Kategorier

Meny

Konto

Ut med det vinterslappe og inn med en wow-effekt!

-Alle vil vel ha en wow-effekt i hjemmet, da kan et spennende tapet være et flott utgangspunkt, sier interiørstylist og inspirator Signe Schineller.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ut med det vinterslappe og inn med en wow-effekt!

Foto: Signe Schineller, Bjørg Owren/ifi.no, Borge

Signe Schineller var engasjert til å snakke om bruk av tapet da Borge lanserte sesongens nyheter for kort tid siden. At tapet er så mye mer enn dekor på en vegg, var hennes klare budskap.

 –Bruk tapet i hele rommet eller deler av rommet, en nisje, i skap eller skuffer. Velg et sprekt tapet og la det skape den røde tråden i interiøret, var hennes klare oppfordring.

Dele på Pinterest Signe Schineller har mange års erfaring som interiørstylist og inspirator.

Signe Schineller har mange års erfaring som interiørstylist og inspirator.

Plukk opp farger fra tapetet

- Ett tapet lager ikke et interiør alene, men det kan hjelpe deg til å finne en rød tråd for å gjøre interiøret ditt personlig, mener hun.

Selv er hun svært glad i både mønstrete og fargerike tapet. Hun anbefaler å plukke opp farger fra tapetet og gjenta dem i resten av interiøret. Man trenger ikke ta opp de sterkeste fargene, tenk gjerne ton-i-ton eller kontrastfarger. Hvis du vil trekke ut rødtoner anbefaler hun å velge nyanser mot tomatrødt heller enn klar rødt.

Ikke la tapetet stå alene

Et tapet må ikke bli stående alene, men må spille på lag med resten av interiører for å skape balanse og harmoni.  Fargene fra tapetet skal gjentas på større og mindre elementer i romme, noen som hovedfarger, andre som støttefarger.

 -Hvis du er usikker, se på bilder og legg merke til hvordan stylingen er gjort, hvordan fargene brukes og hvor mye eller lite det er av hver av dem, anbefaler hun.

Dele på Pinterest La tapetet gi wow-følelsen og ta opp de duse fargene og bruk på andre elementer i rommet.

La tapetet gi wow-følelsen og ta opp de duse fargene og bruk på andre elementer i rommet.

Flere mønster i samme rom

- Ikke vær redd for mønster. Mix og match, vær litt vågal med mønster, oppfordrer hun.

Og når hun snakker om å bruke tapet på fire vegger, er det gjerne kombinasjon av flere mønster i samme rom  

-Ruter og blomster går for eksempel fint sammen, sier hun entusiastisk og viser flere friske kombinasjoner.  Tips til bruk av tapet lover hun mer av, når TvNorge lanserer sitt nye program Boligkrise i mars. Der er Signe med praktiske og enkle tips til husselgere.

– Men tipsene er like brukbare også for andre, sier hun.

Dele på Pinterest - Ikke vær redd for mønster. Mix og match, vær litt vågal med mønster, oppfordrer Signe. For eksempel med dette tapetet fra Cole & Son/Borges kolleksjon Folie.

- Ikke vær redd for mønster. Mix og match, vær litt vågal med mønster, oppfordrer Signe. For eksempel med dette tapetet fra Cole & Son/Borges kolleksjon Folie.

Mer informasjon

www.borge.no

www.resignert.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]