Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Ut med det vinterslappe og inn med en wow-effekt!

Nytt gjesterom. I en nisje under skråtaket er det skapt et spennende rom med et fargerikt tapet.   Signe Schineller, Bjørg Owren/ifi.no, Borge
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
-Alle vil vel ha en wow-effekt i hjemmet, da kan et spennende tapet være et flott utgangspunkt, sier interiørstylist og inspirator Signe Schineller.
Signe Schineller har mange års erfaring som interiørstylist og inspirator.
Signe Schineller har mange års erfaring som interiørstylist og inspirator.

Signe Schineller var engasjert til å snakke om bruk av tapet da Borge lanserte sesongens nyheter for kort tid siden. At tapet er så mye mer enn dekor på en vegg, var hennes klare budskap.

 –Bruk tapet i hele rommet eller deler av rommet, en nisje, i skap eller skuffer. Velg et sprekt tapet og la det skape den røde tråden i interiøret, var hennes klare oppfordring.

Plukk opp farger fra tapetet

- Ett tapet lager ikke et interiør alene, men det kan hjelpe deg til å finne en rød tråd for å gjøre interiøret ditt personlig, mener hun.

Selv er hun svært glad i både mønstrete og fargerike tapet. Hun anbefaler å plukke opp farger fra tapetet og gjenta dem i resten av interiøret. Man trenger ikke ta opp de sterkeste fargene, tenk gjerne ton-i-ton eller kontrastfarger. Hvis du vil trekke ut rødtoner anbefaler hun å velge nyanser mot tomatrødt heller enn klar rødt.

Ikke la tapetet stå alene

La tapetet gi wow-følelsen og ta opp de duse fargene og bruk på andre elementer i rommet.
La tapetet gi wow-følelsen og ta opp de duse fargene og bruk på andre elementer i rommet.

Et tapet må ikke bli stående alene, men må spille på lag med resten av interiører for å skape balanse og harmoni.  Fargene fra tapetet skal gjentas på større og mindre elementer i romme, noen som hovedfarger, andre som støttefarger.

 -Hvis du er usikker, se på bilder og legg merke til hvordan stylingen er gjort, hvordan fargene brukes og hvor mye eller lite det er av hver av dem, anbefaler hun.

Flere mønster i samme rom

- Ikke vær redd for mønster. Mix og match, vær litt vågal med mønster, oppfordrer Signe. For eksempel med dette tapetet fra Cole & Son/Borges kolleksjon Folie.
- Ikke vær redd for mønster. Mix og match, vær litt vågal med mønster, oppfordrer Signe. For eksempel med dette tapetet fra Cole & Son/Borges kolleksjon Folie.

- Ikke vær redd for mønster. Mix og match, vær litt vågal med mønster, oppfordrer hun.

Og når hun snakker om å bruke tapet på fire vegger, er det gjerne kombinasjon av flere mønster i samme rom  

-Ruter og blomster går for eksempel fint sammen, sier hun entusiastisk og viser flere friske kombinasjoner.  Tips til bruk av tapet lover hun mer av, når TvNorge lanserer sitt nye program Boligkrise i mars. Der er Signe med praktiske og enkle tips til husselgere.

– Men tipsene er like brukbare også for andre, sier hun.

Mer informasjon

www.borge.no

www.resignert.no

Les også Full makeover av kjelleren

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons