  • Full makeover av kjelleren

    Foto: Signe Schineller, Filippa Trædal

Annonse
Interiørstylist, blogger, inspirator og «handywoman» Signe Schinller.

Interiørstylist, blogger, inspirator og «handywoman» Signe Schinller.

Signe Schineller, kjent interiørstylist fra TV og interiørmagasiner, kjøpte et 50-talls hus i Rosendal for noen år siden. Før innflytting pusset hun opp huset fra bunnen av, det vil si… alle rom i første og andre etasje. Men selve bunnen – kjelleren – lot hun stå, inntil hun en dag ikke lenger klarte å tenke på at det lå hele 80 ubrukte kvadratmeter rett under henne. Interiørstylisten er kreativ og energisk, og hun så muligheter, løsninger og satte i gang.

Fra en fuktig kjeller har hun nå nærmest tryllet fram rom som slett ikke minner om en kjeller. Med malte panelplater i tak og vegger og varmekabler i gulvet, har rommene blitt lune og gode klar til aktivitet.

Gode råd

En kjeller kan brukes til mer enn lager.

En kjeller kan brukes til mer enn lager.

Hun medgir at det var litt av en jobb, men når alt står ferdig er det resultatet man gleder seg over.

– Jo, da jeg tenkte nok at jeg aldri blir ferdig. Men det var jo gøy og jeg hadde veldig gode hjelpere, sier hun.

Til andre med uutnyttet kjeller sier hun:

– Ikke lur, sett i gang! Men gjør god research først. Snakk med andre som har pusset opp, søk på nettet og ikke minst bruk dyktige fagfolk.

Utfordrende fukt

Vegger ble revet og fem små rom ble til ett stort.

Vegger ble revet og fem små rom ble til ett stort.

Den største utfordringen var fukt. Det var drenert rundt huset, men likevel fortsatte det å sige fukt inn. Det viste seg at muren var blitt skadet ved noen utbedringsarbeider, men dette ble identifisert og rettet opp av dyktige håndverkere.

- Jeg kontaktet et lokalt byggmesterfirma som hadde peiling og fikk snakke med sjefen der. Jeg ble trygg på at dette kunne de, og ga dem oppdraget, sier hun.

Det var langt fra bare kosmetiske endringer som måtte gjøres; det ble revet vegger, lagt nytt gulv og nytt elektrisk anlegg. Kjellergulvet var opprinnelig uisolert og det var usikkert hva som var under. For å slippe pigge opp gulvet ble det lagt isolasjonsplater og varmekabler oppå det gamle gulvet. En bærevegg ble revet og erstattet med stålbjelke. Siden gulvet allerede hadde spist litt av takhøyden, ble det valgt en litt mindre dimensjon med støtte på midten.  Nå står det bare noe småtteri igjen som den handy damen nok gjør selv.

Mer om hva hun har gjort og hvordan det ble kan du se på bloggen hennes, re:signert

Oppdatert: 17.12.2019

Mer informasjon

Signe Schinellers blogg

re:signert

Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
HappyHomes annons
HappyHomes annons
[Some text some message]